رژيم غذايي مخصوص 40 ساله ها، براي حفظ جواني و سلامتي!!
يکشنبه 6 خرداد 1397 - 11:42:11 AM
چه خبر - رژيم غذايي بعد از چهل سالگي چگونه باشد؟

حبوبات يکي از ابر غذاهايي است که کمتر به آن توجه مي‌شود و ارزش‌هايش ناديده گرفته مي‌شود. آيا مي‌دانستيد که اين دانه‌هاي ريز هزاران فايده براي سلامتي انسان دارند؟ مصرف مرتب حبوبات مي‌تواند به پايين‌ آمدن کلسترول، تعادل قند خون و کاهش خطر امراض مزمن، مثل سرطان، کمک کند و اين‌ها تنها چند تا از بسيار خواص اين مواد خوراکي است.
مي‌خواهيد بدانيد از دهه‌ي پنجم زندگي به بعد بايد چه چيزهايي را بخوريد؟ وقتي به 40 ‌سالگي مي‌رسيد، روش بدن‌تان در مواجهه با غذاها تغيير مي‌کند. پس، شما هم بايد مراقب برنامه‌ي غذايي‌تان باشيد تا بتوانيد سلامت جواني خود را حفظ کنيد. بايد غذاهايي پر از مواد مغذي و مفيد براي سلامتي بخوريد. با توجه به اين نکات، ما در اينجا 15 تا از بهترين ابرغذاها را براي آدم‌هاي بالاي 40 سال فهرست کرده‌ايم. بعضي از اين خوراکي‌ها معمولاً ناديده گرفته مي‌شوند و کسي به آن‌ها توجهي نمي‌کند. اين ابرغذاها، به‌جز افزايش سلامتي و سرزندگي، از کلسترول و فشار خون‌تان هم مراقبت مي‌کنند و خطر ابتلا به سرطان و ديگر بيماري‌هاي سنين بالاتر را کاهش مي‌دهند. بعضي از غذاهايي که در اين فهرست آمده‌اند امکان ابتلا به اضافه وزن و درد مفاصل را هم از شما دور نگه مي‌دارند؛ پس ادامه‌ي متن را بخوانيد تا اين خوراکي‌ها آشنا شويد.

ماهي‌هاي روغني

محققان در تحقيقات خود مشاهده کرده‌اند افرادي که به‌ صورت مرتب ماهي‌هاي روغني مصرف مي‌کنند، مثلاً ماهي سالمون، ماهي خال‌خالي، و ساردين، از متوسط مردم کمتر دچار حمله و سکته‌ي قلبي مي‌شوند. ماهي‌هاي روغني به‌غير از ويتامين دي و پروتئين، سرشار از اسيدهاي چرب امگا3 نيز هستند. امگا3 براي سلامتي بسيار مفيد است. متخصصين تغذيه توصيه مي‌کنند که افراد حداقل هفته‌اي دوبار ماهي بخورند.

کلم بروکلي

بروکلي منبعي عالي از فيبر، اسيدفوليک، ويتامين آ و سي، و کلسيم است. اين کلم مي‌تواند بسياري از عملکردهاي بدن را بهبود ببخشد و همچنين کلسترول خون را کاهش دهد. به‌علاوه، طبق شواهدي که بنياد جهاني تحقيقات سرطان به دست آورده، بعضي از ترکيبات در سبزيجات غيرنشاسته‌اي مثل بروکلي توانايي بدن را براي جلوگيري از رشد سلول‌هاي سرطاني افزايش مي‌دهند.

بلوبري

اگر تا حالا اين کار را نکرده‌ايد، از اين به بعد بلوبري را به سبد ميوه و سبزيجات‌تان اضافه کنيد. اين ميوه‌ي کوچک و جذاب کم‌کالري است و مواد مغذي زيادي دارد، از جمله ويتامين کا و سي، و در آن آنتي‌اکسيدان نيز وجود دارد. مطالعات نشان مي‌دهد که خوردن بلوبري مي‌تواند به کاهش خطر امراض قلبي و همچنين افزايش حافظه‌ي انسان کمک کند.

کلم‌پيچ

کلم‌پيچ چندين ماده‌ي مفيد را در کنار هم جمع کرده است. اين «ملکه‌ي سبزيجات» کم‌کالري و پرفيبر است و هيچ چربي‌اي هم ندارد. کلم‌پيچ منبعي عالي براي آهن، کلسيوم، و ويتامين کا و سي است. اين خوراک مقوي پر از اسيدهاي آلفاليپوئيک هم هست، که آنتي‌اکسيداني است که طبق تحقيقات خطر ابتلا به ديابت و سکته‌ي قلبي را کاهش مي‌دهد.

سيب‌زميني شيرين

سيب‌ زميني شيرين يکي از سالم‌ترين غذاهاي جهان است، و حتماً بايد در رژيم غذايي شما حضور داشته باشد. معلوم شده است که در سيب‌زميني شيرين آنتي‌اکسيدان، مواد ضدالتهاب، و مواد تنظيم‌کننده‌ي قند خون وجود دارد. اين خاصيت‌ها باعث مي‌شود تا براي مقابله با امراضي مثل ديابت و سرطان بسيار مفيد باشد.

