شکارفروشي به اتباع آمريکايي، مسئوليت جديد اداره کل محيط زيست
دوشنبه 14 خرداد 1397 - 8:21:36 AM
چه خبر - سهم هر زيستگاه، تنها يک هفتادم خونبهاي قوچ؟ / در حاشيه شکارفروشي‌ به اتباع آمريکايي

در پي حواشي شکارفروشي مسئولان سازمان حفاظت محيط زيست به اتباع خارجي و در حالي که به گفته مسئولان اين سازمان، بر اساس تفاهم‌نامه امضا شده ميان معاونت محيط زيست طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست و صندوق ملي محيط زيست، علاوه بر واريز حقوق دولتي مربوط به تعرفه پروانه هاي صادره به خزانه دولت 90 درصد از بهاي دريافتي بابت هر پروانه بايد جهت مصارف حفاظتي و محلي در همان منطقه در اختيار اداره کل استان مربوطه قرار گيرد، دقايقي پيش تصويري از پروانه شکار 5 قوچ در منطقه شکار ممنوع سيدمرتضي به تسنيم رسيد که مي‌تواند نشانه‌اي از پنهان شدن سودجويي تمام عيار، پشت پرده صدور پروانه شکار چارپايان باشد: اداره کل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي، پروانه شکار هر قوچ را به بهاي يک ميليون تومان در اختيار صندوق ملي محيط زيست گذاشته است. در حالي که صندوق ملي محيط زيست هر يک از اين پروانه‌ها را به قيمت 10 هزار دلار يعني دستکم 70 ميليون تومان به اتباع خارجي مي‌فروشد.
اينکه صندوق ملي محيط زيست با دستکم 69 ميليون تومان به ازاي هر پروانه شکار چه خواهد کرد و اينکه حميد صالحي، مديرکل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي را چه انگيزه‌اي بر آن داشته که بابت پروانه‌اي که 10 هزار دلار فروخته مي‌شود تنها به سهمي معادل يک ميليون تومان براي اداره کل متبوعش قانع شود پرسش‌هايي است که انتظار مي‌رود مسئولان ارشد سازمان حفاظت محيط زيست براي آن پاسخي قانع‌کننده داشته باشند.
در استان خراسان رضوي تا کنون براي شکار 7 قوچ در پناهگاه حيات وحش حيدري، 5 آهو در منطقه حفاظت شده رئيسي نيشابور و 5 قوچ در منطقه شکارممنوع سيدمرتضي کاشمر يعني در مجموع 17 چارپا پروانه صادر شده است.
پايگاه خبري ديدبان محيط زيست و حيات وحش ايران چهارشنبه با اعلام اينکه سازمان حفاظت محيط زيست براي شکار 105 آهو، کل و قوچ در مناطق تحت مديريت و آزاد پروانه صادر کرده است نوشت: سازمان حفاظت محيط زيست در اقدامي عجيب اقدام به صدور پروانه ويژه شکار چهارپا براي شکارچيان خارجي و داخلي در داخل مناطق تحت مديريت (مناطق چهارگانه) و مناطق آزاد و همزمان با فصل زاد و ولد حيات وحش کرده که مبلغ دريافتي از شکارچيان خارجي بابت شکار هر يک چهارپا بر اساس نوع گونه، طول شاخ و غيره حدود 70 ميليون تومان بوده است.
در حالي که فعالان محيط زيست به صدور مجوز شکار چارپايان در فصل زادآوري به شدت معترض شده و برخي مسئولان محيط زيست اين روزها به دليل واقع شدن در فصل زادآوري حيات وحش مردم را اکيداً از ورود به زيستگاه‌هاي حيات وحش منع مي‌کنند روز گذشته حميد ظهرابي، معاون محيط زيست طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست رسانه‌هاي منتقد را به غرض‌ورزي متهم کرد و گفت: خبرسازي درباره شکار در فصل زاد و ولد حيات وحش نه از سر ناآگاهي، بلکه آگاهانه و با هدف انحراف افکار عمومي صورت مي گيرد. هر کس که کوچکترين اطلاعاتي از رفتار شناسي حيات وحش داشته باشد، مي داند که خرداد عموماً نه فصل جفتگيري حيات وحش است و نه فصل زايمان! کم اطلاع‌ترين افراد در امور حيات وحش هم مي‌دانند که در خرداد‌ نرهاي گله از ماده‌ها و بره‌ها جدا مي‌شوند. بنابراين افرادي که به اين موضوعات مي‌پردازند، تعمداً اين مسائل را مطرح مي‌کنند و هدفشان نيز تخريب و زير سوال بردن موفقيت‌ها‌ست.
جمعه 4 خرداد، شکارچيان آمريکايي در پناهگاه حيات وحش حيدري و در حضور مسئولان ارشد محيط زيست خراسان رضوي، 2 قوچ را شکار کردند.


منبع: tasnimnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/115786/شکارفروشي به اتباع آمريکايي، مسئوليت جديد اداره کل محيط زيست
بستن   چاپ