رفتار وقيحانه ترامپ با مرکل و ترزا مي!
دوشنبه 18 تير 1397 - 3:59:33 AM
چه خبر - ترامپ بي‌ادب، زورگو و زن‌ستيز است

در پايگاه اينترنتي روزنامه گاردين آمده است: نشست هاي ناتو به طور کلي رويدادهاي قابل توجهي هستند، اما نشست دو روزه اين ائتلاف طي هفته جاري در بروکسل يک استثنا خواهد بود. اعضاي اروپايي ائتلاف ناتو در حال بررسي بزرگ ترين معماي اين ائتلاف از زمان تأسيسش حدود هفتاد سال قبل هستند: آيا آمريکا دوست است يا دشمن؟
درست 18 ماه قبل، طرح اين پرسش بي معنا به نظر مي رسيد. اما تأثير مخرب رياست جمهوري آشفته دونالد ترامپ در سطح بين المللي باعث از بين رفتن عقلانيت سنتي شده و موضوعات راهبردي و ژئوپليتيکي را در هاله اي از ابهام فرو برده است.
مشکل نه تنها اين است که ترامپ بار ديگر از 28 عضو ديگر ناتو خواهد خواست بودجه دفاعي خود را افزايش دهند، مشکل فقط اين نيست که ترامپ اصل 5 معاهده در زمينه دفاع جمعي را زير سؤال برده يا اينکه او ممکن است پايگاه هاي نظامي آمريکا در آلمان را تعطيل کند، بلکه مشکل اساسي تر اين است که رئيس جمهور آمريکا هدف ناتو را به چالش خواهد کشيد. اين در حالي است که ناتو امنيت و منافع اقتصادي آمريکا را از سال 1949 به بعد تأمين کرده، تلاش ها براي تشکيل اتحاد اروپا عليه سلطه آمريکا را کاهش داده، اتحاد جماهير شوروي/روسيه را عقب رانده و صلح را در اروپا حفظ کرده است.
ترامپ مفاهيم اساسي امنيت جمعي، توزيع بار مسئوليت، دفاع پيشگيرانه و توازن قدرت را نمي پذيرد يا درک نمي کند. اين ديدگاه کوته بينانه و انزوا گرايانه که با رويکرد "نخست آمريکا" مطابقت دارد، بيانگر خصومت کلي ترامپ با چند جانبه گرايي است. او سازمان ملل را تقبيح مي کند، بودجه آن را قطع و شوراي حقوق بشر اين سازمان در ژنو را تحريم کرده است. ترامپ قوانين سازمان تجارت جهاني را رد و تعرفه هاي يکجانبه و محافظه کارانه وضع مي کند، تعرفه هايي که جنگ هاي تجاري به راه انداخته است و مشاغل در اروپا را تهديد مي کند.
ترامپ معاهده تغييرات آب و هوايي پاريس را پاره کرد، از توافق هسته اي 2015 ايران که به تصويب سازمان ملل رسيده و مورد تأييد اروپايي ها بود خارج شد و اخيراً از فرانسه خواست مثل انگليس اتحاديه اروپا را ترک کند - او اتحاديه اروپا را تحقير مي کند. ترامپ خودسرانه نشست جي 7 کشورهاي دموکراتيک در کانادا را به هم زد، تصميمات آن را رد و به ميزبان آن توهين کرد.
بدتر از همه، ترامپ با دوستان قديمي خود بدتر از دشمنان آشکار برخورد و تعاملات سياسي را شخصي مي کند و به زورگويي، بي ادبي و زن ستيزي متوسل مي شود. آنگلا مرکل يکي از مواردي است که ترامپ مورد سوءرفتار ويژه قرار مي دهد. در نشست جي 7، ترامپ دو شکلات استاربرست را به سمت صدراعظم آلمان پرتاب کرد و گفت: "بيا بگير آنگلا، ديگه نگو که من به تو چيزي ندادم!"
ترامپ همچنين در ديدار با ترزا مي نخست وزير انگليس، دست او را گرفت و با او با بي احترامي و حس برتري برخورد کرد. مداخلات ترامپ در زندگي انگليسي ها، مثلاً از طريق توئيت هايي در راستاي ترويج گروه راست افراطي "نخست انگليس" و حمله به صادق خان شهردار لندن، نمونه هايي از توهين بيش از حد رئيس جمهور آمريکا هستند.
