ادامه فعاليت نانوايي ها غيرممکن شده است
دوشنبه 25 تير 1397 - 1:19:19 AM
چه خبر - نانوايان صورت خود را با سيلي سرخ مي‌کنند

«قاسم زراعت کار» امروز (يکشنبه) در آيين رونمايي از پوستر و آغاز جشنواره عکس خوشه با شعار «زنجيره توليد گندم و نان؛ از مزرعه تا سفره» افزود: بايد به زنجيره توليد از کاشت و برداشت گندم تا فرآوري آرد و تهيه نان توجه کرد و به طور حتم نمي‌توان با قيمت 210 توماني لواش از چهار سال پيش تاکنون، انتظار کيفيت بالاي نان را داشت و پشت در‌هاي بسته تصميم گرفت.
اين قيمت‌ها کفاف هزينه‌هاي توليد و معيشت را نمي‌دهد و نانوايان صورت خود را با سيلي سرخ مي‌کنند.
زراعت کار تصريح کرد: هر زمان دولت با مشکلي روبرو شد صنف را دخيل کرد و هر زمان که مشکلي نداشت بخش دولتي يک سو و بخش خصوصي را در سوي ديگر قرار داد؛ در حالي که همين صنف، در زمان جنگ نان مردم و جبهه را تامين مي‌کردند.
متولي نان کشور مشخص نيست. در نامه نگاري‌هاي زياد با وزارت جهاد کشاورزي و وزارت صنعت، معدن و تجارت هر 2 وزارتخانه اعلام مي‌کنند موضوع قيمت گذاري نان به اين وزارتخانه‌ها ارتباطي ندارد؛ در حالي که اين موضوع بايد از سوي دولت تعيين شود.
اکنون در مقابل تحريم ها، همه ما در يک کشتي سوراخ نشسته ايم و بايد براي حل مشکلات، اول سوراخ را بگيريم؛ بنابراين با صحبت خالي نمي‌توان به مردم اميد داد؛ بلکه بايد با بيان واقعيت، به آنان اميد بدهيم.
زراعت کار تاکيد کرد اکنون 90 هزار واحد نانوايي سنتي بيش از 93 درصد نان کشور را توليد مي‌کنند که 30 هزار واحد، مازاد بر نياز است.
به گفته وي، راه اندازي سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت براي صدور مجوز واحد‌هاي صنفي سبب شده است شمار واحد‌هاي نانوايي بي تجربه و کم کيفيت افزايش يابد.
به گزارش ايرنا، اشاره وي به فعاليت سامانه دبيرخانه هيات عالي نظارت بر سازمان‌هاي صنفي کشور است که زير نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت فعاليت مي‌کند و ساماندهي صدور مجوز به رسته‌هاي مختلف شغلي را بر عهده دارد.
با مراجعه به اين سامانه روشن مي‌شود مرجع صادرکننده مجوز براي هر رسته شغلي، اصناف و اتحاديه‌هاي مرکزي فعال در آن عرصه است که متقاضي بايد تاييديه اين نهاد‌هاي صنفي را در سامانه بارگذاري کند.
آخرين بار در سال 1393 قيمت نان يارانه‌اي تصويب شد و پس از آن افزايش نيافت. آذرماه پارسال با تصميم اتاق اصناف و کارگروه آرد و نان کشور قرار بود قيمت نان 15 درصد افزايش يابد، اما ني مصوبه به دستور رييس جمهوري براي بررسي‌هاي بيشتر متوقف شد.
همچنين قرار بود نان پس از ماه مبارک رمضان (خردادماه) گران شود، اما تاکنون اين موضوع عملياتي نشده است.
سرانه مصرف ساليانه نان براي هر ايراني حدود ١٧٠ کيلوگرم است و ايران جزو پنج کشور نخست مصرف کننده در اين زمينه به شمار مي‌رود.


منبع: irna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/123742/ادامه فعاليت نانوايي ها غيرممکن شده است
بستن   چاپ