افشاي حقيقتي کثيف و باورنکردني در سينماي ايران!
شنبه 9 تير 1397 - 12:52:44 PM
چه خبر - گفتگو با غلامرضا موسوي: افراد سودجو اقتصاد سينما را متلاطم مي کنند!
اگر موافق باشيد با اين سوال شروع کنيم که پول‌هايي که با منشا نامشخص وارد سينما مي‌شوند و به عنوان سرمايه در برخي فيلم‌هاي سينمايي مورد استفاده قرار مي‌گيرند با چه هدفي وارد سينما مي‌شوند؟

چند سال پيش من متوجه شدم که کساني به اسم سرمايه‌گذار سعي مي‌کنند وارد سينما و بعدها شبکه نمايش خانگي شوند و از روش‌هايي که دارند مشخص است که نيت و قصد کار فرهنگي ندارند. اساسا به قد و قواره‌شان اين حرف‌ها نمي‌آيد. طبيعتا کارهايي را هم سرمايه‌گذاري مي‌کنند برگشت ندارد. بنابراين اينکه قربت الي الله بخواهند کار کنند و خروجي‌هاي فرهنگي داشته باشند بعيد است، به همين جهت از همان ابتدا شاخک‌هاي من به من ندا داد که به نظر مي‌رسد اينها پول‌هاي ناسالمي دارند و از طريق آوردن به سينما يا برخي سريال‌هاي نمايش خانگي قصد به اصطلاح پولشويي دارند که آن را تطهير کنند و بيرون ببرند. بعدها مشخص شد که اين قصه متاسفانه درست است. نتايجي را که در برخي از فيلم‌ها و سريال‌هاي نمايش خانگي ديديم نشان داد که اين حضرات با همين نيت آمدند و در حقيقت سعي دارند با مطرح کردن خودشان، با عکس گرفتن با برخي از هنرمندان سينما و با انتشار آن عکس‌ها و با چک‌هايي که به نام آن هنرمندان صادر مي‌کنند پولي را که مشخص نيست از چه مراکزي و بابت چه چيزي به دست آوردند به نوعي تطهير کنند.

بعد از اينکه اين اتفاق افتاد به نظرتان چقدر باعث شد تا تعريف پول در سينما تغيير کند؟ به نظرتان به دليل همين اتفاق بود که هزينه‌هاي توليد فيلم‌ها و دستمزد بازيگران ناگهان خيلي بالاتر برود؟

طبيعتا اين افراد چون اساسا کار فرهنگي و اقتصادي نمي‌کنند مي‌تواند باعث اين اتفاق هم شود. ضمن اينکه پولي را هم که به دست آورده‌اند معمولا برايش زحمت معمول را نکشيده‌اند، يعني اين پول با عرق جبين و کد يمين به دست نيامده است. طبيعي است براي اينکه بتوانند عکس‌هاي 6 در 8 با هنرمندان بگيرند و بعد بتوانند با آن به اهدافي که درباره تکثير کردن پول‌هايشان دارند دست پيدا کنند هيچ حساب و کتابي براي خرج کردن ندارند و برايشان هم اساسا اين مسائل مهم نيست.
اصلا اين افراد نگاه اقتصادي ندارند، بنابراين يکي از مشکلاتي هم که ايجاد مي‌کنند اين است که مسائل اقتصادي ما را دچا رمشکل مي‌کنند. دستمزدها را بالا و پايين مي‌کنند، هزينه توليد فيلم‌ها را افزايش مي‌دهند و با مسائلي از اين قبيل اقتصاد سينما را دچار تلاطم مي‌کنند.

