رفع تشنگي در ماه رمضان با چند توصيه طب سنتي
دوشنبه 31 ارديبهشت 1397 - 1:06:38 PM
چه خبر - روشهاي رفع تشنگي در ماه رمضان

سمانه رمضاني گيوي متخصص طب سنتي در خصوص رفع تشنگي در روزهاي ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: افراد بايد از مصرف غذاهايي که باعث تشنگي مي شود امتناع کنند؛ غذاهاي شور، تند و شيرين تعادل بدن را برهم مي زند و باعث تشنگي بيشتر مي شود لذا افراد از خوردن اين خوراکي ها بايد جلوگيري کنند همچنين در وعده سحر شيريني جات و غذاهاي سرخ کردني اصلا استفاده نکنند.
اين متخصص طب سنتي با اشاره به اينکه مواد غذايي خميري در وعده سحر نبايد استفاده شود، بيان کرد: افراد بايد مواد غذايي خميري، رشته اي مانند آش رشته، سيب زميني سرخ کرده استفاده نکنند؛ نان بربري به دليل اينکه خمير زيادي در آن به کار مي رود باعث تشنگي مي شود، افراد نبايد از اين نان در وعده سحر استفاده کنند، آجيل، تخمه و مغزها استفاده نشود و همچنين از مصرف بيش از حد مواد غذايي خودداري کنند، پزشکان توصيه مي کنند افراد به نوع مواد غذايي در زمان روزه داري دقت بيشتري کنند.

با رعايت چه نکاتي مي توان تشنگي را بر طرف کرد؟

رمضاني با بيان اينکه افراد براي رفع تشنگي بايد به چند نکته توجه کنند، مطرح کرد:
_ افراد 20 الي 15 دقيقه بعد از خوردن سحري کمي آب را با سرکه سيب يا انگور مخلوط کنند و بنوشند؛ اين کار باعث مي شود غلظت غذاي خورده شده شکسته شود و افراد کمتر در طول روز تشنه شوند.
_ نوع غذاهاي خود را دسته بندي کنيد و مايعات و جامدات را با هم استفاده نکنيد. افراد بايد اول غذاي خود را مصرف کنند، بعد از گذشت زماني ميوه و بعد از آن چايي يا آب بنوشند و اصلا نبايد مايعات و جامدات را با هم استفاده کنند، اين کار بسيار در سلامت فرد تاثير گذار است و او را دچار آسيب مي کند.
_ شربت سکنجبين به دليل موادي که در آن به کار رفته بسيار در رفع تشنگي تاثير گذار است؛ افراد نبايد سحري را تا اذان صبح ادامه دهند و بايد 30 دقيقه قبل از اذان صبح سحري را ميل کنند تا هضم شود و براي رفع تشنگي بعد از گذشت 15 دقيقه چاي يا آب و شربت بنوشند.

چه شربت هايي در سحري قابل نوشيدن است؟

رمضاني در خصوص شربت هايي که مي توان در ماه مبارک رمضان در وعده سحر و افطار استفاده کرد، عنوان کرد: تخم شربتي و خاکشير دو نوع از شربت هاي مفيد براي بدن هستند که از تشنگي فرد جلوگيري مي‌کنند همچنين اگر افراد ضعف معده ندارد، مي توانند کمي هم از دوغ استفاده کنند.
وي با هشدار در خصوص اينکه افراد بايد بسته به مزاج خود آب مصرف کنند، اظهار کرد: اگر فردي بلغمي باشد و زياد آب مصرف کند، اين مصرف زياد باعث افزايش بلغم سردي و تري در بدن او مي شود؛ افراد بلغمي با خوردن يک ليوان آب اضافي، احساس سنگيني و سردي مي کنند در صورتي که افراد با طبع گرم و خشک صفراوي باشند، حتي در زمستان هم ميزان مصرف آب تاثير چنداني برايشان ندارد.

تمبر هندي را در فراموش نکنيد و از آن براي رفع تشنگي استفاده کنيد

اين متخصص طب سنتي با اشاره به اينکه تمبر هندي مواد غذايي مفيد در رفع تشنگي است، گفت: افراد مي توانند هسته تمبر هندي را جدا کنند و آن را با کمي آب مخلوط کنند و در زمان سحري از آن استفاده کنند؛ تمبر هندي براي افراد صفراوي بسيار مناسب است.
رمضاني با بيان اينکه افراد در وعده افطار حتما از غذاهاي سبک استفاده کنند، عنوان کرد: با توجه به اينکه فاصله بين سحر و افطار کم است افراد بايد دقت کنند بين افطار و سحر حتما ميوه مصرف کنند؛ آب ميوه هاي طبيعي در رفع تشنگي بسيار کمک کننده است، در زمان سحر حتما ميوه استفاده کنند تا دچار يبوست نشوند.

در طول روز دوش آب ولرم بگيريد تا بخار از دست رفته به بدن باز گردد

وي با تاکيد بر اينکه دوش آب ولرم در رفع تشنگي موثر است، مطرح کرد: افراد پس صرف غذا و گذشت يک الي 2 ساعت، دوش آب ولرم بگيرند؛ اين کار باعث مي شود آب بدن کمتر بخار شود، اگر افراد در طول روز مدام زير تابش خورشيد بودند مي توانند پس از اينکه به منزل آمدند و حرارت بدن کاهش پيدا کرد (حدودا 40 دقيقه طول مي کشد) به حمام بروند و آب بخار شده را تا حدي باز گردانند.
اين متخصص طب سنتي ياد آور شد: افراد پس از اينکه از بيرون به منزل آمدند نبايد در مقابل باد مستقيم کولر باشند همچنين نبايد بلافاصله دوش آب ولرم بگيرند چرا که صدمات زيادي به بدن آن ها وارد مي کند و مشکل ساز مي شود و از جمله اين مشکلات سينوزيت است.


منبع : yjc.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/112694/رفع تشنگي در ماه رمضان با چند توصيه طب سنتي
بستن   چاپ