نان سبوس دار نخريد!
يکشنبه 6 خرداد 1397 - 4:46:44 PM
چه خبر - احتمال استفاده سبوس دامي در نان هاي سبوس دار

بسياري از نانوايي‌ها به ويژه سنگک و بربري، سبوس را به عنوان يکي از ويژگي‌هاي افزودني به نان تبليغ کرده و آن را گران‌تر به مردم مي‌فروشند، در حالي که يزدان سيف - مديرعامل شرکت بازرگاني دولتي ايران - در اين باره به ايسنا گفت: سبوس حتي اگر سبوس خوراکي و مورد استفاده براي مصرف انساني باشد چندان خاصيتي به غير از فيبر که به گوارش انسان کمک مي‌کند، ندارد و اين ماده خوراکي براي مناطقي است که مردم چندان ميوه مصرف نمي‌کنند نه ايراني‌ها که با ميوه سير مي‌شوند.
در کشور اروپايي سبوس چندان مصرف ندارد و اين نشان مي‌دهد که اين ماده غذايي چندان ارزشمند نيست. البته متاسفانه در برخي از موارد مشاهده شده که از سبوس دامي در نانوايي‌ها استفاده مي‌شود که نه تنها هيچ خاصيتي ندارد، بلکه مضر است و با اين کار سم وارد بدن خودمان مي‌کنيم؛ چرا که همه سموم، فلزات سنگين و باقي‌مانده‌هاي شيميايي روي سبوس دامي مي‌نشيند و با مصرف آن به سلامت خودمان آسيب مي‌زنيم.
مديرعامل شرکت بازرگاني دولتي ايران با بيان اين‌که هرگونه افزودني به غير افزودني‌هاي مجاز در پخت نان ممنوع و تخلف است، ادامه داد: مردم به هيچ وجه از نانوايي‌ها نان سبوس‌دار نخرند، چراکه بايد آردي که از کارخانه مي‌آيد به خمير و نان تبديل شود و اگر نان سبوس‌دار استاندارد در کشور بخواهد توليد شود بايد آن سبوس در کارخانه به آرد اضافه شود که با شست‌وشو و گرفتن مواد مضر بتوان سبوس سالم و مفيد به سبد مواد غذايي مردم اضافه کرد.
رواج پيدا کردن مصرف سبوس در کشور حاصل تبليغات نادرست و زيادي است که خودمان در جامعه رواج داده‌ايم و در نتيجه آن مردم تصور مي‌کنند که سبوس دواي شفابخشي است که حاضرند بابت آن پول اضافه پرداخت کنند. اين در حالي است که سبوس در کشور ما به ويژه در پخت نان‌هايي که تخمير کامل در آنها انجام نمي‌شود نه تنها فايده ندارد بلکه زيان‌آور است چرا که اگر سبوس تخمير نشود ماده‌اي به نام فيتاز در آن تبديل به اسيد فيتيک مي‌شود.
اسيدفيتيک موجود در اينگونه نان‌ها سبب مي‌شود جذب ويتامين D و کلسيم در بدن مختل شده و قد کساني که آن را مصرف مي‌کنند کوتاه شود.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/113237/نان سبوس دار نخريد!
بستن   چاپ