آمار تازه همسر آزاري؛ زنان دستِ بزن پيدا کرده اند
شنبه 23 تير 1397 - 6:56:04 PM
چه خبر - آمار همسرآزاري در ايران

رئيس سازمان پزشکي قانوني درباره وضعيت همسرآزاري در ايران گفت: در سال 95، حدود 3 هزار مرد به اين سازمان براي اعلام خشونت توسط همسران خود مراجعه کرده بودند که حالا اين تعداد به حدود 5 هزار نفر رسيده است.
احمد شجاعي گفت: 90 درصد مدعيان همسرآزاري را زنان و 10 درصد باقيمانده را مردان تشکيل مي‌دهند اما در کشور شاهد افزايش 5.8 درصدي مراجعات نزاع همسرآزاري در سال 96 نسبت به سال 95 بوديم. تا سال 95 فقط 5 درصد از مدعيان همسرآزاري را مردان تشکيل مي‌داد، اما در حال حاضر مدعيان مرد به رقم 7 درصد افزايش يافته است.

5 هزار مرد پارسال از زنان شان کتک خوردند

وي در تازه‌ترين اظهارنظر خود اعلام کرد که آمار مراجعان همسرآزاري در سال گذشته 81 هزار و 729 نفر بوده است که سهم زنان از اين نزاع‌ها، 77 هزار و 59 و سهم مردان 4 هزار و 670 نفر بوده که قرباني خشونت و آزارهاي روحي و رواني از سوي همسرانشان شده‌اند.
همچنين دکتر کوروش محمدي رئيس انجمن آسيب‌شناسي اجتماعي ايران با اشاره به اينکه آمارهاي اخير نشان مي‌دهد روند واکنش‌هاي خشن نسبت به مردان از سوي برخي زنان روندي افزايشي دارد، مي‌گويد: به نظر مي‌رسد اتخاذ چنين روندي از سوي زنان، به نوعي مقابله با فشارهاي رواني است که از سوي مردان دريافت مي‌کنند. به همين خاطر بايد رفتار مردان با همسران خود را در چارچوب مطالعات علمي بررسي کنيم تا علت‌هاي بروز خشونت زنان به‌طور دقيق مشخص شود.
وي مي‌افزايد: اگرچه در سال‌هاي اخير شاهد تلاش‌هاي زيادي براي ايجاد تصويري واقعي از شرايط و جايگاه والاي زنان توانمند جامعه بوده‌ايم اما بخشي از زنان همچنان از دسترسي به شرايط ايده‌آل يا حداقلي متناسب با حقوق برابر خود در حوزه شهروندي محرومند و ممکن است تحت فشارهاي وارده، واکنش‌هايي از قبيل خشونت عليه خود يا ديگران نشان دهند. به همين دليل ضروري است قبل از هر قضاوتي به‌طور دقيق و علمي بررسي کنيم که چه عواملي باعث تحريک زنان به سمت خشونت و آزار و اذيت همسرانشان شده است.
محمدي ادامه مي‌دهد: زنان در جامعه ما از کودکي تا بلوغ، تحت تأثير فشارها و ناعدالتي‌هاي تربيتي و آزارهاي فراواني هستند و چون فرصت بروز و احقاق حقوق خود را حتي در فضاي خانواده پيدا نمي‌کنند، گاهي دچار بن‌بست‌هاي رواني و برخي نيز دچار آسيب‌هاي اجتماعي مي‌شوند. اين فشار بر زنان گاهي آنچنان سنگين و غيرقابل تحمل است که باعث مي‌شود حتي نسبت به خودشان هم دچار رفتار خشونت‌آميز شوند.
مشاور رئيس سازمان بهزيستي کشور با اشاره به اينکه اين قشر از زنان، زماني که تحت اين هجمه سنگين فشارها، خشونت‌هاي پنهان و آشکار و محدوديت‌هاي اجتماعي به اين مرحله مي‌رسند بعضاً دچار هيجان‌هاي منفي مي‌شوند، ادامه مي‌دهد: به همين دليل، زنان در مقابل هجمه‌اي از محروميت‌هاي القايي از سوي مردان و بويژه در فضاي خانواده قرار مي‌گيرند و اين شرايط باعث محروم‌شدن زنان از حقوق طبيعي‌شان مي‌شود. بنابراين در چنين شرايطي يکي از احتمالات موجود حاکي از گرايش زنان به سمت رفتارهاي خشونت‌آميز است.
محمدي مي‌افزايد: از طرفي نيز انواع ديگري از خشونت شامل خشونت‌هاي کلامي، جنسي، غفلت و بي‌توجهي کمتر در کانون توجه مراجع مربوطه و مراکز آمار هستند. به همين دليل لازم است تا موارد خشونت با توجه به انواع مختلف آن بخصوص درمورد زنان مورد بررسي قرار گيرد و نبايد غافل بود از اين واقعيت که گاهي همين موارد که درنگاه اغلب مردان جامعه ما خشونت محسوب نمي‌شوند، مي‌تواند موجب شکل‌گيري انگيزه بروز خشونت در زنان شوند.


منبع: iran-newspaper.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/122709/آمار تازه همسر آزاري؛ زنان دستِ بزن پيدا کرده اند
بستن   چاپ