آيت الله مکارم شيرازي: جناح‌هاي سياسي دست آشتي بدهند و متحد شوند
سه شنبه 1 خرداد 1397 - 11:07:53 PM
چه خبر - بنشينيم فکر کنيم که نهايت اختلافات به کجا مي رسد

ايشان با اشاره به اينکه ما شبانه روز در نمازهاي خود به خداوند عرض مي کنيم«اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ»، تصريح کردند: بعضي افراد مي پرسند مگر ما در مسير مستقيم نيستيم يا گمراهيم؛ پاسخ اين است که همواره در مسيرمان، احتمال انحراف است.
اين استاد برجسته حوزه افزودند: شياطين، وسوسه ها، انسان هاي نااهل، رسانه ها و فضاهاي مجازي آلوده، وسوسه هاي دشمنان، تهديدها و عوامل ديگر در مسير ما وجود دارد و هر روز بايد از خداوند بخواهيم از راه راست منحرف نشويم.
معظم له افزودند: براي حرکت در مسير صحيح، خداوند حداقل هفت واعظ براي ما قرار داده است که يکي از آنان، رسول اکرم(ص) است.
اين مرجع تقليد با اشاره به آيه 46 سوره سبا «قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُمْ بِوَاحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَفُرَادَى ثُمَّ تَتَفَکَّرُوا مَا بِصَاحِبِکُمْ مِنْ جِنَّةٍ إِنْ هُوَ إِلَّا نَذِيرٌ لَکُمْ بَيْنَ يَدَيْ عَذَابٍ شَدِيدٍ»، گفتند: تنها راه نجات بر پايه دستور قرآن، تفکري است که مبتني بر خلوص نيت، جديت، مشورت و رجوع به جماعت باشد. از طريق اين دستور مي توان فرد و خانواده و جامعه را اصلاح کرد.
حضرت آيت الله مکارم شيرازي تصريح کردند: در حالي که بعضي ها علاقه اي به تفکر ندارند، اسلام تأکيد بسياري بر ضرورت اين امر کرده است.
ايشان با اشاره به روايتي از رسول اکرم(ص) مبني بر اينکه فکرکردن مايه حيات و زندگي قلب انسان هاي بيدار است، گفتند: شخصي که در ظلمت مي خواهد حرکت کند بايد چراغي همراه داشته باشد؛ تفکر چراغ راه ما در اين ظلماتي است که در پيش داريم و اجازه انحراف به ما نمي دهد.
ايشان همچنين با اشاره به تعبير حضرت علي(ع) از تفکر به عنوان آينه اي صاف، اظهار کردند: انسان در آينه مي تواند خوبي ها و بدي ها را ببيند؛ تفکر نيز همچون آينه چنين ويژگي دارد.
معظم له افزودند: در روايات اشاره شده که نبي مکرم اسلام هرگاه مي خواست از خانه خارج شود، نگاه به آينه مي کرد و اگر آينه نبود، نگاه به آب صاف مي کرد؛ گاهي انسان بدون نگاه کردن در آينه از خانه خارج مي شود که اگر وضع نامتعارفي داشته باشد، موجب تمسخر ديگران مي شود.
اين مرجع تقليد در ادامه به روايتي از امام رضا(ع) اشاره کردند و گفتند: ايشان مي فرمايد: «عبادت، زياد نماز خواندن و زياد روزه گرفتن نيست، بلکه به انديشيدن در امر پروردگار متعال است».
حضرت آيت الله مکارم شيرازي افزودند: با اينکه نماز و روزه اهميت زيادي در اسلام دارد اما امام رضا(ع)، اينها را در سايه تفکر قرار مي دهد و مي فرمايد تفکر، برتر است.
ايشان تصريح کردند: مقصود از انديشيدن در امر خداوند، يا فرمان تکويني در عالم آفرينش است يا فرمان تشريعي در عالم شريعت.
اين مفسر برجسته قرآن کريم افزودند: اگر مطابق دستور قرآن و روايات اسلامي، پايه کار خود را بر تفکر بگذاريم، خيلي از مشکلات حل مي شود.
اين مرجع تقليد تصريح کردند: آقا يا خانمي که به مواد مخدر مبتلا شده، چند دقيقه با خود فکر کند و به عاقبت کارش بينديشد و ببيند چه نکبتي او را گرفته است. آدمي رانده شده در جامعه که نه مي تواند ازدواج کند و نه اشتغال داشته باشد. اين جان و عمر و استعداد و همه چيز او در خطر است؛ اگر تفکر کند، بسيار بعيد است تصميم صحيح نگيرد.
حضرت آيت الله مکارم شيرازي با تأکيد بر اينکه ما در جامعه اي زندگي مي کنيم که احتياج به وحدت داريم، افزودند: اتحاد مايه آبرو، قوت و عزت ماست؛ بنشينيم فکر کنيم که نهايت اختلافات به کجا مي رسد و کساني که اختلاف کردند به چه سرنوشتي گرفتار شدند.
ايشان تأکيد کردند: اگر ما تفکر کنيم، تمام جناح ها دست آشتي به هم مي دهند و متحد مي شوند و در مقابل اين دشمنان قسم خورده، ايستادگي مي کنند و پيروز هم مي شوند.
اين مرجع تقليد در پايان با بيان اينکه ماه رمضان فرصت خوبي براي تفکر و انديشه است، خاطرنشان کردند: اميدوارم همانطور که قرآن و اهل بيت(ع) تأکيد کردند، فکر خود را در تمام مسائل زندگي به کار بيندازيم تا قرين موفقيت و سعادت باشيم.


منبع: jamaran.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/112834/آيت الله مکارم شيرازي- جناح‌هاي سياسي دست آشتي بدهند و متحد شوند
بستن   چاپ