عباس قادري: از همان مردمي هستم که 40 سال پيش انقلاب کرديم اما ...
شنبه 16 تير 1397 - 8:53:45 AM
چه خبر - گفت و گو با عباس قادري در کافه تماشا

برنامه اينترنتي کافه تماشا، شامگاه پنجشنبه 14 تير با حضور عباس قادري، خواننده پيشکسوت پخش شد و اين خواننده از آرزوي حضور دوباره‌اش روي صحنه و برگزاري کنسرت در ايران گفت.


عباس قادري با بيان اينکه جزو همان مردمي هستم که 40 سال پيش انقلاب کرديم، گفت:

«آرزويم اين است که مجوز برگزاري کنسرت در کشور خودم را داشته باشم و پس از پنجاه سال فعاليت در حوزه موسيقي، در اين دو سه سال باقي مانده از عمرم با مجوز براي مردم کشورم اجرا داشته باشم. 40 سال از پيروزي انقلاب مي‌گذرد و ما هم جزو همان مردمي هستيم که انقلاب کردند و در تمام اين سال‌ها در مملکت خودمان مانديم. توقع ما پس از اين همه سال از وزارت ارشاد اين است که يادي از ما هم بکند، ما به عشق وطن و مردم در مملکت خودمان مانديم و دوست داريم در مملکت خودمان و براي مردم مان بخوانيم.»
قادري تصريح کرد:
«15 سال ابتدايي پس از پيروزي انقلاب مدام به وزارت ارشاد مي‌رفتيم تا مجوز فعاليت بگيريم که متاسفانه هيچ اتفاقي نيفتاد و هنوز هم که هنوز است پس از گذشت چهل سال هيچ اتفاقي نيافتاده است.»


او با اشاره به اما و اگرهايي که در خصوص گرفتن مجوز اجراي کنسرتش مطرح شده است، اظهار کرد:

«همچنان پيگير دريافت مجوز هستم و قول‌هايي براي دريافت مجوز رسمي در کشور گرفته‌ام.»


خالق قطعه «زيارت» در بخشي از صحبت‌هايش با اشاره به همکاري با محمدرضا شجريان در جامعه باربد بيان کرد:

«در بخش جنبي تئاتر جامعه باربد که من در آن هر شب برنامه اجرا مي‌کردم، سالني بود که در آن استاد اسماعيل مهرتاش به خوانندگاني مانند جمال وفايي و محمدرضا شجريان تعليم خوانندگي مي‌داد و آشنايي من و آقاي شجريان به همان سالهاي جامعه باربد و لاله زار برمي‌گردد. موسيقي آغاسي با استفاده از دستمال و نوع موسيقي عربي از همان ابتدا با اقبال مردم روبرو شد، موسيقي لب کارون آرم راديو کويت در آن زمان بود که تبديل به آن قطعه معروف شد، آقاي يساري هم در سالهاي مياني دهه 50 به لاله زار آمد.»
او در خصوص تولد قطعه «زيارت» گفت:
«به همراه آقاي رياحي‌پور ترانه‌سراي آثارم به سفر زيارتي رفتيم و ايشان خواستند که سفر را در قالب ترانه تصوير کنند به اين ترتيب ترانه «زيارت» سروده شد و قاسم رئيس‌نژاد آهنگسازي اين قطعه را بر عهده گرفت و اين قطعه پس از گذشت 50 سال هنوز هم مخاطبان خود را دارد.»
قادري با اشاره به تولد موسيقي لاله‌زاري توضيح داد:
«لاله‌زار در واقع يک دانشگاه بود، در آن سال‌ها مردم شهرستان‌هاي مختلف پنجشنبه شب به مقصد لاله زار، سوار اتوبوس‌هاي ايران پيماي آن روزها مي‌شدند و پنجشنبه ظهر به تهران و لاله‌زار مي‌رسيدند.»
اين خواننده پيشکسوت موسيقي مردمي ادامه داد:
«آن روزها لاله‌زار پنج سالن تئاتر و پنج سينما داشت و من در تئاتر جامعه باربد فعاليت مي‌کردم، آقاي آغاسي در تئاتر پارس بودند و آقاي جبلي هم در يک سالن ديگر؛ مردم هم براساس انتخاب خواننده مورد علاقه‌شان به سالن‌هاي تئاتر مي‌رفتند. در سالن‌هاي تئاتر لاله زار ابتدا نمايشنامه‌هايي اجرا مي‌شد و در ادامه خواننده‌ها، برنامه‌هاي موسيقي خود را به نمايش مي‌گذاشتند، در آن سال‌ها در تئاتر ما بازيگراني مثل نصرت‌الله وحدت ناصر ملک‌مطيعي، بهروز وثوقي، عزت‌الله انتظامي و عباس مصدق حضور داشتند.»


اين خواننده پيشکسوت در پاسخ به اين پرسش که آيا مانند ساير هنرمندان شغل دوم هم داشته است، تاکيد کرد:

«پنجاه سال کار من همين بوده است بعد از 50 سال کجا برم کار کنم؟ چه کاري کنم؟ در ميان خوانندگان اين روزها فقط خواندن احسان خواجه اميري را مي‌پسندم.»


منبع: khabaronline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/122168/عباس قادري- از همان مردمي هستم که 40 سال پيش انقلاب کرديم اما
بستن   چاپ