پيشگيري از گرمازدگي تابستان با فرمول هايي طلايي
جمعه 22 تير 1397 - 8:52:30 AM
چه خبر - بهترين شربت ها و آبميوه ها براي پيشگيري از گرمازدگي

گرمازدگي در فصل تابستان يکي از شايع‌ترين مشکلاتي است که افراد با هر سن و سال و وضعيت جسماني، ممکن است با آن مواجه شوند.
در روزهاي گرم، نوشيدني‌هاي خنک طرفدارهاي بيشتري پيدا مي‌کنند، اما گاهي تنها نمي‌توان با آب روزها را گذراند، چرا که افت فشار و گرمازدگي در روزهاي گرم‌ بيشتر است.
بنابراين‌ خوب است از ميوه‌هاي تازه و خوشمزه اين فصل براي درست کردن نوشيدني‌هاي سالم استفاده کنيم و از آبميوه‌هاي مصنوعي که پر از رنگ‌هاي شيميايي و اسانس هستند، دوري کنيم.

علايم گرمازدگي

سردرد
تهوع و استفراغ
سرگيجه و ضعف
برافروخته شدن پوست
تنفس سريع و افزايش ضربان قلب
گرفتگي عضلاني و درد شکمي
عدم تعرق و تعريق شديد
ممکن است در موارد شديد هم علايم عصبي در بيمار ديده شود که عبارتند از:
کج خلقي و عصبانيت
توهم و هذيان
تشنج
تغييرات رفتاري عجيب و غريب
در ادامه به معرفي برخي از شربت ها که در فصل گرما مي تواند مفيد باشد مي پردازيم.

درمان و پيشگيري از گرما زدگي با دوغ

مصرف دوغ که از درصد بالايي آب و مقداري از پروبيوتيک‌ها تشکيل شده است هم در درمان و پيشگيري از گرمازدگي بسيار موثر است.
2 قاشق غذاخوري ماست را به يک ليوان آب بيافزاييد و کمي نمک و پودر زيره سبز(اختياري) به آن اضافه کنيد و خوب هم بزنيد. براي جلوگيري از گرمازدگي در فصل تابستان، حتما اين نوشيدني سنتي و دلپذير را 1 تا 2 بار در روز بنوشيد.

رفع گرما زدگي با سرکه سيب

سرکه سيب هم داراي مواد معدني و ويتامين است که براي جلوگيري از کاهش آب و مايعات بدن و همچنين المتروليت‌هاي آن بسيار مفيد مي‌باشد.
يک قاشق غذاخوري سرکه سيب را در يک ليوان آب مخلوط کنيد و بعد از يک پياده‌روي و زماني که در معرض نور خورشيد بوده‌ايد ميل کنيد.

پيشگيري ازگرما زدگي با عناب و شکر

براي رفع گرمازدگي بهتر است عناب را در آب جوشانده و با کمي شکر به صورت خنک ميل کنيد. همچنين خوردني‌هاي سرد و تر مانند گل بنفشه، خاکشير، هندوانه و تخم خيارين (خيار، کدو، هندوانه و خربزه) نيز توصيه مي‌شود. البته بهترين دارو براي رفع گرمازدگي دم کرده عناب و زرشک است که همراه با مقداري شکر ميل مي‌شود.

جلوگيري از گرما زدگي خاکشير يخ زده و شربت آب‌ليمو

استفاده از خاکشير يخ‌زده و شربت آب‌ليمو براي جلوگيري از گرمازدگي موثر است. براي جلوگيري از اسهال و تأثير خنکي، خاکشير بايد به شکل يخ‌زده يا همراه خرده يخ مصرف شود، در غير اين صورت ملين و اسهال‌آور است.
با توجه به گرمي و آلودگي هوا، مصرف آب‌ليمو نيز به دليل داشتن ويتامين C که داراي خاصيت ضدعفوني‌کننده است، توصيه مي‌شود و نياز است هر دو روز يک بار، يک عدد ليمو در آب مصرفي استفاده شود.

رفع عطش با تخم شربت

تخم شربت در حقيقت دانه گياه ريحان است که به علت داشتن ترکيبات لعاب‌دار به صورت محلول در آب (شربت) استفاده مي‌شود. لعاب اين دانه‌ها پس از جذب آب، به صورت ژله‌اي درمي‌آيد که مي‌تواند براي رفع عطش مورد استفاده قرار گيرد. تخم شربتي در طب سنتي ايران به عنوان رفع کننده التهابات دستگاه تناسلي و مجاري ادرار کاربرد بسيار داشته است.

