روحاني:کمتر جايي ديده‌ام که مردم اينگونه به رسانه‌هاي بيروني اعتنا کنند
جمعه 1 تير 1397 - 9:21:23 PM
چه خبر - برخي مي گويند پاي صندوق رأي رفتيم و نتيجه‌اي نديديم

حجت‌الاسلام والمسلمين دکتر حسن روحاني شامگاه چهارشنبه در ديدار صميمي با جمعي از اصحاب رسانه با بيان اينکه اصحاب رسانه امروز نسبت به گذشته وظيفه و مسئوليت سنگين‌تري را بر عهده دارند، اظهار اميدواري کرد تا اين جلسه آغازي جديد براي توسعه همکاري همگاني در راستاي تثبيت منافع ملي باشد.
رئيس جمهور با بيان اينکه نگراني نسبت به آينده کشور ايرادي ندارد، گفت: آن نگراني خوب است که منتهي به عزم بيشتر، تصميم استوارتر، انسجام قوي‌تر و برنامه‌اي بهتر براي پيشبرد امور و رفع نگراني‌ها شود.
دکتر روحاني با بيان اينکه به هيچ عنوان نااميدي در کشور را نمي‌پسندم، خاطر نشان کرد: نااميدي پايان ماجراست و اگر تسليم شدن براي هر ملتي ناپسند و زشت است، نااميدي، تسليم شدن در برابر بدخواهان است.
رئيس جمهور با بيان اينکه باوجود نگراني‌ها و مشکلاتي که در بخش‌هاي مختلف کشور وجود دارد چرا بايد به آينده کشور، نظام و انقلاب، نااميد باشيم، تصريح کرد: ما امروز با شرايط جديدي در کشور روبرو هستيم.
دکتر روحاني با اشاره به برخي اظهارنظرها نسبت به اينکه عنوان مي‌کنند، پاي صندوق رأي رفتيم و نتيجه‌اي نديديم، افزود: هم صندوق انتخابات سال 92 و هم صندوق سال 96 دستاوردهاي بسيار روشني دارد که نمونه آن، آمار اخير بانک مرکزي درباره رشد اقتصادي است که براساس آن در سال 96، 4.4 دهم رشد اقتصادي داشتيم.
رئيس جمهور افزود: ما از رشد منفي در کشور به رشد مثبت اقتصادي رسيده‌ايم و چرا بايد از صندوق رأي نااميد باشيم.
دکتر روحاني با بيان اينکه در سال‌هاي قبل از دولت يازدهم اشتغال خالص حدود 12 هزار نفر بوده و اين رقم در سال گذشته 800 هزار نفر بوده است، گفت: ما که در کشور وارد کننده گندم و بسياري از نيازمندي‌هاي ديگر بوديم، 3 سال است که نياز به وارد کردن گندم نداريم و امسال حتي در شکر و دانه‌هاي روغني نيز اين نياز برطرف شده است.
رئيس جمهور ادامه داد: پيشرفت روستاهاي کشور در بخش‌هاي مختلف از جمله برق، راه و گاز، قابل مقايسه با زمان قبل از دو صندوق رأي گذشته نيست.
دکتر روحاني تأکيد کرد: باوجود مشکلي که در برجام پيش رو داريم و يکي از امضاء کنندگان از توافق خارج شده، اما خوشحاليم که نظام جمهوري اسلامي به گونه‌اي رفتار کرده که امروز همه کشورها بجز چند کشور که تعدادشان از انگشتان دست هم کمتر است، آمريکا را محکوم کرده و ايران را مورد تجليل خود قرار مي‌دهند و اين در 40 سال گذشته بي‌سابقه است که قريب به اتفاق کشورهاي جهان کار ملت را تجليل و اقدام بدخواهان را محکوم کنند.
رئيس جمهور با طرح اين سوال که در تاريخ شوراي امنيت، کدام کشور است که پرونده آن در چارچوب فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد به شوراي امنيت رفته باشد و بتواند بدون ذلت از آن خارج شود؟
ما نگذاشتيم که جنگ بر ما تحميل شود و سر در برابر دشمن نيز فرود نياوريم.
براي اولين بار در تاريخ سازمان ملل متحد حق غني‌سازي براي ايران لحاظ شده البته استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي حق همه کشورهاست، اما تاکنون شوراي امنيت اين حق را به کشوري نداده و تنها براي جمهوري اسلامي ايران اين حق را تصريح کرده است.
