صحبت با همسر
يکشنبه 6 خرداد 1397 - 12:41:28 AM
چه خبر - رايج ترين اشتباهات زوجين که مخرب گفت و گوهايشان مي شوداصول دستيابي به تفاهم کلامي

ممکن است براي شما نيز رخ داده باشد که با همسرتان شروع به صحبت مي کنيد و بعد از چند جمله با بي اعتنايي يا با دفاع سرسختانه وي به سبک خودش روبه رو مي شويد و معمولا نتيجه گفت و گويتان به کدورت و سردي مي انجامد. در نهايت و بعد از مدت ها ياد مي گيريد که نمي توانيد با وي درباره خواسته ها و توقعات تان صحبت کنيد و اين موضوع، عادت و رويه مخرب رابطه زناشويي شما مي شود در صورتي که هيچ کدام به واقع چنين قصدي نداشته و نداريد که رابطه تان را به سکوت و انزوا بکشانيد. اين موضوع چندين علت و راهکار دارد که در ادامه به آن مي پردازيم.

شکايت به جاي بيان توقعات ممنوع

اگر در گفت وگو با همسرتان مشکل داريد، به احتمال قوي شما توقعات تان را طرح نمي کنيد بلکه به نوعي انتظارات تان را تحميل مي کنيد يا بدتر از آن، همسرتان را تهديد مي کنيد. اگر مرد هستيد با اعمال قدرت و محروميت هاي خاص و اگر زن هستيد با ناآرام کردن فضاي خانه يا اعمال فشارهاي ناپسند مردان. مشکل اين جاست که ابراز خشم و عصبانيت با ابراز خود منطقي شما ترکيب مي شود و متاسفانه حتي اگر حرف منطقي بزنيد چون لحن و شکل مستبدانه اي دارد نه تنها پذيرش نمي شود بلکه دفاع طرف مقابل را برمي انگيزد. بنابراين توصيه اکيد مي شود در هنگام خشم و عصبانيت نه تصميم بگيريد و نه پرحرفي کنيد. برعکس آن هم صدق مي کند يعني در خوشحالي مفرط نيز چنين کارهايي نکنيد.هميشه و بعد از آرام شدن، خواسته ها و انتظارات خود را با مختصاتي که در ادامه مطرح مي شود، بيان کنيد.

بي توجهي به خصوصيات ذاتي همسر ممنوع

تلاش کنيد در طرح خواسته ها به خصوصيت ذاتي همسر خود به عنوان مرد يا زن دقت کنيد. براي مثال مردان از حفظ اقتدار و زنان از ابراز علاقه که حس امنيت و بقاي رابطه را به آن ها متبادر مي کند، لذت مي برند و هم مرد و هم زن آن را نشانه مهم مورد احترام بودن مي دانند. بنابراين هرگز به نقاط حساس شخصيتي همسر خود نتازيد و کليت ازدواج خود را تخريب نکنيد. مصداق اين گفته را در يک مثال براي تان آورده ايم. اگر شما به عنوان يک خانم مي خواهيد به همسر خود گوشزد کنيد که چرا معاش خانه را به نحو مکفي تامين نمي کند، نگوييد که تو حتي عرضه خرجي خانه خودت را هم نداري يا اين که تو از پس همين يک کار که همه مردان وظيفه خود مي دانند و انجام مي دهند نيز بر نمي آيي يا حتي نوع به ظاهر محترمانه آن، عزيزم بد نيست يک سري به يخچال بزني يا نداشتيم که بپزم پس بخر تا بپزم و موارد مشابه ... . گفتن اين موارد از ديد شما به عنوان يک زن، تحريک غيرت تامين معاش مرد و ترغيب او به کار و تامين آن است ولي متاسفانه اين گونه نيست و دقيقا تخريب کليت زندگي مشترک شماست چراکه مرد شما به احترام، حفظ اقتدار و داشتن انگيزه کار و تلاش نياز دارد و شما دقيقا همان را نشانه رفته ايد و تخريب کرده ايد.

شوخي هاي نامناسب ممنوع

يک اشتباه رايج در آقايان، تهديد همسر خود به ترک رابطه حتي به شوخي و طنز و بدتر از آن به صورت جدي است که در واقع براي مرد نشانه بي نيازي، استقلال و قدرت است و براي زن نشانه بي اعتنايي و بي اهميت بودن و در نهايت ناامني. ذات زنانه براساس تکامل و غريزه دايم در پي اطمينان جويي و تاييد شدن از سوي مرد عاطفي و رسمي خود است که در تجرد، بيشتر پدر و در تاهل بيشتر وظيفه همسر است. بنابراين اگر شما به عنوان مرد دايم با طرح انتظارات با چاشني تهديد به ترک رابطه، وي را مورد حمله قرار دهيد بي ترديد کمر به تضعيف و تخريب رابطه خود و وي گمارديد.

توجه افراطي به گذشته ممنوع

علت ديگر نداشتن تفاهم کلامي زوج، توجه افراطي آن ها به گذشته و طرح و نقد رفتارها و مشکلات قديمي و کهنه يکديگر است که متاسفانه نه تنها هيچ دردي را دوا نمي کند بلکه موجب افزايش دفاع و خشم طرف مقابل مي شود. زن و شوهرها بايد ياد بگيرند به شدت از گذشته نگري پرهيز و در زمان اکنون طرح موضوع کنند. گفتن واضح و شفاف خواسته ها و انتظارات خود بدون چاشني تلخ گذشته نگري، مفهوم اين حرف ها بود. به يک مثال در اين باره توجه کنيد. «من انتظار دارم در معاشرت با اقوام و خويشانم، اين قدر مته به خشخاش نگذاري و مثل سري قبل خودخواهي نکني و بدون قيد و شرط بيايي. اگر يادت باشه چندين بار اين کار را کردي و ديگه عصبيم مي کني.» اگر دقت کنيد درخواست اين فرد منطقي و شفاف بود اما با چاشني تلخي که به آن اشاره کرد، درخواست وي نه تنها ديده نمي شود بلکه بايد منتظر شنيدن سابقه رفتارهاي اشتباه خود از منظر همسرش نيز باشد و متعاقب آن شدت گرفتن اين چرخه غلط. اما اگر درخواست بالا با يک چاشني ديگر مطرح مي شد، آيا اثر بخشي بيشتري نداشت: «ممنونم که با حوصله و خويشتن داري، بيشتر مواقع به ديد و بازديد اقوام من آمدي. بعضي مواقع هم که مکدر شدي، من از طرف آن ها عذر خواهي مي کنم.»

تهديد ممنوع

هرگز تهديد نکنيد و اگر ناخودآگاه اشتباهي رخ داد با قدري سکوت و تامل عذرخواهي کنيد و سپس ادامه دهيد.


منبع : khorasannews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/113158/صحبت با همسر
بستن   چاپ