طبع چاي + اهميت مصرف ادويه ها
سه شنبه 12 تير 1397 - 12:53:59 PM
چه خبر - طبع و خواص چاي

چاي داراى طبيعت گرم وخشک است. ماده اصلى موجود در گياه چاى علاوه بر آنتى اکسيدان ها، تئين است.قرار گرفتن بيش از سه تا پنج دقيقه تفاله چاى در آبجوش، باعث آزاد شدن بيش از حد تئين مي شود که بروز يبوست را در پي دارد؛ به همين دليل توصيه مي شود از چاي تازه دم استفاده کنيد.
چاى سياه و سبز و سفيد، عملا از يک گياه به دست مى آيد. چاى سبز فراورى نشده است ولى چاى سياه تخمير وفراورى شده است.چاى سفيد هم، گل درخت چاى است. پس يادتان باشد تفاله چاي را بعد از سه دقيقه دم کردن از قوري خارج کنيد تا به جاي چاي، سموم وارد بدن نکنيد. توصيه مي شود چاي را کم و کمرنگ بنوشيد و از نوشيدن افراطي آن بپرهيزيد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بهترين چاي ها براي بهبود سيستم ايمني و آرامش در پاييز

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چاي نوشيدن چه مزيت هايي براي بدن دارد؟ + خواص انواع چاي

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : زياده روي در مصرف چاي باعث اين بيماري هاي مي شود

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چرا مي گويند چاي ايراني بهتر از چاي خارجي است؟

آيا ادويه براي افزايش خواص ماده غذايي به خوراک اضافه مي شود؟

ادويه,انواع ادويه,خواص ادويه

ادويه بخشي از يک گياه معطر است که مي تواند شامل تنه درخت (دارچين)، ميوه (فلفل سياه) يا دانه (جوزهندي) گياه باشد. از ادويه به صورت درسته، خرد يا پودر شده به عنوان طعم دهنده، رنگ دهنده و نگه دارنده استفاده مي شود. ادويه و گياهان معطر علاوه بر اين که مقدار کمي ويتامين، املاح و فيبر به غذا اضافه مي کند، حاوي ترکيبات آنتي اکسيداني مختلفي نيز است که مي تواند از سلول هاي بدن در مقابل راديکال هاي آزاد محافظت کند.
از جمله اين ترکيبات مي توان به فنيل پروپانوئيدها، ترپن ها، فلاونوئيدها و آنتوسيانين اشاره کرد. امروزه از ادويه به عنوان رنگ دهنده و طعم دهنده در صنعت مواد غذايي نيز استفاده مي شود. علاوه بر اين، ادويه اين قابليت را دارد که به عنوان نگه دارنده به منظور از بين بردن ميکروب هاي مضر يا جلوگيري از رشد آن ها در بسياري از مواد غذايي مانند گوشت فراوري شده به جاي مواد نگه دارنده شيميايي و مصنوعي استفاده شود. در طب سنتي ايران افزودن ادويه به غذا به دلايل مختلفي صورت مي گيرد که شامل موارد زير است:افزودن ادويه به غذاي بي مزه تا طعم آن براي فرد لذت بخش شود. مانند افزودن نمک به غذا . براي از بين بردن طعم بدي که در غذا وجود دارد مانند اضافه کردن ميخک.
براي ايجاد رنگ خوشايند در غذا مثل زعفران و زردچوبه، براي برطرف کردن سردي غذا مانند استفاده از زنجبيل يا فلفل در غذا،براي از بين بردن نفخ غذا، مانند زيره و براي سهولت هضم غذا مانند استفاده از دارچين.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : از بين بردن چربي شکم با 5 ادويه تند و تيز

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 8 ادويه که بهترين جايگزين براي نمک هستند

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : ادويه اي مفيد براي کم خوني


منبع : khorasannews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/121941/طبع چاي - اهميت مصرف ادويه ها
بستن   چاپ