در توليد گازوئيل به خودکفايي رسيده‌ايم و در توليد بنزين نيز با برنامه‌ريزي صحيح در مصرف تا پايان سال به خودکفايي خواهيم رسيد. وضعيت سرمايه‌گذاري در کشورمان امروز برخلاف سال‌هاي قبل‌تر مثبت شده است.
عليرغم همه فشارها، فضاي مجازي در اختيار مردم را گسترش داديم و شما به عنوان اصحاب رسانه، نظر بدهيد که آيا اين دستاورد دولت با وجود مخالفت‌هاي فراوان و سنگين کار بزرگي نبوده است.
رئيس جمهور با طرح اين سوال که چرا بايد موضوع پشيمان بودن از صندوق رأي را مطرح کنيم، اظهار داشت: صندوق رأي تنها راه‌حل مشکلات پيش روي ماست و جدا شدن از صندوق يعني جنگ داخلي و تسليم شدن در برابر دشمن. شايد حل بعضي از مشکلات سخت باشد، اما براي حل همين مشکلات نيز راهي جز رجوع به صندوق آراء نداريم.
هيچگاه نااميد نبوده و نيستم و امروز نيز با وجود فشارهاي سنگين، اما از آينده کشور، مردم و نظام نااميد نيستم و کاملاً و بسيار هم به آينده اميدوارم.
نبايد مسأله جديد يا دشمنان جديد بسازيم بلکه بايد مسايل را شناخته و حل و فصل کنيم و با شناخت دقيق دشمن براي پايان دشمني‌ها تلاش کنيم. نبايد در رسانه‌ها توقعات مردم را بيجا بالا ببريم، چرا که بالا بردن بي‌حساب توقعات مردم يعني ايجاد نااميدي در آنها، بلکه بايد توقعات را در حد مقدورات و توان ملي سامان و پاسخ دهيم.
دکتر روحاني با بيان اينکه امروز بار سنگيني بر عهده شما اصحاب رسانه قرار دارد، گفت: امروز مشکل اصلي ما، مشکل اقتصادي، فرهنگي و يا امنيتي نيست، بلکه مشکل اصلي امروز ما جنگ رواني است. بزرگترين غم براي يک ملت زماني است که رسانه‌هاي بيگانه مرجع او باشند. در کمتر جايي ديده‌ام که يک ملت اينگونه به رسانه‌هاي بيروني اعتنا کنند، اين وضعيت بايد اصلاح شود و رسانه‌هاي داخلي مرجع اطلاع‌رساني به مردم باشند.
مرجع افکار عمومي مردم بايد رسانه‌هاي داخلي و رسانه‌هاي داراي نام و نشان باشند نه رسانه‌هاي بي نام و نشاني که در فضاي مجازي به راحتي هر چه مي‌خواهند مي‌گويند و با القاء و تخريب باعث انحراف مسير افکار عمومي مي‌شوند.
دولت همواره از انتقاد مشفقانه و دلسوزانه استقبال کرده و آن را به نفع دولت و کشور دانسته و مي‌داند، اما تخريب، تهمت و دروغ نه تنها باعث تضعيف دولت و نظام بلکه بالاتر از آن باعث تخريب مباني اخلاق مي‌شود؛ انتشار اخبار دروغ دادن آدرس غلط به مردم و نااميد کردن آنها از آينده است.
رئيس جمهور از همه رسانه‌ها خواست که تمام توان و تلاش خود را براي صداقت و اداي امانت بکار گيرند و تصريح کرد: شما اصحاب رسانه امانتدار افکار مردم هستيد. اصل و جوهره دين، صداقت و اداي امانت است و شما بايد بيش از هر کسي به اين مهم توجه کنيد.
به عنوان رئيس جمهور امانتدار و زير دين ميليون‌ها رأيي هستم که مردم به من دادند و معتقدم کاري که امروز بايد انجام دهيم اين است که بايد همه دست به دست هم دهيم تا بر جنگ رواني دشمن فائق شويم.
رئيس جمهور با تأکيد بر اينکه ملت ايران در جانب حق قرار دارد و بر باطل پيروز خواهد شد، گفت: درست است که همه دولت‌هاي آمريکا از ابتداي پيروزي انقلاب تاکنون دشمن ملت ايران بودند، اما دشمني هم حد و چارچوبي دارد .ما در تاريخ قاتل کم نداشته‌ايم اما همه آنها شمر نبودند، خائن زياد داشته‌ايم اما ابن ملجم يکي بيشتر نداشته‌ايم؛ همه دولت‌هاي آمريکا دشمن ملت ايران بودند، اما رئيس دولت فعلي بدتر، خبيث‌تر و با نقشه‌هاي شوم‌تر از دولت‌هاي قبلي است.
