وقتي که برنامه هاي صدا و سيما بستر تحقير زنان مي شود
سه شنبه 1 خرداد 1397 - 2:08:27 PM
چه خبر - انباشت کليشه هاي جنسيتي در برنامه هاي تلويزيون

نگاه ابزاري به زنان در بسياري از گزارش‌ها و تحليل‌ها و اظهارنظرها در تلويزيون کاملا مشهود بود و البته مورد اعتراض هم قرار گرفته است. يکي از نقطه‌هاي اوج هم در برنامه خندوانهرامبد جوان بود؛ هنگامي که درباره ترس اين زنان قهرمان از «سوسک» پرسيده شد.
يکي از کانال‌هاي تلگرامي مورد دوم را زماني مي‌داند که جناب‌خان، عروسک اين برنامه، گفت که زنان ورزشکار بازي را دوساعت ديرتر شروع مي‌کنند، به دليل طول‌کشيدن آماده‌شدن زنان و مهم‌بودن «چي‌پوشيدن» براي زنان.به‌تازگي هم نشستي برگزار شد که در آن، برنامه دورهمي، ساخته و اجراي مهران مديري را جنسيت‌زده دانست.


اعظم راودراد در نشست "بازنمايي جنسيت در برنامه‌هاي سيماي ملي" با تأکيد بر برنامه دورهمي گفت:

مهران مديري به‌عنوان يک هنرمند، شخصي خلاق است و بحث ما اينجا بحث ارزشيابي توان هنري او نيست، بلکه هدف ما پرداختن به مسائل اجتماعي لابه‌لاي اين آثار بايد باشد. معمولا رسانه‌ها کمتر پيش مي‌آيد که باورهاي موجود را به چالش بکشند و اين چندان عجيب نيست. در همه اين برنامه‌ها تا به امروز که برنامه دورهمي مدنظر تحليل ماست، همچنان غلبه زن سنتي را مي‌بينيم،همراه با اغراق‌هايي که به طنز برمي‌گردد. البته او، هم زن و هم مرد را هجو مي‌کند، اما بحث اين است که در عين اين هجوسازي، کليشه‌هاي مسلط جنسيتي را همچنان پررنگ مي‌بينيم و موقعيت مسلط مردانه که در برنامه دورهمي به صورت آشکار و نهان، حمايت مي‌شود؛ مثلا مهران مديري از واژه زن‌ذليلي زياد در برنامه‌هايش استفاده مي‌کند.
‏در شبکه‌هاي اجتماعي کاربران علاقه‌مند و حساس با دو هشتگ #کليشه_هاي_جنسيتي و #جنسيت_زدگي_گفتمان درباره مسائل مختلف زنان و کليشه‌هايش اظهارنظر مي‌کنند. هرچند برخي اظهارنظرها هم کاملا از فضاي زنان ايراني مسلمان به‌دور است و مي‌توان از کنارش به‌راحتي گذشت.


منبع: روزنامه شرق

http://www.CheKhabar.ir/News/112799/وقتي که برنامه هاي صدا و سيما بستر تحقير زنان مي شود
بستن   چاپ