مديتيشن چيست؟ چگونه در خانه مديتيشن کنيم؟
يکشنبه 30 ارديبهشت 1397 - 4:13:07 PM
چه خبر - روشهاي مديتيشن در خانهمديتيشن چيست ؟

درون‌پويي يا مديتيشن meditation که با نام مراقبه نيز شناخته مي‌شود، به‌ طور کلي فنون و روش تسلط بر ذهن است. به گفته معتقدان اين روش، هدف مديتيشن تربيت و کنترل ذهن توسط تکنيک‌هاي درون‌گرانه براي رسيدن به شادي آگاهي و آرامشي عميق و طولاني و غير وابسته به غير است.
مديتيشن يک تکنيک و تمرين ذهني و بدني است که در آن شخص به آرامي توجه خود را به درون مي‌برد تا به آرامش جسمي و ذهني دست پيدا کند. اکثر انواع مديتيشن از تمرينات مذهبي شرقي به خصوص از هند، چين و ژاپن به غرب رفته است. تنها در سه دهه اخير است که اين تکنيک‌ها به‌طور جدي براي دستيابي به سلامتي، بخصوص براي درمان استرس و کاهش دردهاي مزمن به کار مي‌رود.

آيا احساس مي‌کنيد که ذهنتان متمرکز نمي‌شود؟ استرس زيادي داريد؟ افسرده هستيد؟ مشغله‌هاي فکري زيادي داريد؟ اگر اين طور است شايد زمان آن رسيده باشد که به همه اين شرايط منفي پايان بدهيد. چگونه؟ با مديتيشن.
مديتيشن کردن مزاياي فراواني براي جسم و روح بشر بدنبال دارد و شک نکنيد که با انجام منظم اين کار مي‌توانيد شاهد تحولات مثبت زيادي در زندگي خود باشيد. از جمله مي‌توان به موارد زير اشاره کرد:
_ ميزان قدرداني و شکرگزاري شما بدنبال انجام امور روزمره زندگي‌تان افزايش پيدا خواهد کرد. حس کسالت از کارهاي تکراري که انجام مي‌دهيد از بين‌ مي‌رود و هر روز با لذت و شادي بيشتري به امور زندگي خود خواهيد پرداخت.
_ از پچ‌پچ‌هاي هميشگي «ذهن ميموني» خود خلاص خواهيد شد. ذهن ميموني به معني ذهن نگران، بي‌قرار، بلهوس، دمدمي و خيالباف است.
_ فشار خون بدن کاهش مي‌يابد.
_ توانايي شناخت توهمات ذهني خود را پيدا خواهيد و مي‌توانيد آنها را تحت کنترل داشته باشيد. در نتيجه نشاط بيشتري به زندگي روزانه‌تان اضافه خواهد شد.
_ نيروهاي مثبت فراواني را به زندگي خود جذب خواهيد کرد.

بايد مديتيشن را باور داشته باشيد!

اگر تصور مي‌کنيد که براي مديتيشن کردن حتما بايد يک ساعت بيکار و بي‌حرکت در يک جا بنشينيد و همين فکر از ادامه کار نااميدتان مي‌کند؛ بايد بگوييم که طرز فکرتان درست نيست. لازم نيست مثل بودا در حالت گل نيلوفر آبي ژست بگيريد و مچ‌هاي پاي را روي ران‌هايتان ثابت کنيد. فقط کافي‌است روي صندلي بنشينيد يا روي زمين دراز بکشيد و به سقف نگاه کنيد.
مديتيشن کار سختي نيست و اين‌طور هم نيست که شما فقط يک‌جا بنشينيد. مثلا مديتيشن‌هاي در حال حرکتي همچون تاي‌چي يا کي‌گونگ هم وجود دارند که مي‌توانيد آنها را تست کنيد.
همچنين جالب است بدانيد که برخي از مردم حتي در حال راه رفتن هم مراقبه مي‌کنند. آنها با تمرکز کردن روي هر قدم خود سعي مي‌کنند از فکر کردن به مشغله‌هاي منفي ذهنشان دوري کنند.
اين را بدانيد که شما در هر مکاني که ساکت باشد و بتوانيد چندين دقيقه تمرکز کنيد، مي‌توانيد مراقبه‌هاي ذهني خود را انجام دهيد؛ حتي در پارکينگ خانه.
براي مديتيشن کردن مي‌توانيد بيرون برويد و همه تمرکز خود را روي صداي پرنده‌ها در پارک يا برگ‌هاي درختان که زير پايتان هستند بگذاريد. همزمان، نفس‌هاي عميق بکشيد و اکسيژن بگيريد و دي‌اکسيد کربن پس دهيد.
هر زمان که تصميم گرفتيد مراقبه کنيد، در اولين قدم براي ساکت و آرام کردم مغز و از بين بردن استرس‌ها بايد به اين نتيجه برسيد که واقعا قصد داريد سبک زندگي خود را تغيير دهيد.
هميشه با خود اين جمله را تکرار کنيد: «من صلح و آرامش را به زندگي خود جذب مي‌کنم». اين جمله را از صميم قلبتان بگوييد و به آن باور داشته باشيد. وقتي نيروي اين جمله را درک کنيد، احساس مي‌کنيد که در مسير موفقيت و پيشرفت قرار گرفته‌ايد و همه تمرکزتان روي مسايل مثبت خواهد بود.