يعني اقتصاد سينماي ما اينقدر متزلزل هست که با ورود چنين افزادي و اخلال آنها اينقدر دچار آشفتگي شود؟

وقتي يک فيلم در حال ساخته شدن است، بازيگري که دستمزدش ايکس هست، براي چند روز به جاي دو ماهي که بايد سر يک پروژه باشد به او سه برابر دستمزدش پول مي‌دهند شما فکر مي‌کنيد مشکلي به وجود نمي‌آيد؟ من عدد را به صورت فرضي مي‌گويم و مثالي مي‌زنم، فکر کنيد دستمزد بازيگر براي بازي در يک فيلم 100 ميليون تومان است، براي فيلمي که دو ماه به طول مي‌انجامد. آدم‌هايي مي‌آيند و به اين بازيگر براي 5 روز کا و نه دو ماه سه برابر يعني مثلا 300 ميليون تومان مي‌دهند. به نظرتان پشت اين قضيه چه اتفاقي مي‌تواند باشد؟ ذهن من جز اينکه پولشويي مي‌شود به مسئله ديگري نمي‌رسد. من فکر مي‌کنم بازيگري هم که به جاي دو ماه در عرض 5 روز سه برابر دستمزد واقعي‌اش را مي‌گيرد دچار مشکل ذهني خواهد شد. آدم‌هاي کمي هستند که بتوانند متوجه شوند پشت قضيه چيست و پولشان را بگيرند و در کار رفتار منطقي داشته باشند.

در مقابل اين قضيه يکسري افراد هم هستند که براي بازي در فيلم‌ها و مطرح شدن نامشان به عنوان بازيگر پول مي‌دهند و سرمايه وارد کار مي‌کنند. اين قضيه به نظرتان چقدر آسيب زننده است؟

اين قصه با پولشويي متفاوت است، بازيگران حرفه‌اي نيازي به آوردن پول براي بازي ندارند. آن افرادي که شما مي‌گوييد در حقيقت افرادي هستند که سرمايه يک فيلم را به هر طريقي مي‌پردازند، حتي شايد از پدر و مادر يا دوستشان بگيرند. اين مسئله هم به گمان من اقدامي غيرقابل قبول است، اينکه کسي بخواهد با پول وارد عرصه بازيگري در سينما شود. اين اقدام هم قابل قبول نيست اما با موضوع پولشويي هم قابل مقايسه نيست. پولشويي در سينما يا هر عرصه ديگري پول‌هاي نامشخصي است که وارد کار مي‌شوند. پول‌هايي که مي‌تواند رانت باشد، سرقت باشد، قاچاق و کلاهبرداري يا اختلاس باشد و منشاء سالمي ندارد اما پولي که يک بازيگر به کار مي‌اورد احتمال دارد منشا سالمي داشته باشد. منطقا درست نيست اما کار غير قانوني هم نيست. پولشويي اما از آنجاييکه تطهير پول است و منشاء آن نيز مشخص نيست طبيعتا سالم نيست چون طرف فقط خواسته داشتن اين پول را به هر طريقي که شده توجيه کند. اگر در اين بحث هم آقازاده‌اي وارد شود و پول پدرش را وارد کند مثلا از تجارت‌خانه پدرش سرمايه بياورد باز هم پولشويي حساب نمي‌شود، فقط مي‌شود گفت که در اثر ناآگاهي و بي‌اطلاعي قيمت‌ها و اقتصاد سينما را دچار مسئله و مشکل کرده است.

چندين سال است که بحث پولشويي در سينما و شبکه نمايش خانگي مطرح است و اين مسئله ديگر بر کسي پوشيده نيست، به نظرتان هنوز جاي اميدواري وجود دارد که بشود جلوي اين قضيه را گرفت؟

قطعا مي‌شود، به گمان من وقتي اصناف فعال باشند و در مقابل هر اتفاقي که مي‌افتد باهوش عمل کنند، کميته‌هاي انضباطي منطق داشته باشند طبيعتا به نتيجه مي‌رسند. البته وقتي بعضي از اصناف خودشان از دولت پول گرفتند و حالا دارند خرج مي‌کنند نمي‌توان خيلي رويشان حساب کرد. اما در نهايت نظارت اصناف، شورايعالي تهيه‌کنندگان و ديگر نهادهاي مرتبط هستند که مي‌توانند به اين دست مسائل پايان دهند. اما برخي اوقات آنها هم درگير مسائل ديگري مي‌شوند که اين قضايا يادشان مي‌رود.
منبع: khabaronline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/121701/افشاي حقيقتي کثيف و باورنکردني در سينماي ايران!
بستن   چاپ