از کراهت سلبريتي ها از مردم در دنياي واقعي تا کاسبي با رنج شان
يکشنبه 17 تير 1397 - 10:53:12 AM
چه خبر - سلبريتي هاي تاجر, تاجرهاي سلبريتي

در يادداشت پيشين از كاسباني گفتم كه به عرصه فرهنگ و هنر قدم گذاشته اند و با همان خصلت تاجرمآبي، به تجارت هنر مي پردازند و از اين رهگذر گاه به حربه تزوير و حقه بازي قطعه هنري را به فروش مي رسانند يا با بازي هايي كه مردم معمولي عادي مثل من و شما هيچ از آن سر در نمي آوريم، پول هاي كثيف و بدون منبع خود را تميز مي كنند.
تصور بفرماييد، پولي كه از راه نامشروعي كسب شده، براي خريد يك قطعه تابلو در فلان حراج معروف خرج مي شود. اولا پول مذكور كه در حالت عادي حجم زيادي دارد تبديل به قطعه اي كوچك و قابل حمل مي شود كه به راحتي مي توان آن را از چارچوب جدا و لوله كرد و در چمدان گذاشت، ثانيا نه مالياتي به آن تعلق مي گيرد و نه كسي مي پرسد از كجا آورده اي.
بسياري از فيلم هايي كه در سينماي امروز ايران ساخته مي شوند و سرمايه گذار، دغدغه اكران آن و بازگشت پول را ندارد از همين نوع هستند. چه بسيار فيلم هايي كه در طول سال ساخته مي شوند و عقل سليم مي گويد كه محال است حتي ثلث هزينه را بازگردانند، ولي همه از سرمايه گذار تا كارگردان فيلم راضي و خوشحال هستند.

ما «هنرمند» هستيم و از سياست سر در نمي آوريم

در مقابل تاجران فرهنگي و هنري، اهل فرهنگ و هنر تاجر پيشه هم كم نداريم. البته كه صفت «فرهنگي و هنري» براي آنان فقط تعارف است و نشان دهنده خط و ربط كاري شان وگرنه نه سر رشته اي از هنر دارند و نه علاقه اي به فرهنگ. اين جماعت كه نام سلبريتي هم بر آنها گذاشته شده است، معمولا سر و شكلي غيرمتعارف از خود مي سازند تا تافته جدا بافته باشند. شمي قوي براي تشخيص موقعيت دارند و شناگراني قابل در سيلاب حوادث به شمار مي روند. گاه بر موج انتخابات سوار مي شوند و سياسي تر از همه مي شوند و بنا بر تغيير موقعيت مي گويند «ما «هنرمند» هستيم و از سياست سر در نمي آوريم.» اگر دو، سه ماه بعد شرايط باز هم تغيير كرد، هشتگ #من پشيمانم راه مي اندازند و بر ايراد گرفتن و بدبيني و نا اميدي دامن مي زنند تا محبوب خلايق شوند و متفكر و پيشرو و آزاديخواه جلوه كنند.
سلبريتي هاي مذكور خود را يك سر و گردن بالاتر از مردم عادي مي بينند، اگر چه به ظاهر خود را متواضع مي نمايانند.ملاك قضاوت شان بر افراد نوع لباس و برند و قيمت آن است. اساسا برند و سلبريتي، به يكديگر وابستگي شديدي دارند. هويت سلبريتي ها از برند به دست مي آيد و برندها بخشي از فروش خود را مديون سلبريتي ها هستند. اشخاص مذكور از رفتن بين مردم عادي كراهت دارد، فقط به اماكن «خاص» رفت و آمد و با طيف مشخصي معاشرت مي كنند. اين اشخاص از فرهنگ ملي سخت متنفر هستند و حتي فارسي صحبت كردن آنها به صورت غريب و با لهجه ويژه اي است.

بيشتر بدانيد : چرا تعداد فالوورهاي برخي بازيگران عددي غير متعارف را نشان مي دهد؟

آنها در كاسبي و تشخيص سود خويش در پيچيده ترين شرايط، از كاسبان فرهنگي چند گام جلوتر هستند و چه بسا كه موفق مي شوند، كلاه آنها را بردارند! همين اواخر سلبريتي هاي مذكور يا همان هنرمند نمايان تاجر پيشه، نمونه اي روشن از نحوه عملكرد و نگاه خويش به دست دادند. مبالغي به عنوان كمك جمع كردند و وقتي رسانه ها و افكار عمومي از آنها در مورد چگونگي هزينه شدن كمك ها سوال كردند با توپ و تشر به ميدان آمدند و پاسخي ندادند.
هنرمندنمايان تاجر پيشه، از رنج هاي وطن، براي خود شهرت و پول مي سازند. مِهري به ميهن ندارند و اگر وطن به سختي افتد، مهاجرت مي كنند. از سر اتفاق اين دسته هنري هم ندارند و روزگاري بر سر حادثه اي، به كار هنري اشتغال پيدا كرده اند يا چشم رنگي داشته اند يا سر و صورتي خوش يا چنان كه گفته اند «نعمت روي زمين قسمت پر رويان است/ خون دل مي خورد آنكه حيايي دارد.

بيشتر بدانيد : جنايتي که سلبريتي ها مرتکب مي شوند

بيش از اين در توصيف اين اشخاص كه هزار شكر البته در اقليت مطلق و انگشت شمار هستند، مصدع نشوم. فقط يك نكته ديگر به عرض برسانم كه اين سلبريتي هاي محترم از سر توجه ما مردم عادي و عوام به شهرت و فرصت گردن كشي مي رسند.


منبع: روزنامه اعتماد

http://www.CheKhabar.ir/News/122256/از کراهت سلبريتي ها از مردم در دنياي واقعي تا کاسبي با رنج شان
بستن   چاپ