تغذيه مناسب پس از ماه رمضان چگونه بايد باشد؟
جمعه 1 تير 1397 - 8:56:23 PM
چه خبر - رژيم غذايي صحيح پس از ماه رمضانزهرا عبدالهي در خصوص اجتناب از ريزه خواري، تنقلات و دم به دم خوردن، پس از ماه رمضان اظهار داشت:

در ماه مبارک رمضان، دستگاه گوارش به دليل نخوردن در ساعات طولاني در حال استراحت بوده، بنابراين بايد حداقل تا يک هفته بعد از ماه رمضان از خوردن غذاهاي حجيم و سنگين، پرچرب و سرخ شده جلوگيري شود و غذاهاي کم ادويه، بدون چربي و سرخ شده و کم حجم، بخار پز و آب پز شده مصرف شود تا مشکلات گوارشي که عمدتا به صورت سوء تغذيه و سوء هاضمه بروز مي کند، اتفاق نيفتد.

وي بر لزوم استفاده از ميان وعده هاي سالم تاکيد کرد و تصريح کرد:

توصيه ما اين است که در ميان وعده ها از سبزيجات و ميوه استفاده و مواد خوراکي که ارزش غذايي بالايي دارند، مصرف شوند.

عبداللهي در خصوص اين که ممکن است برخي از افراد در ماه مبارک رمضان دچار کمبود وزن شده باشند، افزود:

لازم است اين افراد بعد از اين ماه، برنامه غذايي متنوع و متعادل داشته باشند و به ميزان لازم و کافي، سبزي، ميوه و مايعات مصرف کنند تا وزن از دست رفته آنها جبران شود و دچار سوء تغذيه و مشکلات تغذيه اي نشوند.

مديرکل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، بر ضرورت رعايت تعادل و تنوع در برنامه غذايي روزانه بعد از ماه رمضان و مصرف روزانه ميوه و سبزيجات و مايعات کافي تاکيد کرد و گفت:

تغذيه مناسب پس از ماه رمضان چگونه بايد باشد؟

همچنين، مصرف نمک، قند و چربي بايد رعايت شود و همانطور که در ماه رمضان از غذاهاي فست فود و نوشابه هاي گازدار کمتر مصرف مي شد، اين روند همچنان ادامه يابد، چراکه کاهش يا عدم مصرف فست فود ها در ماه رمضان نشان مي دهد که مي توان عادت غذايي را تغيير داد و از فست فود ها کمتر استفاده کرد و يا اساسا مصرف آن را کنار گذاشت.

وي با بيان اينکه ماه مبارک رمضان، فرصتي براي بازسازي و بازتواني دستگاه گوارش و کبد بوده است، افزود:

اگر يکباره بعد از ماه رمضان به مقدار زيادي غذاي حجيم و چرب مصرف شود، اختلال در سيستم گوارش و کبد ايجاد شده و باعث بروز سوء هاضمه، تهوع و سنگيني مي شود، بنابراين مهم است که بعد از اين ماه، رژيم غذايي به آرامي به شکل عادي و معقولش بازگردد.

عبداللهي با بيان اينکه برخي از افراد ممکن است در ماه رمضان به دليل مصرف مواد قندي مثل زولبيا و باميه چاق شوند، بيان کرد:

در ماه مبارک رمضان به طور معمول، بايد 20 درصد کالري دريافتي کاهش يابد تا چربي هاي متراکم و ذخيره شده از بين بروند و ممکن است در اين ماه به دليل استفاده از مواد شيريني و چربي دار زياد، شاهد چاق شدن و اضافه وزن شويم که اين مسئله ممکن است منجر به بروز بيماري هاي غير واگير مثل فشار خون و ديابت شود.
بايد بعد از ماه مبارک رمضان، با متعادل سازي و محدوديت در مصرف قند و چربي و افزايش تحرک بدني مثل 30 دقيقه پياده روي و مصرف بيشتر منابع فيبردار غذايي مثل حبوبات، به کاهش وزن کمک کرد، چراکه چاقي از جمله عواملي است که موجب بروز مشکلات و بيماري هاي غير واگير مي شود.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چرا بعد از ماه رمضان چاق مي شويم؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : رژيم غذايي يک روزه براي جبران پرخوري در تعطيلات

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : لاغري سريع با رژيم غذايي نظامي!!

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : يک رژيم غذايي عالي براي کساني که شکم هاي چاقي دارند


منبع : salamatnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/117723/تغذيه مناسب پس از ماه رمضان چگونه بايد باشد؟
بستن   چاپ