اگر سياست هاي خام و ملي گرايانه ترامپ و شخصيت ناهنجار او تنها مشکلات موجود بودند، متحدان اروپايي با آن کنار مي آمدند. اما در ماه هاي اخير، ترامپ مشاوران مجرب خود را اخراج کرده و اعتقادش به "بي نقص بودن خودش" افزايش يافته است. ترامپ از شرکا به سمت دشمنان بالقوه حرکت کرده است.
اکنون سؤال دشوارتر مي شود: آمريکاي تحت مديريت ترامپ واقعاً طرف کيست؟
گاردين نوشت: چاپلوسي ترامپ در مقابل خانواده سلطنتي سعودي و شي جينپينگ رئيس جمهور اقتدارگراي چين در سال گذشته نشانه هاي اوليه از طرفداري او از ديکتاتورها و نه دموکرات ها بود. نشست اخير او با کيم جونگ اون رهبر کره شمالي هيچ چيز از زرادخانه هاي تسليحات هسته اي اين کشور کم نکرد. اما گرايش مشمئز کننده او به قدرت محض و خودنمائي را برملا کرد.
اين ويژگي زشت بار ديگر در ديدار او با ولاديمير پوتين در هلسينکي در روز 16 ژوئيه به نمايش گذاشته خواهد شد. جان هانتسمن، سفير آمريکا در مسکو تأکيد دارد که ترامپ بر فعاليت شرورانه روسيه تمرکز خواهد کرد، چه در اوکراين، چه در فضاي مجازي يا در حملات شيميايي در سوريه و سالزبري.
ترامپ همچنين قول داده است پوتين را به خاطر مداخله مخفيانه روس ها در انتخابات 2016 آمريکا که به نفع او شد تحت فشار قرار خواهد داد؛ گزارشي که مجلس سناي کنگره آمريکا هفته گذشته منتشر کرد مداخله روسيه در انتخابات رياست جمهوري 2016 آمريکا را تأييد مي کند. اما آيا او واقعاً در يک نشست خصوصي و پشت درهاي بسته چنين درخواست هايي را مطرح مي کند؟
يک احتمال منطقي تر اين است که ترامپ در برابر يک رهبر مستبد که کنترل مرموزي بر رئيس جمهور آمريکا دارد اقدام به چاپلوسي کند؛ بسياري از اعضاي ناتو معتقدند اين کنترل مرموز پوتين بر ترامپ، امنيت اروپا را تهديد مي کند.
همانند نشست کيم در سنگاپور، ترامپ در مورد نشست با پوتين در هلسينکي نيز سر و صداي زيادي به پا خواهد کرد و اين ديدار را يک موفقيت چشمگير اعلام مي کند که به نظم جهاني کمک خواهد کرد. اگر ترامپ و پوتين توافق کنند معاهده تسليحات هسته اي استارت را تمديد کنند آنگاه مي توان گفت به يک موفقيت دست يافته اند.
ديگر موارد احتمالي عبارتند از اقدامات يکجانبه ترامپ در کاهش تحريم هاي روسيه به خاطر اوکراين، توافق براي حفظ بشار اسد در قدرت در سوريه، عادي سازي روابط با رژيم پوتين و ساير امتيازاتي که اجماع غرب در دوران پسا-سالزبري را تضعيف مي کند.
خلاصه اينکه چرا آمريکاي تحت حکومت ترامپ به شکل فزاينده اي براي انگليس و اروپا تهديد به شمار مي آيد؟ ترامپ در تلاشي بي محابانه براي تحميل اراده خود بر يک ملت مستقل (ايران)، در حال ايجاد خطر وقوع بحران انرژي جهاني و به خطر انداختن امنيت و شکوفايي متحدان آمريکاست. آيا با داشتن دوستاني مثل ترامپ، به دشمن نيازي هست؟


منبع: iribnews.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/122321/رفتار وقيحانه ترامپ با مرکل و ترزا مي!
بستن   چاپ