عامل مسوميت هاي قارچي اخير مشخص شد
سه شنبه 1 خرداد 1397 - 11:11:47 AM
چه خبر - عامل مسموميت هاي قارچي شناخته شد

ستاد مرکزي اطلاع رساني داروها و سموم سازمان غذا و دارو طي اطلاعيه اي با عنوان پيشگيري از مسموميت با قارچ هاي سمي، گونه قارچي Amanita virosa را عامل مسموميت هاي اخير معرفي کرد.
در اين اطلاعيه آمده است: با توجه به علايم گزارش شده، قارچ عامل مسموميت هموطنانمان از جنس و گونه Amanita virosa است که تا حدودي به قارچ هاي خوراکي شباهت داشته و مي تواند در کنار آنها در محل رويش وجود داشته باشد.
همچنين در ادامه اين اطلاعيه، ستاد اطلاع رساني داروها و سموم به بيان نکات حائز اهميت در پيشگيري و مقابله با مسموميت هاي قارچي به شرح ذيل پرداخته است:
1. از مصرف قارچ هاي خودرو مخصوصا قارچهايي که در کنار تنها درختان (علي الخصوص درختان خشک شده) مي رويند و يا قارچ هاي جمع آوري شده توسط افراد عادي و يا قارچ هايي که به صورت فله اي عرضه مي شوند، خودداري کنيد. تنها قارچ هايي را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندي هاي داراي مجوزهاي سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و پزشکي مي باشند، مصرف نماييد.
2. شناسايي انواع خوراکي قارچ از انواع سمي تنها بر اساس خصوصيات ظاهري مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسي و گياه شناسي امکان پذير است. بنابراين به توصيه هاي برخي از افراد عادي در تشخيص انواع سمي از انواع خوراکي قارچ توجه نکنيد.
3. مصرف قارچ ها توسط پرندگان و ساير جانوران اهلي و وحشي نشان دهنده غيرسمي بودن قارچ براي انسان نمي باشد.
4. برخي از روش ها و معيارهاي سنتي مانند: تغيير رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، يا وجود حشرات دراطراف قارچ و محل رويش قارچ معيار علمي و صحيحي براي تشخيص عدم سميت قارچ در همه موارد نيست.
5. هرگز قارچ ها را به صورت خام و به مقدار زياد مصرف نکنيد.
6. برخي از سموم موجود در قارچ ها مقاوم به گرما بوده و فرآيندهاي آماه سازي غذا مانند: کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخريب کامل مواد سمي موجود در قارچ نمي باشد.
7. در صورت بروز علايم و نشانه هاي گوارشي (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخيري (12-5 ساعت پس از مصرف خوراکي قارچ)، هر چه سريعتر بيمار را به مرکز درماني تخصصي سم شناسي باليني و مسموميت ها منتقل کنيد. در مواردي که علائم گوارشي بصورت تاخيري (با فاصله بيش از 6 ساعت از مصرف قارچ) رخ دهد اين دسته از قارچها سميت به مراتب بيشتري دارند و علت اصلي نارسايي حاد کبدي و مرگ تعدادي از هموطنانمان نيز همين مسئله بوده است.
8. انتقال سريع بيمار مسموم به يک مرکز درماني تخصصي مسموميت ها امکان درمان موفقيت آميز را افزايش مي دهد و هر گونه تاخير در اين امر سبب افزايش احتمال شکست درمان و حتي مرگ بيمار مي شود. بنابراين با مشاهده علائم و نشانه هاي باليني اوليه به ويژه از نوع تاخيري در فردي با سابقه مصرف خوراکي قارچ ، از هرگونه خوددرماني و درمان علامتي پرهيز نموده و بيمار را در اسرع وقت به بيمارستان منتقل نماييد.
9. در صورت امکان، نمونه باقي مانده قارچ مصرف شده توسط بيمار را براي شناسايي کادر پزشکي در بيمارستان به همراه داشته باشيد.


منبع: mehrnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/112781/عامل مسوميت هاي قارچي اخير مشخص شد
بستن   چاپ