حاشيه‌اي بر ماجراي بازپس‌گيري ويلاي سرلشگر فيروزآبادي
يکشنبه 3 تير 1397 - 8:32:06 AM
چه خبر - رفيق‌دوست: قرار بود اموال مصادره‌اي در خدمت محرومين باشد

ماجراي ويلاي لواسان سرلشگر فيروز آبادي طي روزهاي گذشته حرف و حديث هاي زيادي را ايجاد کرده است. ماجرا از آنجايي آغاز شد که يک تشکل دانشجويي با انتشار نامه اي مدعي شد که علي رغم دستور رهبر انقلاب، فيروزآبادي ويلاي مذکور را که 20 سال قبل از ستاد اجرايي فرمان امام خميني(ره) تحويل گرفته بود هنوز تخليه نکرده است. اين موضوع با واکنش هاي بسياري مواجه شد تا اينکه در نهايت رييس سابق ستاد کل نيروهاي مسلح نسبت به پس دادن اين ملک اقدام کرد.
اما اين پايان ماجرا نبود که برخي از فعالين دانشجويي از شروع بازپس گيري املاک مصادره اي که تحويل برخي مسئولين شده است خبر داده اند. اما سوالي که اينجا مطرح مي شود اين است که اين اموال از کجا در اختيار ستاد اجرايي قرار گرفته اند؟ چه اموالي از رژيم پهلوي در اختيار ستاد قرار گرفته است؟ اينها سوالاتي است که طي سال‌هاي گذشته کمتر بدان پرداخته شده است.
رييس اسبق بنياد مستضعفان درباره اموال خاندان پهلوي مي گويد: وقتي رضاشاه از تهران به سمت شمال حركت مي كرده و از مازندران بازديد داشته، هر چه اموال مرغوب در مسير بوده يا به ثمن بخس يا اجبار مي خريدند يا اينكه به زور گرفته مي شدند لذا وقتي بنده سال 68 وارد بنياد شدم يك دعاوي كه وجود داشت شكايت 32 هزار نفر از سراسر خطه‌ي شمال بود البته از زمان رضاشاه 50 تا 60 سال گذشته بود كه ما به دستور آقا هيأت‌هايي را مأمور كرديم تا مشكلاتشان حل شود.آنچه در زماني كه بنده وارد بنياد شدم از اموال خاندان پهلوي مطرح بود مثلاً يك بانك عمران، سهام خيلي از بانك‌ها، اكثر هتل‌هاي معروف مثل استقلال، آزادي، هيلتن، كينز در ونك، عالي قاپوي اصفهان، شركت كشتيراني آريا، شركت هواپيمايي آسمان و ... متعلق به خاندان پهلوي بود. شمس خواهرشاه بزرگ‌ترين باغ ايران در مهرشهر به مساحت 300 هكتارو در جاده قزوين باغ 1000 هكتاري يا در شمال شركت دشت ناز كه بزرگترين مركز توليد مركبات بود را در اختيار گرفته بود.
محسن رفيق‌دوست که چندي قبل با ماهنامه ذکر گفت و گو کرده بود مي گويد که طبق فرمان حضرت امام خميني(ره) قرار بود ثروت افرادي که در رژيم گذشته به ناحق تصرف شده بود در اختيار بنياد مستضعفان قرار گيرد تا کمک حال محرومان باشد. وي در اين خصوص مي گويد:اموال مصادره‌اي ابتدا در اختيار بنياد مستضعفان و از يك تاريخي بخشي از آن در اختيار بنياد شهيد و بخشي براي كميته امداد و بنياد 15 خرداد قرار گرفت كه بعدها ستاد اجراي فرمان امام شكل گرفت تا اموال در اينجا متمرکز شود.
اما اموال در اختيار ستاد اجرايي، تمام اموالي نيست که از رژيم گذشته مصادره شده است و قطعا ليست کردن همه آنها شايد مثنوي هفتاد من کاغذ بخواهد. رفيق‌دوست مي گويد که بخش زيادي از اموال در اختيار دولت است نه بنياد. « در سال 58 با يك مصوبه، صنايع را ملي كردند؛ يعني آن عده‌اي هم كه اموالشان مصادره نبود و صاحب كارخانه بودند، اموالشان ملي شد و در آن ملي شدن كارخانجاتي كه همه يا اكثريت سهامش تعلق به بنياد داشت، دست دولت افتاد؛ مثل كشتيراني آريا، هواپيمايي آسمان، ايران خودرو و... مثل خيلي از كارخانه‌هاي بزرگ ديگر لذا همه آن ثروت عظيم كه براي مردم مطرح است يك قسمت اعظم در اختياردولت ها بوده است و به بنياد ملحق نشده است.»
آن‌چه در اين ميان اهميت دارد دليل مصادره و هدف اصلي براي مصادره اين اموال است. همان‌طوري که محسن رفيق‌دوست مي گويد اين اموال به علت تصرف غير قانوني مسئولين رژيم گذشته در اموال عمومي مصادره شد تا در اختيار محرومين قرار گيرد. به همين علت است که اهميت شفاف سازي ميزان اين اموال و اينکه در اختيار چه کساني است بيش از گذشته موضوعيت دارد. چرا که ذهن جامعه با اتفاقات پيش آمده حساس‌تر از گذشته شده است.


منبع: khabaronline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/118346/حاشيه‌اي بر ماجراي بازپس‌گيري ويلاي سرلشگر فيروزآبادي
بستن   چاپ