براي رمزگشايي از پيام بيگانگان فضايي به کمک همه نياز داريم!
چهارشنبه 9 خرداد 1397 - 2:42:00 AM
چه خبر - رمزگشايي از پيام بيگانگان طي بزرگترين پروژه دانشوري شهروندي تاريخ

"شري ولز-ينسن"، يک زبان شناس در دانشگاه "بولينگ گرين" اوهايو مي‌گويد: کار زبان شناسان، رياضي‌دانان و دانشمندان حرفه‌اي به احتمال زياد براي رمزگشايي از يک رمز و راز کيهاني کافي نخواهد بود.
وي افزود: ما بايد از تمام ظرفيت‌ها استفاده کنيم. ما به همه نياز داريم و بايد مجموعه‌اي از معاني را براي هر پيامي که دريافت مي‌کنيم، دريابيم.

دانشوري شهروندي(Citizen science) پژوهش‌هاي علمي است که تمام يا بخشي از آن توسط محققان مبتدي و يا غيرحرفه‌اي انجام مي‌شود. دانشوري شهروندي گاهي اوقات با عنوان «مشارکت عمومي در پژوهش‌هاي علمي»، «نظارت مشارکتي» و «اقدام‌پژوهي مشارکتي» نيز توصيف مي‌شود.

شهروندان دانشور در يکي از مهم‌ترين و پرهزينه‌ترين مراحل توليد علم، يعني جمع‌آوري داده‌هاي محيطي، نقشي اثرگذار ايفا مي‌کنند.
آزمايشي که اخيرا توسط "ولز-ينسن" انجام شده نشان مي‌دهد که چرا ما ممکن است نياز به قدرت متمرکز انساني داشته باشيم. او به دانشجويان کالج، چندين پازل که به شيوه "Lincos" که زباني طراحي شده براي درک توسط موجودات فرازميني هوشمند است، ارائه کرد.
دانشجويان چيزهاي ساده مانند توابع اساسي رياضي را به سادگي دريافتند، اما وقتي مفاهيم پيچيده‌تر مي‌شدند، شرايط سخت شد.
به عنوان مثال، "ولز-ينسن" معادله محيط دايره را به زبان "Lincos" به دانشجويان ارائه داد و با جواب‌هاي مختلف و عجيبي روبرو شد. برخي برداشت احساسي داشتند و آن را "جهان" معني کردند؛ برخي از آنها نيز مخالف را انجام دادند و گفتند "بي نهايت".
تازه اين پيامي است که توسط يک انسان نوشته و توسط يک انسان ديگر خوانده شده است. بدون شک بسيار دشوار خواهد بود که چيزي را که توسط موجودات فرازميني نگاشته شده، کشف کنيم. چرا که هيچ تاريخ فرهنگي يا تکاملي مشترک با ما ندارند و ممکن است به احساسات مختلفي براي درک محيط و ارتباطاتشان متکي باشند و احتمالا از لحاظ فناوري پيشرفته‌تر از ما هستند.
ولز-جنسن مي‌گويد: به احتمال زياد، ما بايد در خلال يک پروژه علمي گسترده دانشوري شهروندي، به فهم پيام‌هاي بيگانگان در آينده دست بزنيم. شانس موفقيت ما با اين کار بسيار افزايش مي‌يابد، اگر همه ما کمي از پيام‌ها را دريابيم، مهارت‌هاي تفکر جمعي ارتقا مي‌يابد و درک ما از طبيعت و نحوه کارکرد آن افزايش پيدا مي‌کند.
اين زبان‌شناس در نظر داشت تا نتايج خود را در روز شنبه (26 مه) در يک کارگاه آموزشي در کنفرانس بين‌المللي توسعه فضايي(ISDC 2018) در لس‌آنجلس ارائه دهد. اما به دلايلي لغو شد.
کار اصلي خانم "ولز-ينسن" اثبات اين موضوع است که زبان يا حداقل برخي از عناصر ضروري زبان ممکن است در سراسر کيهان قابل فهم باشد.
"نوام چامسکي" زبان‌شناس معروف اغلب گفته است که اگر يک مريخي به زمين سفر کند، فکر مي‌کند که همه ما به گويش‌هايي از يک زبان واحد صحبت مي‌کنيم، زيرا همه زبان‌هاي زميني يک ساختار اساسي مشترک دارند.
اما اگر بيگانگان زبان داشته باشند، آيا مشابه زبان ما خواهد بود؟ اين يک سوال بزرگ است.
کمبود دانش ما درباره ريشه‌هاي زبان بشري و دشواري استقرا از يک نمونه، موجب پيچيدگي اين بحث است. با اين حال، زبان نهنگ‌ها ممکن است براي افزايش نمونه زبان‌هاي سياره ما به دو نمونه، به اندازه کافي پيچيده باشد.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/114418/براي رمزگشايي از پيام بيگانگان فضايي به کمک همه نياز داريم!
بستن   چاپ