شرح چگونگي موفقيت دانشجوي افغان در کنکور کارشناسي ارشد
شنبه 19 خرداد 1397 - 11:14:48 AM
چه خبر - گفت و گو با دانشجوي افغانستاني رتبه يک کنکور

يکي از خبرهاي قابل توجه کنکور کارشناسي ارشد امسال کسب رتبه نخست توسط سه دانشجوي افغانستاني بود؛ «زينب حسيني» يکي از اين دانشجويان است که در رشته زمين‌شناسي دانشگاه خوارزمي تحصيل مي‌کند و توانسته در گرايش زمين‌شناسي مهندسي رتبه نخست کنکور کارشناسي ارشد را کسب کند.
حسيني همچنين رتبه چهار گرايش هيدروژئولوژي، رتبه شش گرايش سنجش از دور، رتبه 10 گرايش تکتونيک و رتبه 18 گرايش‌ زمين شناسي زيست محيطي و پترولوژي را از آن خود کرده است.
حال اين دانشجو که خانواده‌اش 40 سال است در ايران زندگي مي‌کنند و خودش نيز در ايران متولد شده است در گفت و گو با خبرنگار ايسنا از تجربه‌هاي خود در راه موفقيت، دشواري‌هاي تحصيل و اميدش به آينده مي‌گويد.
زينب حسيني درباره اين موفقيت گفت: از مهر ماه سال گذشته شروع به درس خواندن براي کنکور کردم در اين مدت سعي کردم سراغ منابع متعدد نروم و براي هر درس باتوجه به اهميتي که داشت، منابع محدودي را برگزينم؛ اين منابع را چندين بار و به ‌طور دقيق مطالعه کردم تا کاملا به موضوعات مسلط شدم.
البته جزوه برخي اساتيد و تست‌هاي کنکورهاي سال قبل را که به ‌همراه پاسخ تشريحي مطالعه مي‌کردم خيلي کمک کننده بود.
وي در خصوص سطح آزمون کارشناسي ارشد امسال نيز گفت: در گرايش‌هاي مختلف ميزان سختي و آساني متغير بود اما بطور کلي هم سطح آزمون‌هاي چهارسال گذشته بود.
حسيني در خصوص مشکلاتي که پيش روي دانشجويان افغانستاني در ايران وجود دارد نيز اظهار کرد: مهمترين مشکل دانشجويان مهاجر شهريه آنهاست چون دانشجويان خارجي بايد 80 درصد شهريه شبانه را پرداخت کنند.
با توجه به اين‌که شغل اکثريت مهاجران افغانستاني، کارگري است؛ اين ميزان شهريه، رقم بالايي محسوب مي‌شود و گاهاً برخي افراد به دليل بالا بودن هزينه‌ها مجبور به انصراف از تحصيل شده‌اند.
اين دانشجوي دانشگاه خوارزمي خاطرنشان کرد: البته قانوني در سال گذشته اجرا شد و به دنبال آن تعدادي از دانشجويان افغانستاني که داراي رتبه‌هاي تک رقمي و دو رقمي بودند، از پرداخت شهريه معاف شدند؛ اگر اين قانون امسال هم به همان منوال اجرا شود من و دوستاني که موفق به کسب رتبه‌ زير صد شده‌اند؛ شهريه پرداخت نخواهند کرد.
حسيني در مورد جايگاه يک دانشجوي افغانستاني در جامعه ايران نيز گفت: من در ايران متولد شده‌ام و خانواده‌ام 40 سال است که در ايران زندگي مي‌کنند اما با اين وجود متاسفانه برخي از دوستان ايراني نسبت به افغانستان و افغانستاني‌ها ديد خوبي ندارد؛ البته تعداد اين افراد در ميان قشر دانشجو کمتر است.
وي در خصوص وضعيت کشور افغانستان و اينکه به عنوان يک دانشجوي نخبه چگونه مي‌تواند به اين کشور کمک کند نيز گفت: هرکسي دوست دارد به کشورش کمک کند ولي متاسفانه اکنون افغانستان به لحاظ اوضاع سياسي و امنيتي در شرايط بدتري نسبت به گذشته قرار دارد و آينده آن مبهم است اما در هرحال تمايل دارم به هر شکلي که امکان آن فراهم شود به کشورم خدمت کنم.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/116130/شرح چگونگي موفقيت دانشجوي افغان در کنکور کارشناسي ارشد
بستن   چاپ