نظامي‌ها، امنيتي و اطلاعاتي‌ها از اقتصاد بيرون بيايند
يکشنبه 24 تير 1397 - 11:18:36 PM
چه خبر - اگر مردم ناراضي باشند به هر بهانه‌اي به خيابان مي‌ريزند

شهاب‌الدين بي‌مقدار، نماينده تبريز و عضو کميسيون اقتصادي مجلس با اشاره به مشکلات اقتصادي کشور گفت: بازار ارز آشفته است و در واقع جنگ اقتصادي شروع‌ شده اما ما با کمبود ارز مواجه نيستيم. بيشترين مشکلي که در حال حاضر با آن مواجه هستيم، از بين رفتن اعتماد و اميد به آينده است که مردم هجوم آوردند که پول‌هايشان را به ارز و طلا تبديل کنند.
يک عده‌اي هم مسلماً دوست دارند که پولشان را به خارج از کشور ببرند؛ در حالي‌ که بعد از برجام شرايط متفاوت شده بود و از خارج به داخل پول مي‌آمد. در حال حاضر مشکل در سياست دولت است. دولت اجازه نمي‌داد ارز به‌ صورت قانوني خريد و فروش شود و کساني که مي‌خواهند به مسافرت بروند يا کالايي را خريداري کنند و به ارز نياز دارند بتوانند، ارز تهيه کنند.
ما بايد مردم را راضي نگه‌داريم. اگر مردم ناراضي باشند، به هر بهانه‌اي به خيابان مي‌ريزند. براي راضي نگه‌داشتن مردم بايد با مردم شفاف باشيم. همه مسئولان بايد به مردم جوابگو باشند و هر چه را هست به مردم بگويند. بايد در کشور يک حساب‌ و کتاب داشته باشيم و کتاب بودجه، حساب‌ و کتاب مملکت باشد و هر کسي براي خودش موسسه يا بانکي يا بنيادي نداشته باشد که بتواند در اقتصاد تأثيرگذار باشد.
مجلس و دولت به تنهايي نمي‌توانند سياستگذاري کنند، چون بنيادهايي داريم که دولت را مي‌خرند. اين بنيادها در اقتصاد دخالت مي‌کنند و سياست‌ها را رعايت نمي‌کنند. مجلس و ديوان محاسبات هم بر آنها نظارتي ندارد و حساب‌ و کتاب آنها روشن نيست. در اين موقعيت آنها موجب برهم ريختن اقتصاد مي‌شوند.
من معتقدم که بايد کشور يک کتاب بودجه داشته باشد که همه‌ چيز در آن بيايد. بايد روي بنيادها حساب‌ و کتاب باشد. بايد تمامي حساب‌ و کتاب‌ها شفاف شود. براي مثال راجع به بنياد علوي مقاله نوشتند و در فضاي مجازي پخش شد، بايد براي مردم شفاف‌سازي کنند و مردم بدانند که اين ادعاها واقعيت دارد يا خير؟ مردم در اين وضعيت هستند و اين پول‌ها در خارج از کشور سرمايه‌گذاري مي‌شود؟ من که باورم نمي‌شود اما اين مقاله نوشته‌شده و نياز به شفاف‌سازي است.
اين نماينده مجلس تأکيد کرد: بايد نظامي‌ها، نهادهاي امنيتي و اطلاعاتي از اقتصاد بيرون بيايند. چون تا زماني که اين‌ها در اقتصاد هستند بخش خصوصي واقعي که کار بلد هستند و سرمايه و فکر دارند از نظامي‌ها مي‌ترسند. زماني که مي‌ترسد سرمايه‌گذاري خود را به خارج از کشور مي‌برند و اين اتفاقات متأسفانه در کشور افتاده و مي‌افتد و بايد جلوي آن را گرفت.
رئيس‌جمهور بايد با مردم صادقانه صحبت کند و مشکلات را بگويد. نارضايتي در بين مردم هست و بايد اجازه دهيم تجمع کنند و حرف‌هايشان را بزنند و اگر بخواهيم با آن‌ها برخورد سلبي، نظامي و انتظامي و امنيتي کنيم، وضع بدتر خواهد شد.
او همچنين با اشاره به مشکلات ايجادشده در مؤسسات مالي و اعتباري، تأکيد کرد: من از اتفاقاتي که در کشور مي‌افتد تعجب مي‌کنم. درست يا نادرست چند صد نفر از دراويش را گرفتند و فوري براي يک نفر اعدام و براي 210 نفر حکم صادر کردند. اما الآن چندين سال است که مؤسسات مالي و اعتباري بر سر اين مملکت بلا آورده و از بانک مرکزي که بيت‌المال مردم است، پول مردم را داده‌اند ولي يک نفر از کساني که بنيان کج را گذاشته‌اند، محاکمه نشدند. اخيراً قوه قضاييه گفته 9 نفر از افراد متخلف در مؤسسات مالي و اعتباري در بازداشت هستند و پرونده آنها رسيدگي خواهد شد.
اين عضو کميسيون اقتصادي گفت: به‌ منظور ايجاد اعتماد نه مديرعامل مؤسسات مالي و اعتباري بلکه کساني که را در پشت آن هستند بايد محاکمه کنند و به مردم بگويند که ما اين افراد را محاکمه کرديم. به دليل تخلفات مؤسسات مالي و اعتباري 20 هزار ميليارد تومان به مملکت خسارت وارد شد اما انگار طوري نشده است. اين اقدامات موجب بي‌اعتمادي مردم مي‌شود. بايد هر چه سريع‌تر متخلفان و افراد پشت پرده مؤسسات مالي و اعتباري را محاکمه کنند.
قوه قضاييه با کوچک‌ترين اقدام دانشجويان وارد ميدان مي‌شود و آنها را به 8 سال حبس محکوم مي‌کند. اين دانشجويان آمده بودند حرف دلشان را بزنند اما با آنها چطور برخورد شد.»


منبع: etemaadonline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/123734/نظامي‌ها، امنيتي و اطلاعاتي‌ها از اقتصاد بيرون بيايند
بستن   چاپ