خواص مارچوبه براي فشار خون
پنجشنبه 17 خرداد 1397 - 11:19:18 AM
چه خبر - لاغري و کاهش فشار خون با مصرف مارچوبه

بيش از 1.3 ميليارد نفر در سرتاسر جهان به بيماري فشار خون بالا مبتلا هستند، درحالي که اين بيماري به‌عنوان يکي از عوامل خطر اصلي در ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و مواجهه با سکته مغزي شناخته مي‌شود.
با اين‌حال، محققان مي‌گويند که افزايش پتاسيم دريافتي،‌ همراه با کاهش استفاده از نمک، راه موثري براي پايين آوردن و کنترل کردن فشار خون است. پتاسيم براي کاهش دادن فشار خون،‌ از دو راه مهم اثرگذاري مي‌کند: ريلکس کردن ديواره‌هاي رگ‌هاي خوني و دفع نمک مازاد از طريق ادرار.
خوش‌بختانه، مارچوبه جزو منابع خوب براي دريافت پتاسيم است و هر نصف فنجان از آن حدودا 6 درصد از نياز روزانه بدن به پتاسيم را تامين مي‌کند.
محققان مي‌گويند که اثرگذاري مارچوبه در راستاي کاهش فشار خون، به ترکيبات فعال در مارچوبه مرتبط است که باعث انبساط در رگ‌هاي خوني مي‌شوند. با اين‌حال، آنان براي اثبات اين فرضيه هنوز به مطالعات گسترده‌تر و دقيق‌تري نياز دارند. در هر صورت، استفاده از سبزي‌هاي سرشار از پتاسيم مانند مارچوبه، قطعا يکي از راه‌هاي مطلوب براي کنترل کردن فشار خون است.

مارچوبه مي‌تواند به کاهش وزن کمک کند

کاهش فشار خون و لاغري با مارچوبه

درحال حاضر، مطالعات دقيقي درباره اثرگذاري مارچوبه بر کاهش وزن انجام نشده‌اند. با اين‌حال، مارچوبه داراي خاصيت‌هاي ويژه‌اي است که مي‌توانند براي کاهش وزن نيز مفيد باشند.
اول از همه، مارچوبه در گروه مواد غذايي کم‌کالري قرار مي‌گيرد و در هر نصف فنجان فقط 20 کيلوکالري دارد. اين يعني شما مي‌توانيد مقدار زيادي مارچوبه بخوريد، بدون اين‌که درباره کالري آن نگراني داشته باشيد. به‌علاوه، حدود 94 درصد از مارچوبه را آب تشکيل داده است. محققان مي‌گويند که مصرف مواد غذايي کم‌کالري و سرشار از آب، از بهترين استراتژي‌هاي براي کاهش وزن مطلوب است.
اين نکته را هم بايد در نظر داشت که مارچوبه سرشار از فيبر است که طبق يافته‌هاي علمي، با کاهش وزن و کمک به اين روند ارتباط دارد.

مارچوبه، کاربردهاي زيادي در آشپزي دارد

مارچوبه، علاوه بر اين‌که بسيار مغذي است، به‌راحتي قابل استفاده است و مي‌توان به شيوه‌هاي مختلفي از آن در رژيم غذايي استفاده کرد. شما مي‌توانيد مارچوبه را به شيوه‌هاي بخارپز، کبابي، آب‌پز، سرخ‌کرده و... مصرف کنيد. همچنين مي‌توانيد کنسرو مارچوبه تهيه کنيد. اين کاربردپذيري گسترده، به شما اجازه مي‌دهد تا در تهيه سالاد و انواع غذاها از مارچوبه کمک بگيريد.

مارچوبه سرشار از مواد مغذي ولي کم‌کالري است

مارچوبه جزو مواد غذايي کم‌کالري دسته‌بندي مي‌شود، اما مجموعه مطلوبي از مواد مغذي و مواد معدني را به بدن مي‌رساند. درواقع، هر نصف فنجان از مارچوبه که 90 گرم وزن دارد، حاوي ترکيبات زير است:
- کالري:‌ 20
- پروتئين: 2.2 گرم
- چربي: 0.2 گرم
- فيبر: ‌1.8 گرم
- ويتامين سي: 12 درصد RDI
- ويتامين آ: 18 درصد RDI
- ويتامين کا: 57 درصد RDI
- فولات:‌ 34 درصد RDI
- پتاسيم: 6 درصد RDI
- فسفر: 5 درصد RDI
- ويتامين اي: 7 درصد RDI
همچنين،‌ مارچوبه حاوي مقادير کمي از ساير ريزمغذي‌ها مانند آهن، زينک و ريبوفلاوين است. به‌طور کلي، مارچوبه يکي از بهترين منابع براي دريافت ويتامين K محسوب مي‌شود که نقش مهمي در لخته شدن خون و سلامت استخوان‌ها ايفا مي‌کند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : خواص مارچوبه

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : سبزي هايي که نبايد مصرفشان را کنار بگذاريد


گردآوري : گروه سلامت سيمرغ
منبع : salamatism.com

http://www.CheKhabar.ir/News/116007/خواص مارچوبه براي فشار خون
بستن   چاپ