هسته زردآلو بمب انرژي و سلامت است، هسته زردآلو را دور نريزيد
شنبه 23 تير 1397 - 6:53:38 AM
چه خبر - خواص هسته زردآلو

زردآلو يکي از ميوه هاي محبوب و خوشمزه تابستان است که اغلب دانه هاي آن را دور مي ريزيم ولي بايد بدانيد که دانه زردآلو ارزش تغذيه اي بالايي داشته و فوق العاده مفيد است.
هسته زردآلو داراي ترکيبي منحصر به فرد است که نقش مهمي بر سلامت انسان دارند.
هسته زردآلو حاوي ويتامين B17 است ه به نام آميگدالين amygdalin يا لتيريل laetrile شناخته مي شود.
مطالعات نشان داده اند اين ويتامين خواص ضد سرطان و ضد التهابي دارد.
البته زياده روي در مصرف دانه زردآلو به خصوص دانه هاي تلخ زردآلو خطرناک است.

خواص تغذيه دانه زردآلو

دانه زردآلو حاوي مقادير بالاي آميگدالين و ميزان قابل توجه ويتامين E، اسي دپنگاميک pangamic يا ويتامين B15 و مقادير کمي چربي بدون کلسترول است.
نيم ليوان هسته زردآلو حاوي 14 گرم کربوهيدرات است که 10 گرم آن را فيبر غذايي تشکيل مي دهد.
14 گرم پروتئين و 260 کالري دارد.
برخي از مزاياي سلامت هسته زردآلو براي بدن عبارت است از :
تقويت سلامت دستگاه گوارش، بهبود رشد و ترميم، متعادل کردن سطح کلسترول، افزايش انرژي، محافظت از پوست، پيشگيري از سرطان، تقويت قلب، حمايت از سيستم ايمني بدن و تسکين مشکلات تنفسي.

تاثير هسته زردآلو در مراقبت از پوست

ويتامين E آنتي اکسيداني مهم براي بهبود سلامت پوست است.
ويتامين E باعث کاهش استرس اکسيداتيو در اثر راديکال هاي آزاد مي شود در نتيجه باعث پيشگيري از ايجاد چين و چروک، لکه هاي پيري و قرمز پوست مي شود.
مقدار ويتامين E موجود در هسته زردآلو بالاست در نتيجه به بهبود ظاهر پوست و انعطاف پذيري آن کمک مي کند.

مصرف هسته زردآلو به پيشگيري از بيماري هاي قلبي کمک مي کند

هسته زردآلو

آميگدالين که به مقدار زياد در هسته زردآلو ديده مي شود يکي از ترکيبات منحصر به فردي است که با کاهش بيماري هاي قلبي در ارتباط است.
اسيد پنگاميک در بسياري از خوراکي ها ديده نمي شود ولي تاثير بسيار زيادي بر کاهش فشار وارده بر سيستم قلبي عروقي دارد.
برخي مطالعات نشان داده اند که استفاده منظم از مقدار کمي هسته زردآلو مي تواند باعث کاهش فشار خون و ابتلا به آترواسکلروز، حملات قلبي و سکته مغزي شود.

تقويت سيستم ايمني بدن با هسته زردآلو

برخي مطالعات نشان داده است که هسته زردآلو خاصيت تقويت کننده بر سيستم ايمني بدن دارد و مي تواند سلول هاي دفاعي بدن را تحريک کرده و با خاصيت آنتي اکسيداني که دارد فشار وارد بر سيستم ايمني بدن را کاهش دهد.

بهبود سلامت تنفس با مصرف هسته زردآلو

شواهدي بي نظري در مورد تاثير هسته زردآلو بر بهبود سلامت تنفس وجود دارد.
هسته زردآلو مي تواند موکوس و خلط جمع شده در دستگاه تنفسي را کاهش دهد در نتيجه شدت حملات آسم و التهاب گلو در بيمار کاهش پيدا مي کند.

بهبود گوارش با مصرف هسته زردآلو

هسته زردآلو مقدار قابل توجهي فيبر رژيمي دارد بنابراين به عنوان ميان وعده اي خوشمزه مي تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کند..
فيبر غذايي باعث بهبود حرکت منظم روده و کاهش علايم يبوست و اسهال مي شود. همچنين ميزان جذب مواد مغذي در بدن را افزايش مي دهد.

بهبود رشد و ترميم سلول هاي بدن

هسته زردآلو مقدار قابل توجهي پروتئين دارد که براي رژيم غذايي روزانه ما ضروري است.
نيم ليوان هسته زردآلو 25% پروتئين مورد نياز روزانه در زنان و 20% پروتئين مورد نياز روزانه مردان را تامين مي کند.
بنابراين مصرف هسته زردآلو به رشد عضلاني و بهبود سلامت کلي بدن و ترميم بافت هاي بدن کمک مي کند.

تاثير هسته زردآلو بر پايين آمدن سطح کلسترول

اگر شما در تلاش براي کنترل سطح کلسترول خود هستيد قطع هسته زردآلو مي تواند به شما کمک کند.
فيبر بالاي موجود در هسته زردآلو مي تواند کلسترول اضافي را از بدن دفع کرده و خطر ابتلا به آترواسکلروز، حملات قلبي و سکته مغزي را کاهش دهد.

تقويت متابوليسم با هسته زردآلو

با وجودي که مصرف زياد هسته زردآلو براي سلامت مضر است ولي مصرف مقدار متوسط آن مي توند باعث انفجار سريع انرژي در بدن و افزايش متابوليسم شود.

تاثير هسته زردآلو بر سرطان

اکثر بحث ها در مورد هسته زردآلو استفاده از آن به عنوان عاملي ضد سرطان است.
برخي مطالعات آميگدالين را به عنوان عاملي ضد تومور مي شناسند.
ليتريل بيش از 160 سال است که در پزشکي مورد استفاده قرار مي گيرد.
حداکثر تعداد مجاز براي مصرف روزانه هسته زردآلو از 30 تا 500 عدد متناسب با وزن بدن است.

بيشتر بدانيد : زردآلو و خواص آن براي کبد، چشم ها و سيستم گوارش

بيشتر بدانيد : هسته زردآلو چه زماني باعث مرگ مي شود؟

بيشتر بدانيد : خواص تغذيه اي و درماني زردآلو


تهيه و ترجمه
منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/122651/هسته زردآلو بمب انرژي و سلامت است، هسته زردآلو را دور نريزيد
بستن   چاپ