ترکيب درياي خزر و اروميه بسيار خطرناک است
پنجشنبه 21 تير 1397 - 1:56:55 AM
چه خبر - در برخي کشورها آب 17بار بازيافت مي شود اما در ايران اين کار را هنوز انجام نداده ايم

عضو کارگروه فرهنگي اجتماعي اتاق فکر توسعه مازندران با اشاره به نظر يکي از اساتيد دانشگاه کاليفرنيا در مورد طرح انتقال آب درياي خزر به اروميه گفت: ترکيب درياي خزر و اروميه هر دو آن ها را نابود خواهد کرد و به محض ترکيب ديگر امکان تغيير وجود ندارد.
محمود شارع پور در سومين نشست علمي تخصصي بررسي مسائل آب در مازندران که از سوي کارگروه فرهنگي اجتماعي اتاق فکر توسعه و تعالي استان در سالن همايش آب منطقه اي استان برگزار شد با بيان اينکه انتقال آب خزر بسيار آسيب زننده است، تصريح کرد: در اين صورت فساد مالي اتفاق مي‌افتد و از آنجايي که در کشور ما دستگاه‌هاي کنترل ضعيف عمل مي کنند و شرم گناه پايين آمده، فساد مالي بالا مي رود.
عضو هئيت علمي دانشگاه مازندران گفت مديريت تقاضاي آب و بازيافت آن بايد در دستور کار قرار بگيرد به طوري که در برخي کشورها آب 17بار بازيافت مي شود اما در ايران اين کار را هنوز انجام نداده ايم.
شارع پور با اشاره به اين که سياست هاي رشد جمعيت و مديريت عرضه آب در حال حاضر بسيار حائز اهميت است، خاطرنشان کرد: مديريت آب باران، احياي ساختارهاي سنتي مديريت آب، ترميم شبکه هاي آب موجود و در نهايت طرح انتقال آب به عنوان آخرين راه حل در جبران خشکي ها مطرح مي شود؛ طرح‌هاي انتقال آب زماني توجيه دارد که ساير راه ها را امتحان کرده باشيم.
وي با بيان اينکه ان جي اوهاي مازندران در حوزه آب بسيار فعال هستند، به ابعاد اجتماعي طرح هاي انتقال آب بين حوضه‌اي، اشاره و اظهار کرد: مسائل اجتماعي آب بسيار بيشتر از ديدگاه مردم و ادارات نسبت به واقعيت وضعيت آن در جامعه داراي اهميت است. وقتي مردم مي‌بينند که آب به کشورهاي ديگر صادر مي شود، تمکين نکرده و مي گويند چطور آب نداريم ولي صادرات آن را انجام مي دهيم. گفتن اين موضوع به مردم به صورت شفاف که چقدر آب براي خوردن داريم ممکن است موثر باشد و البته ممکن است معکوس عمل کرده و به دليل نبود اعتماد منجر به احتکار آب شود.
عضو کارگروه فرهنگي اجتماعي اتاق فکر توسعه مازندران با اشاره به برخي از عوامل موثر بر رشد تقاضاي آب در ايران، خاطرنشان کرد: رشد جمعيت، رشد کشاورزي و افزايش توليد از عوامل افزايش تقاضاي آب در مازندران است.
وي با تاکيد بر اينکه کشت گندم مقصر اصلي مصرف آب نيست، تأکيد کرد: کشاورزان به دليل فقر به سمت توليد محصولات درآمدزاي کشاورزي مانند سبزي و صيفي‌جات مي روند.
شارع پور، رشد صنايع، توسعه صنعتي، افزايش شهر نشيني و دادن مجوزها براي شهرسازي را از عوامل مهم در افزايش مصرف آب عنوان کرد و افزود: اقدام نکردن به سدسازي و اتصال آب بين حوضه‌اي کاهش مصرف آب را در پي دارد. در موضوع انتقال آب بين حوضه‌اي، بين مناطق دريافت کننده و انتقال دهنده آن درگيري‌هايي مي‌شود که عواقب و پيامدهاي اجتماعي آن نقش کاتاليزور را براي بروز اين کشمکش‌ها ايفا مي کنند.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/122549/ترکيب درياي خزر و اروميه بسيار خطرناک است
بستن   چاپ