تشخيص هويت معتادان متجاهر از روي "عنبيه"
پنجشنبه 21 تير 1397 - 11:55:15 AM
چه خبر - هيچ‌ کودکي در ارتباط با مواد مخدر بازداشت نشده است

سرهنگ بخشنده رييس پليس مبارزه با مواد مخدر فاتب درباره استفاده پليس مبارزه با مواد مخدر از شبکه‌‌هاي اطلاعاتي و بويژه کلانتري‌ها گفت: کلانتري‌ها در واقع بازوي اجرايي پليس هستند. با توجه به گستردگي شهر تهران اعم از پارک‌ها، بوستان‌ها و محلات لازم است که از طريق کلانتري‌ها پوشش استحفاظي در اين مناطق داده شود.
وي با بيان اينکه همکاري خوبي بين کلانتري‌ها و پليس مبارزه با مواد مخدر وجود دارد، ادامه داد: کلانتري‌ها پوشش خوبي در شهر تهران اعم از بوستان‌ها، محلات و پارک‌ها دارند و بخشي از شناسايي و جمع‌آوري معتادان متجاهر از سطح شهر تهران و همچنين دستگيري خرده‌فروشان توسط کلانتري‌ها انجام مي‌شود. در حقيقت يکي از طرح‌هاي مشترک ما با کلانتري‌ها همين پاکسازي پارک‌ها، بوستان‌ها و محلات است.
رييس پليس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ در پاسخ به اين سوال که برنامه پليس مبارزه با مواد مخدر براي ارتقاي دانش ماموران اين پليس چيست؟ خاطرنشان کرد: دستور تربيت نيروهاي پليس توسط فرمانده محترم ناجا و فرمانده محترم تهران بزرگ صادر شده است از همين‌رو در قرارگاه جهادي تربيت پليس اين موضوع در حوزه‌هاي مختلف با جديت دنبال مي‌شود.
سرهنگ بخشنده در بخش ديگري از صحبت‌هايش درباره کودکان معتاد و مواد فروش گفت: تاکنون هيچ کودکي در ارتباط با مواد مخدر طبق قانون بازداشت نشده است و اگر کودکي نيز به مواد مخدر آلوده باشد با سازمان بهزيستي در اين زمينه هماهنگي‌هاي لازم را انجام مي‌دهيم.
وي همچنين درباره ثبت تشخيص هويت افراد از طريق سيستم عنبيه گفت: سيستم عنبيه در پايگاه‌هاي يازده گانه پليس و معاونت قضايي فعال است و اطلاعات هر متهمي که تحت هر عنواني بازداشت شود از طريق سيستم عنبيه ثبت مي‌شود.
رييس پليس مبارزه با مواد مخدر فاتب همچنين درخصوص تشخيص هويت معتادان دستگير شده در اجراي طرح هاي ضريتي با استفاده از سيستم عنبيه چشم آنها تصريح کرد: معتادان نيز به دليل استفاده مکرر از مواد سرانگشتان خود را از دست داده‌اند و از آنجا که ثبت هويت و تهيه بانک اطلاعاتي از طريق اثر انگشت غيرممکن است از همين‌رو در مراکز و کمپ‌هاي ترک اعتياد نيز با استفاده از سيستم سيار، هويت معتادان از طريق عنبيه نيز ثبت مي‌شود.
از سال گذشته تاکنون اطلاعات بيش از 50 هزار نفر در اين بانک اطلاعاتي ثبت شده است. البته با توجه به اينکه در تهران بيش از 15 هزار معتاد متجاهر نداريم و اين‌ افراد مکررا بازداشت شده‌اند از همين‌رو آمار‌ها تکراري است.
اميدواريم با رفع ايرادات اين سيستم بتوانيم سوابق تکراري معتادان را مشخص کرده و به مرجع قضايي ارائه کنيم تا در صدور حکم نيز اثرگذار باشد.


منبع: ilna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/122583/تشخيص هويت معتادان متجاهر از روي "عنبيه"
بستن   چاپ