غذاهايي که به شکل اشتباه مصرف مي کنيم
پنجشنبه 14 تير 1397 - 3:53:06 AM
چه خبر - اين غذاها به شکل اشتباه مصرف مي شوند

تغذيه سالم به معناي انتخاب غذاي مناسب و سالم است، اما اين تنها بخشي از مسئله است. به عنوان مثال پوست بسياري از ميوه ها و سبزيجات سرشار از ويتامين ها و مواد معدني است، بنابراين وقتي پوست آنها را مي گيريد، اين ويتامين ها و مواد معدني را از دست داده ايد. بهتر است بدانيد چطور مي توان بيشترين بهره را از مواد مغذي که مي خوريد، ببريد.
در ادامه به غذاهايي اشاره مي کنيم که معمولا به روش اشتباه مصرف مي شوند و روش درست مصرف آنها را نيز بيان مي کنيم.

کلم بروکلي
بروکلي,کلم بروکلي,جوشاندن بروکلي

بهتر است آن را بجوشانيد، جوشاندن کلم بروکلي بهترين روشي است که مي توان از هر قطعه آن بهره برد. جوشاندن، گرم کردن آن در مايکروويو و سرخ کردن آن همه کمک مي کنند بروکلي ويتامين C، کلروفيل، پروتئين و مواد مغذي بيشتري آزاد کند.هر چه زمان پخت کوتاه تر باشد، مواد مغذي باقيماند در آن بيشتر خواهد بود. براي افزودن طعم به اين سبزي مي توانيد به آن روغن زيتون، نمک دريا و آب ليمو هم اضافه کنيد.

بيشتر بدانيد : کلم بروکلي، کلم برگ يا گل کلم؟

سيب زميني
سيب زميني,سالاد سيب زميني,سيب زميني در سالا

زماني که سيب زميني به دماي اتاق مي رسد يا خنک شده و در سالاد قرار مي گيرد، داراي مقدار بيشتري نشاسته مقاوم است که هضم آن زمان بيشتري طول مي کشد. اين امر به حفظ سلامت روده کمک مي کند و خطر چاقي، سرطان روده بزرگ و ديابت را کاهش مي دهد.

تخم مرغ
تخم مرغ,تخم مرغ و اسفناج

يک تخم مرغ حاوي 75 کالري، 6 گرم پروتئين با کيفيت، 6 آمينو اسيد ضروري براي بدن و مقدار زيادي ويتامين D است. اما زماني که تخم مرغ را در روغن يا چربي مي پزيد، تمام اين مزيت هاي تخم مرغ را از بين مي بريد. مي توانيد تخم مرغ را با مقداري اسفناج هم بزنيد يا تخم مرغ آب پز را با نان سبوس دار مصرف کنيد.

بيشتر بدانيد : همه خواص تخم مرغ

کلم
کلم,ترشي کلم

بهتر است کلم را به شکل سارکرات* Sauerkraut يا کيمچي* kimchi استفاده کنيد. زماني که کلم به اين شکل تخمير مي شود حاوي پروبيوتيک هاي طبيعي هستند که باکتري هاي روده را تغذيه مي کنند. اين مواد غذايي از بدن در مقابل بيماري هاي قلبي و عروقي، سرطان و ديابت محافظت مي کنند (اما اگر نگران سلامت قلب يا فشار خون بالا هستيد، سارکرات سديم زيادي دارد.)

*سارکرات Sauerkraut : نوعي ترشي کره اي است که ترکيبات آن عبارتند از نمک، کلم و زيره. کلم را به قطعات خيلي ريز خورد کرده و نمک را کم کم به کلم اضافه کرده و کلم ها را با نمک مالش مي دهيم. سپس کلم نمک دار شده را در ظرفي ريخته و زيره را به آن اضافه مي کنيم. تصوير اين ترشي ار در زير مشاهده مي کنيد.

*کيمچي kimchi : نوعي ترشي چيني است که ترکيبات آن عبارتند از: کلم، نمک دريا، سير، آب، زنجبيل، مقداري شکر، مقداري فلفل و ترب و تربچه. تمام اين مواد با هم ترکيب مي شوند.

بيشتر بدانيد : خواص کلم برگ

ميوه ها
ميوه,پرتقال,خوردن ميوه,خوردن پرتقال

بهتر است زماني که تشنه هستيد، ميوه را به طور کامل بخوريد و آب بنوشيد، به ويژه اگر دچار اضافه وزن و ديابت هستيد.حتي آبميوه 100 درصد طبيعي هم در زمان پردازش بسياري از مواد مغذي خود را از دست مي دهد. آبميوه ها فيبر کافي ندارند؛ فيبر به شما احساس سيري مي دهد و جذب قند را در سيستم بدن آهسته مي کند. قند موجود در آبميوه ها نيز مي تواند مشکلاتي مانند ديابت، چاقي و آسيب کبدي به بار آورد.