دکتر روحاني با تأکيد بر اينکه بايد بدخواهاني را که خواست‌شان شکستن ملت ايران است، شکست دهيم، افزود: شما اصحاب رسانه بايد بار سنگين مقابله با جنگ رواني دشمن را که امروز بالاتر و مؤثرتر از جنگ اقتصادي و فرهنگي عليه ما جريان دارد، برعهده بگيريد.
رئيس جمهور با اشاره به نوسانات در بازار ارز، خودرو و سکه در ايام اخير، گفت:آمار مستند گواه آن است که توليد خودرو، سکه و تأمين منابع ارزي کشور نسبت به پارسال حتي از رشد برخوردار بوده و نوسانات و تلاطم‌هايي که اين روزها در بازار شاهد آن هستيم بيش از آنکه ريشه در واقعيت داشته باشد، ناشي از جنگ رواني است.
دکتر روحاني اصحاب رسانه را نيروهاي خط مقدم جبهه جنگ رواني توصيف کرد و اظهارداشت: امروز آزمايش بزرگي پيش روي شما اصحاب رسانه و دولت قرار دارد. اينکه رسانه شما چقدر تيراژ دارد يا چه تعداد خواننده دارد، مهم است، اما مهم‌تر از آن اين است که کسي که اخبار و مطالب شما را مي‌خواند، در پايان کار اميدش افزايش يافته و يا نا اميد شده است.
اگر پايان يک برنامه رسانه ملي، افزايش اعتماد، انسجام ملي و سرمايه اجتماعي باشد، مي‌توان گفت اين رسانه موفق بوده، اما اگر حاصل کار افزايش نااميدي باشد، قطعاً بايد عملکرد آن را ناموفق ارزيابي کنيم.
دکتر روحاني تصريح کرد: رمز موفقيت ما مقاومت و ايستادگي است. اگر بترسيم و يا سست وخسته شويم و يا احساس شکست کنيم، پيروز نخواهيم شد. منکر وجود مشکلات نيستم، اما مي‌خواهم به قدرت بزرگ رسانه‌ها اقرار و تأکيد کنم و بگويم که اگر همه دست به دست هم بدهيم، پيروز خواهيم بود.
پيش از سخنان رئيس جمهور در اين ديدار چند تن از اساتيد روزنامه‌نگاري و مطبوعات و پيشکسوتان و پژوهشگران رسانه و مسايل اجتماعي به بيان ديدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.
عباس عبدي روزنامه‌نگار و پژوهشگر مسايل اجتماعي با اشاره به اوضاع جامعه در بخش‌هاي مختلف به ضرورت تقويت وحدت و انسجام در راستاي رفع نگراني‌ها و حل مشکلات کشور، تأکيد کرد.
بيژن مقدم روزنامه‌نگار و پيشکسوت عرصه مطبوعات با اشاره به خروج آمريکا از برجام، تعامل با جهان را سياستي حکيمانه و هميشگي دانست و گفت: تعامل با جهان هرگز به معناي سازش و غفلت از ظرفيت‌هاي داخلي نيست و ملت ايران مي‌دانند که آمريکا جز دشمني با اين ملت هدف ديگري ندارد.
وي افزود: معتقديم کساني که براي شکست دولت روزشماري مي‌کنند نه دل در گرو انقلاب دارند و نه به فکر مصالح کشور هستند. از اين رو بايد تلاش کنيم تا به دولت در راستاي پيشبرد برنامه‌هايش کمک کنيم.
مهدي رحمانيان مديرمسئول روزنامه شرق با اشاره به برخي مشکلات رسانه‌ها از جمله در حوزه اقتصاد رسانه‌اي به بيان ديدگاه‌ و پيشنهادات خود براي برون رفت از اين مشکلات پرداخت و دولت و مسئولان کشور خواست تا نسبت به شنيدن نظرات متخصصان و فرهيختگان اهتمام بيشتري نشان دهند.
خانم عذرا فراهاني روزنامه‌نگار و پژوهشگر مطبوعات نيز با اشاره به برخي از مشکلات روزنامه‌نگاران و خبرنگاران از جمله عدم امنيت شغلي، تعطيلي نشريات و رسانه‌ها به واسطه مشکلات اقتصادي، خواستار توجه بيشتر دولت به اين قشر شد.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/117812/روحاني-کمتر جايي ديده‌ام که مردم اينگونه به رسانه‌هاي بيروني اعتنا کنند
بستن   چاپ