تاثير عجيب اينستاگرام در احساس بدبختي افراد!
يکشنبه 6 خرداد 1397 - 3:42:14 PM
چه خبر - کدام يک از شبکه‌هاي اجتماعي مخرب ترند؟نتايج تحقيقات انجمن سلطنتي بهداشت عمومي بريتانيا، حاکي از آن است که اينستاگرام بدترين شبکه اجتماعي از لحاظ تأثيرات منفي بر سلامت روان جوانان است و کاربران اين شبکه اجتماعي، بسيار بيشتر از کاربران ديگر شبکه‌ها احساس بدبختي مي‌کنند.شبکه‌هاي اجتماعي اکنون بخش مهمي از زندگي اغلب افراد جامعه به خصوص نوجوانان و جوانان هستند و در سال‌هاي اخير محبوبيت رو به رشدي داشته‌اند؛ هرچند هدف از طراحي و ايجاد اين شبکه‌ها، گسترش ارتباطاط اجتماعي و سرگرمي بوده است، تحقيقات جديد حاکي از آن است که اين شبکه‌ها در کنار کارکرد اصلي خود بر روي سلامت روان افراد تأثيرگذارند.بنا بر آمارهاي رسمي، 9 درصد جوانان 24-16 ساله در بريتانيا در شبکه‌هاي اجتماعي به طور فعال عضو هستند. اين ميزان در گروه سني 25-34 حدود 89درصد، در ميان گروه سني 35-44 حدود 70درصد، در ميان گروه سني 45 تا 54 حدود 66درصد، در ميان گروه سني 55-64 حدود 51درصد و در افراد 65 سال به بالا حدود 23درصد است.با اين حال، از ديد روانشناسان اهميت استفاده از اين شبکه‌هاي اجتماعي در گروه سني 16-24 سال بيشتر از ساير گروه‌هاست، چون انسان‌ در اين زمان بخش مهمي از رشد رواني، عاطفي و اجتماعي خود را مي‌گذارند و اثرات شبکه‌هاي اجتماعي بر سلامت روان افراد عميق‌تر است.
نوجوانان به دليل مواجه شدن با تغييرات رواني، جسماني و هورموني در معرض آسيب‌هاي متعدد هستند. هرچند اين قبيل آسيب‌ها حتي پيش از پديد آمدن اينترنت و شبکه‌هاي اجتماعي سلامت روان نوجوانان را تهديد مي‌کرد، پديده اينترنت و شبکه‌هاي اجتماعي مي‌تواند آسيب‌هاي بيشتري را به اين گروه سني تحميل کند.
کدام يک از شبکه‌هاي اجتماعي مخرب‌ترند؟
در اين تحقيق، وضعيت پنج شبکه اجتماعي يوتيوب، توئيتر، فيسبوک، اسنپ‌چت و اينستاگرام بر وضعيت سلامت روان افراد مورد بررسي قرار گرفته است.
براي اين مطالعه چهارده شاخص مؤثر بر سلامت روان افراد شامل آگاهي، دسترسي، حمايت عاطفي، خود بيانگري، هويت فردي، ارتباطات اجتماعي، ارتباطات در دنياي واقعي، خشم، افسردگي، تنهايي، خواب، تصوير فرد از بدن خود، قلدري از سوي ديگر کاربران و ترس از دست دادن ارتباط اينترنتي ارزيابي شده است.
براساس اندازه‌گيري اين شاخص‌ها به ترتيب اينستاگرام بدترين و مضرترين شبکه اجتماعي و يوتيوب بهترين و کم‌ضررترين شبکه اجتماعي شناخته شدند. سه شبکه اجتماعي ديگر شامل اسنپ‌چت، فيسبوک و توئيتر نيز در ميانه اين طيف قرار دارند.
اين گزارش بيانگر آن است که کاربران اينستاگرام دچار خشم و افسردگي بيشتري نسبت به کاربران ساير شبکه‌ها هستند. کميت و کيفيت خواب آنها به شدت کاهش يافته و احساس بدتري نسبت به وضعيت بدن، ظاهر و زيبايي خود دارند. ارتباطات آنها با خانواده و اطرافيانشان در دنياي واقعي کم شده و بيشتر احساس تنهايي مي‌کنند.
در مجموع و براساس نتايج اين پژوهش 63درصد از کاربران اينستاگرام احساس ناخشنودي بيشتري در رابطه با زندگي خود نسبت به کاربران ديگر شبکه‌هاي اجتماعي داشتند.
هرچند بسياري از اين ويژگي‌هاي منفي در روند زندگي و سلامت کاربران اغلب شبکه‎هاي اجتماعي ديده مي‌شود، در مجموع اثرات منفي اينستاگرام بر سلامت روان نوجوانان و جوانان بيشتر از ديگر شبکه‌هاي اجتماعي مورد بررسي در اين تحقيق است.
اما اين تحقيق به نکات مثبت استفاده از شبکه‌هاي اجتماعي نيز پرداخته است. شبکه‌هاي اجتماعي سبب افزايش آگاهي در مورد مسائل آموزشي و بهداشتي در ميان نوجوانان و جوانان شده‌اند. همچنين به نظر مي‌رسد که کاربران شبکه‌هاي اجتماعي در زمان سختي‌ها و مشکلات از حمايت عاطفي دوستان مجازي خود سود برده‌اند.


منبع: tabnakbato.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/113229/تاثير عجيب اينستاگرام در احساس بدبختي افراد!
بستن   چاپ