800 ميليون دلارهايي که از دست ايران مي رود
يکشنبه 13 خرداد 1397 - 9:22:33 PM
چه خبر - دولت نبايد از صادرات سالامبور چرم، عوارض اخذ کند

رئيس انجمن صنايع چرم ايران گفت: 4 تا 5 درصد بازار جهاني در زمينه صادرات پوست گوسفند و يک درصد پوست گاو از آن ايران است .
علي حسن زاده در گفتگوي ويژه خبري افزود: در کشور 22 ميليون جلد پوست گاو، 18 ميليون جلد پوست گوسفند و 7 ميليون جلد از آن پوست بز است.
وي گفت:: بيشترين توليد پوست گاو در سه منطقه تهران، تبريز و مشهد است که تبديل به چرم مي‌شود و به بازار توليد کفش و کيف و کمربند عرضه مي‌شود.
حسن زاده افزود: از 18 ميليون جلد پوست گوسفندي که به سالامبور تبديل و صادر مي‌شود تنها 45 ميليون دلار ارز عايد کشورمان مي‌شود در حالي که اگر همين تعداد به چرم تبديل شود ارزآوري از محل صادرات آن 210 ميليون دلار و در صورت تبديل شدن به البسه به 800 ميليون دلار خواهد رسيد.
وي گفت:براي توليد هر جلد پوست، هفت نفر اشتغال ايجاد مي‌شود در صورتي که با تبديل آن به چرم اشتغالزايي به 35 نفر و در صورت تبديل شدن به البسه به 200 نفر افزايش خواهد يافت.
نائب رئيس اتحاديه توليد کنندگان و صادر کنندگان سالامبور چرم ايران هم در اين برنامه گفت: 10 درصد چرم سبک توليد در کشور مورد نياز بازار داخل است و 90 درصد ديگر صادر مي‌شود.
سعيد شادکام افزود: 50 درصد از صادرات چرم سبک کشور سالامبور است، زيرا آنچه که براي داخل توليد مي‌شود امکان صادرات ندارد.
معاون وزير صنعت ، معدن و تجارت و مدير عامل سازمان شهرک هاي صنعتي هم در گفتگوي تلفني با برنامه گفت : کميته ويژه اي در اين وزارتخانه در حوزه صنعت چرم تشکيل شده است .
صادق نجفي افزود : فرسوده بودن ماشين آلات ، نبود آموزش هاي تخصصي، بالا بودن هزينه هاي توليد، مشکل تأمين منابع مالي، نبود برند ملي ، نبود شرکت هاي توزيعي تخصصي ، کمبود استادکار و متخصصان طراحي ، مشکل کيفيت و تنوع چرم هاي توليد داخل، نبود ثبات قيمت مواد اوليه در بازار، کمبود نقدينگي و سرمايه در گردش توليدکنندگان چرم مصنوعي و مشکلات مربوط به واردات پوست سنگين ، مشکلات مربوط به تعرفه هاي مواد شيميايي و زير ساخت ها از مهمترين مشکلات در حوزه صنعت چرم است .
وي با بيان اينکه در اين زمينه پيشنهادات خود را به دولت در سه بخش کوتاه مدت، ميان مدت و بلندمدت اعلام کرديم، ادامه داد: نخستين پيشنهاد ما ايجاد مرکز خدمات فناوري تحقيقات و توسعه و طراحي صنعت چرم بود که مسئوليت آن را صنايع کوچک بر عهده گرفتند و در دو استان آذربايجان شرقي و خراسان رضوي به زودي آن را ايجاد مي کنيم .
نجفي با بيان اينکه در پي ايجاد شهرک صنعتي فناوري تخصصي و مصنوعات چرمي هستيم ، افزود: يکي از پيشنهادات ما براي دولت، نوسازي و بازسازي ماشين آلات بود تا بتوانيم در مناطق کم برخوردار تسهيلات با سود 4، 6 و 10 درصد پرداخت کنيم .
وي با اشاره به اينکه ماشين آلات فرسوده از جمله مشکلات است، اضافه کرد: راه اندازي رشته هاي تخصصي صنعت چرم از ديگر اقدامات پيشنهادي است .
مدير عامل سازمان شهرک هاي صنعتي گفت : براي استان خراسان رضوي 18 ميليارد تومان ، براي آذربايجان شرقي 7 ميليارد تومان و براي استان تهران حدود 17 ميليارد تومان در بودجه سال 1397 مربوط به سازمان صنايع کوچک براي ايجاد زيرساخت ها تدارک ديديم که به زودي عملياتي خواهيم کرد .
نجفي با تاکيد بر اينکه بايد صنايع کوچک بايد رشد يابد و از آن ها حمايت کرد افزود: راهبرد ما براي ايجاد اشتغال در حوزه محصولات چرمي است و دولت با همه توان به اين موضوع وارد شده است.
عضو کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي نيز در ارتباط تلفني با اين برنامه با بيان اينکه توسعه فناوري، نياز بازار و برندسازي از جمله موارد اثرگذار براي پيشرفت صنعت چرم است، گفت: زمان بنگاه هاي کوچک به ويژه در البسه و پوشاک گذشته است و بايد در پي برندسازي باشيم .
محمد حسن نژاد به سابقه صنعت چرم در کشورمان اشاره و اضافه کرد: با تشکيل شرکت هاي بزرگ سهامي چرم مي توانيم با برندهاي جهاني رقابت کنيم.
وي گفت : بايد از خام فروشي چرم دوري کنيم و صنايع پايين دستي آن را تقويت و برندسازي کنيم تا ارزش افزوده بيشتري را بدست بياوريم .
علي حسن زاده رئيس انجمن صنايع چرم ايران با حضور در اين برنامه درباره علل موفقيت ترکيه در صنعت چرم گفت: اين کشور در سال 2001 قانوني تصويب کرد و بر اساس آن به صنايع، وام بلاعوض براي تجهيز ماشين آلات پرداختند و موجب پيشرفت صنايع چرم خود شدند و تا سال 2011 در منطقه در اين زمينه يکه تازي کردند.
وي افزود: صنعت چرم به عنوان صنعت مادر و پرزحمت است و در کشورمان بيش از 500 هزار نفر در اين صنعت شاغل هستند .
نائب رئيس اتحاديه توليدکنندگان و صادرکنندگان سالامبور و چرم ايران هم در ادامه برنامه گفتگوي ويژه خبري افزود: در صادرات چرم بهتر است محصول نهايي و با ارزش افزوده بالاتر را صادر کنيم اما در اين صورت هزينه هاي توليدي ما نيز افزايش مي يابد ضمن اينکه به فناوري و تجهيزات پيشرفته هم نياز داريم .
سعيد شادکام با اشاره به اينکه اخذ هرگونه عوارض از کالاهاي صادراتي خلاف قانون است، افزود: دولت نبايد از صادرات سالامبور چرم، عوارض اخذ کند .

http://www.CheKhabar.ir/News/115760/800 ميليون دلارهايي که از دست ايران مي رود
بستن   چاپ