آمريکا از شوراي حقوق بشر سازمان ملل خارج شد
جمعه 1 تير 1397 - 9:42:50 PM
چه خبر - هيلي: اين شورا شايستگي نامش را ندارد

خبرگزاري آسوشيتدپرس گزارش داد، نيکي هيلي، نماينده آمريکا در سازمان ملل متحد اين تصميم را در يک کنفرانس خبري در واشنگتن اعلام کرد. مايک پامپئو، وزير امور خارجه آمريکا حين اعلام اين خبر در کنار هيلي ايستاده بود.
هيلي با بيان اين که آمريکا از شوراي حقوق بشر خارج مي‌شود، اين شورا را سازماني خواند که شايستگي نامش را ندارد.
وي ادامه داد، يک سال پيش گفته بود که آمريکا تنها در صورتي در شوراي حقوق بشر مي‌ماند که اصلاحات ضروري محقق شود.
نماينده آمريکا در سازمان ملل متحد در ادامه اظهار کرد،‌ مشخص است که اين درخواست مورد توجه قرار نگرفته است.
وي از عضويت کشورهايي نظير چين،‌ کوبا و ونزوئلا انتقاد کرد و مدعي شد که اين کشورها خودشان به تعرض به حقوق بشر متهم هستند.
هيلي بيان کرد، در صورتي که شوراي حقوق بشر دست به اصلاحات بزند، آمريکا به اين نهاد بين‌المللي بازخواهد گشت.
خبرگزاري آسوشيتدپرس پيش‌تر از قول مقامات آمريکايي گزارش داده بود که پامپئو و هيلي با حضور در ساختمان وزارت خارجه نظر قطعي‌ خود را در مورد عضويت آمريکا در شوراي حقوق بشر سازمان ملل اعلام خواهند کرد.
هيلي حدود دو هفته پيش در نشست دوره‌اي شوراي حقوق بشر در ژنو سوئيس گفته بود که اين نهاد بايد "گرايش ضد اسرائيلي خود را کنار بگذارد". او اعلام کرد که دولت ترامپ نقش و مشارکت آمريکا در شوراي ياد شده را "مورد بررسي دقيق" قرار داده است.
او با انتشار مقاله‌اي در روزنامه واشنگتن پست هم هشدار داده بود که شوراي حقوق بشر "به خاطر خودداري از محکوميت نقض فاحش حقوق بشر در ونزوئلا، کوبا و ايران اعتبار خود را از دست داده است".
او افزود: نمي‌توان پذيرفت که شوراي حقوق بشر هنوز حتي يک مصوبه نيز عليه اقدامات دولت ونزوئلا صادر نکرده درحالي که از ماه مارس تا کنون، پنج قطعنامه مغرضانه عليه اسرائيل در اين شورا به تصويب رسيده است. اگر قرار است اين شورا اعتباري داشته باشد، لازم است که يک‌سونگري خود عليه اسرائيل را کنار بگذارد.
شوراي حقوق بشر که 47 عضو دارد، هر سال سه يک بار نشست عمومي تشکيل مي‌دهد و نشست کنوني تا ٢٣ ژوئن ادامه خواهد داشت؛ قرار است روز ١٩ ژوئن، وضعيت فلسطينيان در سرزمين‌هاي اشغالي مورد بررسي قرار گيرد. طبق مصوبات قبلي، شوراي حقوق بشر ملزم است در تمامي نشست هاي خود اختلاف اسرائيل و فلسطينيان را مورد بررسي قرار دهد.
رعد الحسين، کميسيونر عالي حقوق بشر سازمان ملل متحد اخيرا گفته بود: مردم فلسطين نيم قرن است که تحت اشغال نظامي زندگي مي‌کنند. نتيجه ادامه اشغال، محکوم بودن مردم به تحمل رنج بيشتر است.
آمريکا و شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد رابطه پر فراز و نشيبي داشته اند.
ايالات متحده در دوران رياست‌جمهوري جورج بوش پسر شوراي حقوق بشر را تحريم کرد؛ به اين دليل که معتقد بود که اين نهاد کشورهايي با کارنامه ضعيف حقوق بشري را به عضويت مي پذيرد.
دولت باراک اوباما در ماه مه سال 2009 ميلادي با تجديد نظر در موضع واشنگتن، به عضويت شوراي حقوق بشر درآمد.
دولت ترامپ سال گذشته در اعتراض به آنچه "جانبداري ضداسرائيلي" خواند، از سازمان علمي، فرهنگي و تربيتي ملل متحد (يونسکو) خارج شد. اسرائيل هم کمي پس از اعلام تصميم آمريکا، از يونسکو خارج شد.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/117995/آمريکا از شوراي حقوق بشر سازمان ملل خارج شد
بستن   چاپ