بيشتر بدانيد : حقايقي مهم در مورد قند ميوه ها ( فروکتوز )

بيشتر بدانيد : اين ميوه ها قند زيادي دارند، احتياط کنيد + معرفي ميوه هايي با قند کم

غذاهاي کنسرو شده
غذاهاي کنسرو شده,کنسرو لوبيا,کنسرو ذرت

لازم نيست غذاهاي کنسرو شده را دوباره بپزيد. کنسرو کردن مواد غذايي يک روش خوب براي حفظ مواد غذايي و تازگي سبزيجات است، اما اين مواد غذايي هم فراوري مي شوند. بنابراين زماني که غذاهاي کنسرو شده را مصرف مي کنيد فقط کافيست آن را گرم کنيد. اقدامات بيش از اين باعث مي شود طعم، بافت و مواد مغذي غذا از بين برود.

گوشت قرمز
گوشت قرمز,استيک,گوشت بدون چربي

گوشت قرمز منبع غني از پروتئين، اسيدهاي چرب امگا 3، ويتامين B12، نياسين، زينک و آهن است. مشکل اينجاست که گوشت قرمز حاوي چربي هاي اشباع شده هم هست که بايد فقط بخش کوچکي از رژيم غذايي شما را در بر بگيرند. بهتر است گوشت را قبل از پختن کاملا عاري از هر گونه چربي کنيد.

بيشتر بدانيد : مضرات گوشت قرمز را با اين روشها کاهش دهيد!!

قهوه
قهوه,قهوه ريختن

کافئين علاوه بر اينکه به سرحال شدن شما کمک مي کند، حاوي آنتي اکسيدان است که از سلول هاي شما نيز محافظت مي کند. اگر به قهوه خود شکر و خامه اضافه نکنيد، يک نوشيدني کم کالري و مفيد خواهد بود. توصيه مي شود قهوه خود را تلخ بنوشيد.

بيشتر بدانيد : چه کساني قهوه بخورند و چه کساني نخورند!

بيشتر بدانيد : مضرات نوشيدن قهوه با معده خالي!

پاستا
پاستا,پختن پاستا,پاستا در بشقاب

پاستايي که بيش از حد پخته مي شود حاوي شاخص گليسمي glycemic index بالاتري است و به اين معناست که بدن شما کربوهيدرات را سريعتر جذب مي کند. پاستا در حالتي که کمتر جوشيده باشد طعم بهتري داشته و براي سلامت هم بهتر است. بنابراين به محض اينکه پاستا حالت خشکي و تردي خود را از دست داد، آن را از آب خارج کنيد. نوع پاستا بر روي زمان پخت آن تاثير مي گذارد. بهتر است پاستا را قبل از زمان توصيه شده روي بسته بندي از آب خارج کنيد.

گوجه فرنگي
گوجه فرنگي,گوجه فرنگي پخته,پختن گوجه فرنگي

آنتي اکسيدان قوي موجود در گوجه فرنگي که ليکوپن lycopene ناميده مي شود، به محافظت از بدن در مقابل سرطان، بيماري قلبي، سکته مغزي و ديگر مشکلات کمک مي کند. دريافت ليکوپن از مواد پخته شده راحت تر انجام مي شود تا مواد غذايي خام. زماني که گوجه فرنگي را مي پزيد، مقداري روغن زيتون هم به آن اضافه کنيد، چربي روغن زيتون به بدن کمک مي کند مواد مغذي را جذب کند.

بيشتر بدانيد : 10 دليل براي مصرف گوجه‌فرنگي

بيشتر بدانيد : معجزه دانه هاي گوجه فرنگي!

طالبي
طالبي,ملون

گرچه پوست اين ميوه را نمي خوريد اما لازم است آن را به طور کامل و تميز بشوييد و براي اطمينان از رفع ميکروب ها و باکتري هايي که ممکن است در پوست خشن طالبي به دام افتاده باشند، براي شستن طالبي از يک برس استفاده کنيد. به اين ترتيب هيچ ميکروب و باکتري به ميوه نمي رسد. بر خلاف ساير ميوه ها اسيدهاي طبيعي در اين ميوه براي از بين بردن ميکروب ها و ويروس ها وجود ندارد.بهتر است طالبي را حتي قبل از تکه تکه کردن در داخل يخچال نگهداري کنيد.

بيشتر بدانيد : خواص طالبي


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/122056/غذاهايي که به شکل اشتباه مصرف مي کنيم
بستن   چاپ