به ليمو

به‌ليمو گياهي به صورت درختچه است که از برگ آن استفاده مي‌شود. اين گياه از قديم در طب سنتي ايران به عنوان آرام‌بخش، ضد تشنج، ادرارآور، رفع کننده‌ سرگيجه و تپش قلب مورد استفاده بوده و در حال حاضر نيز از آن استفاده مي‌شود.

رفع عظش در تابستان با هندوانه

آب هندوانه

هندوانه يک ميوه تابستاني لطيف، آبدار، خنک کننده، آرام بخش و مسکن التهابات دروني است که اصولا براي رفع عطش در اوج گرماي تابستان مصرف مي‌شود و مورد پسند بسياري از مردم است. طبيعت هندوانه سرد و تر است و براي افراد گرم مزاج بسيار مطلوب است. مرباي پوست هندوانه براي رفع حرارت بدن، رفع تشنگي و گرمازدگي بسيار مفيد است.

درمان افراد گرمازده با گلاب

بنابر اعلام دانشکده طب سنتي دانشگاه علوم پزشکي تهران، براي معالجه اشخاص گرمازده، بهترين راه خوراندن گلاب همراه با مقداري يخ است، به قدري که باعث استفراغ شده و صفرا را خارج کند. نوشيدن گلاب خنک، گرمي درون را از بين مي‌برد و بدن را تقويت مي‌کند. بوييدن گلاب براي تقويت قلب و رفع بيهوشي و تقويت حواس باطني مفيد است.

شربت زرشک

با استفاده از زرشک تازه به صورت شربت به عنوان تصفيه کننده خون، به يک نوشيدني بسيار گوارا در تابستان دست يابيد. البته مصرف مقدار زياد زرشک و يا ريشه و ساقه و برگ آن براي زنان حامله مناسب نيست، زيرا رحم را تحريک مي‌کند و ممکن است باعث سقط جنين شود. مصرف زياد اين گياه به مدت طولاني مي‌تواند سبب ناراحتي معده و روده‌ها شود و جذب ويتامين‌هاي گروه B را در بدن مختل کند. عرق طبي زرشک که از تقطير آب ميوه زرشک به دست مي‌آيد، نيز خواص زيادي دارد از جمله کاهش کلسترول خون، کاهش قند خون، تقويت معده، رفع سوء هاضمه، درمان زخم معده و رماتيسم.

سکنجبين

سکنجبين شربت مناسبي براي فصل گرم است. پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها با روش تهيه اين نوع شربت آشنايي کامل دارند، چراکه از قديم و نديم سکنجبين رفيق کاهو بوده و هر وقت که سفره‌اي از کاهو مي‌گسترانند، سکنجبين نيز در کنارش بوده و هنوز هم ما ايراني‌ها دوست داريم اين دو را با هم مصرف کنيم.

آب طالبي

مطالعات نشان داده است، مصرف يک ليوان آب طالبي در روز به ميزان 25 درصد احتمال بروز فشار خون را کاهش مي‌دهد. محققان براي آزمايش، مقداري از پلاکت‌هاي خون را گرفته با مقدار کمي عصاره يا آب طالبي شيرين مخلوط کرده و مشاهده کردند در طالبي عاملي وجود دارد که به شدت مانع از انباشته شدن غيرطبيعي پلاکت‌ها مي‌شود و در نتيجه از انعقاد و لخته شدن خون در رگ‌ها (که عامل حمله‌هاي قلبي است) جلوگيري مي‌شود.
طالبي را بدون شکر يا چيزهايي ديگر به طور ساده بايد پيش از غذا خورد، کساني که طالبي را با نمک و فلفل مي‌خورند، هضم آن را آسان‌تر مي‌کنند ولي در مقابل، خاصيت ملين آن را کم مي‌کند.

گشنيز

گشنيز براي بدن خنک کننده است و حرارت، حالت تهوع و استفراغ را برطرف مي‌کند.
مقداري گشنيز را له کنيد و آب آن را با مقداري آب مخلوط نماييد و کمي شکر هم به آن اضافه کنيد. اين نوشيدني را هر روز مي‌تونيد ميل کنيد.

بيشتر بدانيد : براي پيشگيري از گرمازدگي و درمان آن چه بايد کرد؟

بيشتر بدانيد : رفع گرمازدگي با چند روش سريع خانگي

بيشتر بدانيد : درمان اورژانسي گرمازدگي


منبع : tasnim.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/122615/پيشگيري از گرمازدگي تابستان با فرمول هايي طلايي
بستن   چاپ