سويا

سويا منبعي ارزان‌ قيمت از پروتئين‌هاي گياهي و اسيدهاي چرب امگا3 است. فوايد آن براي سلامتي فراتر از حد است. محققان دريافته‌اند که سويا به جلوگيري از امراض قلبي عروقي کمک مي‌کند. سويا از کلسترول عاري است. همچنين براي زناني که دچار علائم يائسگي و قاعدگي هستند مفيد است.

گوجه

گوجه به‌ خاطر سرشار بودن از آنتي‌ اکسيدان و ويتامين‌هاي آ و سي و اي معروف است. به‌راحتي مي‌توان گوجه را در رژيم غذايي گنجاند. ليکوپن موجود در گوجه براي جلوگيري از بسياري از امراض مزمن، از جمله ديابت، امراض قلبي، و سرطان، مفيد است.

غلات کامل

غلات کامل، مثلاً بلغور جو دوسر، برنج قهوه‌اي، جو، و ارزن گزينه‌هايي عالي براي يک رژيم سالم هستند. اين مواد منبعي عالي از مواد مغذي‌اي مثل فيبر، مواد معدني و ويتامين‌هاي بي است. غلات کامل مي‌توانند قند خون، کلسترول پايين، فشار خون کم، و اضافه‌وزن را تنظيم کنند.

زردچوبه

زردچوبه منافع زيادي براي سلامتي انسان دارد. به‌همين‌خاطر، اين ادويه انتخابي عالي براي آدم‌هاي بالاي 40 سال است. تحقيقات نشان داده که اين ماده خاصيت‌هاي ضدالتهابي، ضدسرطاني، ضدديابتي، و کاهنده‌ي کلسترول دارد. به‌علاوه، زردچوبه براي کساني که دچار افسردگي هستند يا حال روحي مناسبي ندارند هم بسيار مفيد است.

بادام

بادام سرشار از پروتئين و فيبر است و بنابراين مي‌تواند به‌خوبي نياز بدن به اين مواد را تامين کند. با خوردن بادام در ميان وعده‌هاي غذايي مي‌توانيد انرژي بدن‌تان را افزايش دهيد. تحقيقات نشان داده که مغزهاي رژيمي براي قلب مفيد هستند، و همچنين مي‌توانند به کاهش وزن و کاهش فشار خون هم کمک کنند.

آووکادو

آووکادو يک ابر غذاي شگفت‌انگيز است که پر از فيبر، اسيدفوليک، پتاسيم، ويتامين اي و مگنزيوم است. اين ميوه‌ي سبز روغني بسيار مغذي است و خوردن آن فوايد زيادي براي سلامتي دارد. تحقيقات نشان داده که چربي خوشمزه و سالم و منحصربه‌فرد موجود در آووکادو مي‌تواند به کاهش کلسترول کمک کند.

گيلاس

گيلاس سرشار از آنتي‌اکسيدان‌هاي قوي است و به همين خاطر خاصيت ضدالتهابي زيادي دارد. گيلاس منبع مناسبي از ويتامين سي و فيبر است. از آسيب‌هاي عضلاني جلوگيري مي‌کند. و طبق تحقيقات محققان دانشگاه ميشيگان، احتمالاً تاثير مثبتي بر سلامت قلب دارد.

اسفناج

اسفناج داراي آنتي‌اکسيدان، مواد ضدالتهاب، و ويتامين‌هاي مختلف است و اين‌ها آن را تبديل به ابرغذايي مي‌کنند که بايد آن را حتماً به رژيم غذايي خود بيفزاييد. مطالعات نشان مي‌دهد که، به غير از ويتامين‌هايي که ديد را بهبود مي‌دهند و به سلامتي استخوان‌ها مي‌افزايند، بعضي از ترکيبات موجود در اسفناج مي‌تواند از به‌وجودآمدن تومورها و مرض‌هاي التهابي، مثل آرتروز، جلوگيري کند.

حبوبات

حبوبات يکي از ابرغذاهايي است که کمتر به آن توجه مي‌شود و ارزش‌هايش ناديده گرفته مي‌شود. آيا مي‌دانستيد که اين دانه‌هاي ريز هزاران فايده براي سلامتي انسان دارند؟ مصرف مرتب حبوبات مي‌تواند به پايين‌آمدن کلسترول، تعادل قند خون و کاهش خطر امراض مزمن، مثل سرطان، کمک کند و اين‌ها تنها چند تا از بسيار خواص اين مواد خوراکي است.

هويج

هويج پر از مواد مغذي و مواد شيميايي گياهي است که هر کدام براي سلامتي بسيار مفيد هستند. هويج اگر به‌صورت مرتب مصرف شود، به غير از بهبود ديد، مي‌تواند به بهبود بعضي از سرطان‌ها کمک کند. متخصصان تغذيه توصيه مي‌کنند که براي حداکثرکردن فوايد هويج از انواع ارگانيک مصرف کنيد، چراکه هويج‌هاي معمولي ممکن است با حشره‌کش‌ها و ديگر مواد شيميايي آلوده شده باشند.

http://www.CheKhabar.ir/News/113197/رژيم غذايي مخصوص 40 ساله ها، براي حفظ جواني و سلامتي!!
بستن   چاپ