علم، مهارت و عزم کافي براي حل مسائل کشور وجود ندارد
پنجشنبه 3 خرداد 1397 - 12:48:46 PM
چه خبر - پزشکيان: بحران آب، مسلمان و کافر نمي‌شناسد

نايب رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه علم، مهارت و عزم کافي براي حل مسائل کشور وجود ندارد، گفت: اگر دعواها در استان‌ها بر سر آب شروع شود مسلمان و کافر و چپ و راست نمي‌شناسد.
مسعود پزشکيان اظهار کرد: براي مديريت در هر حوزه‌اي بايد ابتدا پتانسيل و مهارت خود را بشناسيم، بدانيم که از کجا آمده‌ايم، الان وضعيت به چه شکلي است و قرار است مسير پيش‌رو به چه شکلي پيش برود.
اين چهار عنصر مهم است و براي همه تصميم‌گيري‌ها و تعيين همه نقشه راه‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد. مشکل مملکت ما همين است که اين عناصر در تصميم‌گيري‌ها وجود ندارد. بايد بدانيم که قدم اول براي هر کاري جمع‌آوري داده‌ها است، بعد از اين مرحله است که مي‌توانيم تصميم درست براي حل مشکلات بگيريم.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي تاکيد کرد: اگر نتوانيم داده‌هاي درست و علمي جمع‌آوري کنيم قطعا نسخه و نقشه راه تعيين شده براي حل مشکل موثر و شفابخش نخواهد بود. قدم اول براي هر تصميمي داشتن اطلاعات کامل و جامع است. براي همين است که مدام نسخه مي‌نويسيم و جواب نمي‌دهد چون بررسي‌ها و داده‌ها کامل نبوده است.
پزشکيان ادامه داد: اگر داده‌ها به جاي علمي بودن، جناحي و سياسي باشد راه به جايي نمي‌بريم. افزون بر جمع‌آوري داده‌هاي درست،‌ اجراي درست تصميم هم اهميت دارد به اين معنا که اگر تصميم درست را غلط اجرا کنيم باز هم به نتيجه نخواهيم رسيد.
وي با تاکيد بر اينکه جمع‌آوري و کنترل داده‌ها در عصر کنوني مثل آب خوردن است، گفت: خاک کشور در حال از بين رفتن است و اراضي از سوي زمين‌خواران تخريب مي‌شود و هنوز ما مي‌خواهيم با آنها مبارزه کنيم اما يا نمي‌توانيم، يا نمي‌خواهيم يا انگيزه کافي وجود ندارد.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر اينکه سال‌ها پيش بحث کاداستر اراضي مطرح شد، گفت: سال‌هاست که کاداستر به شکل قانون در آمده اما به اجرا نرسيده است با اين وجود به دنبال تشکيل ستاد مبارزه با زمين‌خواري هستيم در حاليکه اگر قانون کاداستر اجرا و داده‌هاي کافي جمع‌آوري مي‌شد امکان زمين‌خواري وجود نداشت و نيازي به ستاد هم نبود.
پزشکيان تاکيد کرد: مشکل اين است که يا نمي‌دانيم، يا نمي‌خواهيم و يا نمي‌توانيم اين داده‌ها را جمع‌آوري کنيم والا کنترل وضعيت بسيار ساده است. پيگيري موضوعي مثل زمين‌خواري نياز به علم، مهارت و عزم دارد در حقيقت تمام امور مديريتي نياز به اين سه عنصر دارد.
وي با اشاره به اينکه وضعيت کنوني نشان مي‌دهد در مرحله جمع‌آوري داده‌ها و بقيه مراحل درست عمل نکرده‌ايم، گفت: زمين‌خواري‌ها به راحتي از طريق تغيير کاربري اراضي صورت مي‌گيرد و واضح است که با نشستن در اتاق‌ها مشکلي در اين زمينه حل نخواهد شد.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه اگر با طبيعت خشن باشيم، طبيعت نيز خشمگين مي‌شود، گفت: با طبيعت نمي‌شود شوخي کرد. اگر طبيعت خشمگين شود رفتاري با ما مي‌کند که هيچ يک از ما نمي‌توانيم در آن زندگي کنيم. کسي نمي‌تواند جلوي خشم طبيعت را بگيرد.
پزشکيان تاکيد کرد: مسلما وقتي نتوانيم آب و خاک را مديريت کنيم، توسعه و به تبع آن زندگي بي‌معناست. در شرايط حاضر در استان‌ها دعوا بر سر آب شروع شده است چون توان مديريت آب را نداشته‌ايم، اگر اين دعوا شروع شود مسلمان و کافر و چپ و راست نمي‌شناسد، بايد در مجلس فکري براي اين موضوع کنيم.
وي با انتقاد از روند مديريت منابع طبيعي کشور، گفت: بعد از تخريب و زمين‌خواري‌ها در منابع طبيعي، متوليان مربوطه تازه خبردار مي‌شوند که چه اتفاقي افتاده است. لازم است علم، مهارت و عزم مبارزه با اين تخريب‌ها را داشته باشيم. مسلما اگر سازمان محيط زيست و وزارت جهاد کشاورزي برنامه‌اي براي اين موضوع داشته باشند حل اين مساله در مسير خوبي پيش خواهد رفت.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي در پايان در پاسخ به پرسش يکي از حضار در مورد سرنوشت فعالان محيط زيستي بازداشت شده، اظهار کرد: اين موضوع را مجلس پيگيري مي‌کند. همانطور که در سازمان محيط زيست مشکلاتي وجود دارد در وضعيت قضايي هم ايراداتي است. من براي پيگيري اين موضوع نياز به داده و اطلاعات دارم. نمي‌توانم بدون داشتن داده، نسخه خاصي بپيچم.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/112941/علم، مهارت و عزم کافي براي حل مسائل کشور وجود ندارد
بستن   چاپ