حقيقتي مهم در مورد انواع کباب ها
10 آذر 1394 - 11:03:14 ق.ظ
رابطه مصرف زياد کباب با بروز سرطان کليه

پزشکان معتقدند افرادي که منابع غذايي حيواني در رژيم غذايي خود زياد استفاده مي نمايند در معرض خطر بالاي بروز سرطان در بدن خود مي باشند.

در مطالعه اي جديدي که در آمريکا به انجام رسيد، مشخص نمود که شيوع سرطان کليه در افرادي که گوشت هاي قرمز و يا سفيد را به صورت کبابي زياد استفاده مي کنند، بيشتر است. در واقع در اين پژوهش که بر روي حدود 600 نمونه به انجام رسيد، نشان داد که اگرچه مصرف بالاي غذاهاي گوشتي با بروز سرطان ها درر ارتباط مي باشند، اما در مورد سرطان کليه، آنچه که باعث بروز آن مي شود، نحوه طبخ گوشت به صورت کبابي است.

خطر مصرف زياد گوشت کبابي بر روز سرطان کليهخطر مصرف زياد گوشت کبابي بر روز سرطان کليه
خطر مصرف زياد گوشت کبابي بر روز سرطان کليه

نحوه دقيق بروز سرطان کليه در بدن

مکانيزم عمل توليد سرطان کليه در بدن به اين صورت است که اگر گوشت ها به مدت زيادي کباب شوند و يا به اصطلاح بر روي آتش خوب کبابي و مغز پخت شوند، در داخل خود ترکيباتي به نام ترکيبات سرطان زا توليد مي کنند. اين ترکيبات سرطان زا بر پايه ترکيبات آمين دار مي باشند و بايد به سرعت از بدن خارج و دفع شوند؛ چون که تجمع آنها در بدن مي تواند مسموميت زا باشد. به کليه ها براي دفع اين مواد بار اضافي وارد مي شود. به علاوه اين که اين ترکيبات خود بر روي سلول هاي کليوي اثرات مضري بر جاي مي گذارند و مي توانند باعث بروز مشکلات سرطان زايي بر روي سلول هاي کليوي شوند. به همين دليل افرادي که به مقادير زياد گوشت هاي کبابي استفاده مي کنند، با بالا بردن غلظت ترکيبات آمين دار در بدن خود مي توانند خطر بروز سرطان کليه را در بدن خود افزايش دهند.

آيا عوامل اوليه ديگري هم در سرطان کليه موثرند؟

البته عوامل اوليه اي مانند چاقي، دريافت بالاي انرژي از راه رژيم غذايي، مصرف کم ميوه جات، سابقه خانوادگي به اختلال عملکرد کليوي و بروز سرطان ها در اعضاي درجه اول و دوم خانواده نيز از جمله مواردي هستند که خطر بروز اين نوع سرطان را در فرد مي توانند افزايش دهند.

نحوه پيشگيري از بروز سرطان کليه

همانند ساير انواع سرطان ها توجه به يک شيوه زندگي سالم مبتني بر داشتن فعاليت بدني و ورزشي منظم، رژيم غذايي متعادل و استرس کم و خواب آرام مي توانند در پيشگيري از بروز اين نوع سرطان کمک کننده باشند. به علاوه اين که به طور اختصاصي توصيه به استفادهکمتر از 3 بار در هفته کباب و گوشت هاي کبابي مي شود. به علاوه اين که در رژيم غذايي بايد به مصرف ميوه ها توجه بيشتري شود. در ضمن کاهش وزن به ميزان چند کيلو نقش موثري در کاهش بروز خطر سرطان کليه خواهد داشت.



منبع: سيمرغ


http://www.CheKhabar.ir/News/11563/حقيقتي مهم در مورد انواع کباب ها
بستن   چاپ