زعفران، نکته هاي مهم در مصرف و نگهداري زعفران
جمعه 11 خرداد 1397 - 12:16:09 PM
چه خبر - دانستي هايي درباره زعفران

زعفران گياهي است که خواص دارويي و رنگ غذايي دارد. طريقه نگهداري و مصرف اين گياه بسيار حائز اهميت است. در اين مطلب نکات کليدي و موارد مهم طريقه مصرف اين گياه پرطرفدار را براي شما گردآوري نموده ايم.

گياه زعفران

گياه زعفران

زعفران ، گياهي است چند ساله كه داراي پياز مي باشد اين پياز داراي غلاف قهوه اي رنگي است. اين گياه در جنوب غربي آسيا، جنوب اسپانيا و جنوب اروپا روييده مي شود. داراي ساقه و شش گلبرگ بنفش رنگ و 3 رشته كلاله قرمز رنگ مي باشد. قسمت مورد استفاده گياه زعفران کلاله نارنجي رنگ گل آن مي باشد. كلاله زعفران حاوي چربي، املاح معدني و موسيلاژ است. تکثير زعفران منحصرا توسط غده زير زميني بنه ( کورم ) متداول است.
عطر و بوي زعفران به علت وجود اسانس بي رنگ تروپن دار و يك تركيب اكسيژن دار و همراه با سينئول به نام سافرانال مي باشد. طعم زعفران مربوط به هيتروزيد تلخ پيكروكروسين است. رنگين بودن زعفران مربوط به وجود ماده اي به نام كروسين مي باشد. زعفران ماده غذايي با ارزشي است که به مقدار کم از گياه زعفران بدست مي آيد در واقع از هر 100 تا 200 هزار گياه زعفران، حدود 5 كيلوگرم گل زعفران بدست مي آيد كه وزن 5 کيلوگرم زعفران تازه بعد از خشك شدن به يك كيلوگرم مي رسد.

نگهداري از زعفران

زعفران را بايد دور از نور و رطوبت نگهداري کرد زعفران را در ظروف شيشه اي يا فلزي دربسته نگهداري نماييد. توجه داشته باشيد اسانس زعفران قابل تبخير شدن است، بنابر اين درب ظرف زعفران را ببنديد درصورت باز ماندن درب ظرف زعفران اثرات داروئي و کيفيت آن کاهش مي يابد.

از زعفران مي‌توان به شکل‌هاي مختلف استفاده کردزعفران دم کرده يا چاي زعفران

2 گرم زعفران را در يک ليتر آب جوش ريخته و به مدت نيم ساعت روي آتش بسيار ملايم بگذاريد تا دم بکشد.

گرد زعفران

زعفران را در فر با حرارت 25 درجه سانتي‌گراد خشک کرده و سپس آسياب کنيد و از الک خيلي ريز در کنيد تا گرد نرمي به‌دست آيد.

نکات مهم درباره زعفران

- هيچ گاه زعفران را با شکر، پودر قند و يا قند نسابيد، زيرا موقع دم کردن، ابتدا رنگ خوبي به شما مي دهد، ولي بعد از مدتي زعفران شما يک زعفران کاملا بيرنگ خواهد بود.
- همه به طور معمول زعفران را با آب جوش حل کرده و مي گذارند که دم بکشد، ولي يک روش ديگر رو هم امتحان کنيد. زعفران را در ليواني ريخته و تکه کوچکي يخ روي آن بيندازيد و اجازه دهيد تا يخ در دماي محيط ذوب شود. رنگي که از اين نوع دم کردن به دست مي آوريد، رضايت بخش است.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : راهي براي بهتر رنگ دادن زعفران!!

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : کاشت پياز زعفران در گلدانهاي بزرگ سفالي

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : زعفران اصل را با اين روشها تشخيص دهيد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : پوستي زيبا با زعفران


منبع : sarashpazpapion.com

http://www.CheKhabar.ir/News/114616/زعفران، نکته هاي مهم در مصرف و نگهداري زعفران
بستن   چاپ