مدت زمان مديتيشن در هر روز

اگر تازه مراقبه کردن را آغاز کرده‌ايد، شايد بهتر باشد که هر روز حداکثر يک يا دو دقيقه را به آن اختصاص دهيد. دليلش اين است که متوجه شويد از بين بردن افکار منفي از ذهن چندان هم کار ساده‌اي نيست و به تمرين و ممارست زياد نياز دارد. به ياد داشته باشيد، هدف از مديتيشن اين است که روي نفس کشيدن‌هاي خود تمرکز کنيد.
همچنين بايد روي اين جمله که مي‌خواهيد انرژي‌هاي مثبت، سلامتي، آرامش و ثروت را به زندگي خود جذب کنيد نيز تمرکز کنيد.
بسيار عادي است اگر افکار منفي در آن ميان شروع کنند به جولان دادن. دست از تمرين و تمرکز کردن برنداريد. بايد به قدري تمرکز کردن و درست نفس کشيدن را تمرين کنيد که در اين کار خبره شويد و بتوانيد کنترل افکار و صداهاي مغز خود را بدست بگيريد.
هر زمان که احساس مي‌کنيد مشغول فکر کردن هستيد، سريعا همه حواستان را روي نفس کشيدن‌هايتان بگذاريد. حتي مي‌توانيد با خيره شدن به نور شمع تمرکز کردن و فکر نکردن را تمرين کنيد.

مديتيشن آسان نيست اما ارزشش را دارد

مديتيشن و مراقبه نيز همانند ديگر کارها در ابتدا سختي‌هاي خاص خود را دارد و بايد دشواري تمريناتش را بر خود هموار کنيد تا به نتيجه دلخواه و مناسب برسيد.
وقتي در مراقبه‌هاي يک تا دو دقيقه‌اي موفق شديد، سعي کنيد هر روز صبح يا شب دست‌کم 10 دقيقه را به تمرکز کردن، مديتيشن و خالي کردن ذهن از هر نوع تفکر، استرس و نگراني اختصاص دهيد.
براي انجام اين نوع مراقبه‌ تمرکزي کافي است به عکس يک گل، آب جاري يا شعله خيره شويد و همه تمرکز خود را روي آن بگذاريد. يا مي‌توانيد روي حس کردن چيزي تمرکز کنيد: مثلا فرم انگشتان دست و نحوه قرارگيري آنها نسبت به هم؛ نحوه نفس کشيدن‌هاي خود يا حتي ذهن خود را روي نظم مهره‌هاي ستون فقراتتان بگذاريد.
اگر در حال نشسته مي‌خواهيد مراقبه کنيد، بهتر است چهارزانو در يک محل ساکت بنشينيد. دستان خود را روي پاهايتان بگذاريد. چشمانتان را ببنديد و روي حرکت هوا از دهان تا ريه‌هاي خود در طول نفس کشيدن تمرکز کنيد. مثلا اول سه يا چهار نفس معمولي بکشيد. بعد نفس‌هاي عميق بکشيد. در طول اين کار حتما همه ذهن و فکر و تمرکز خود را روي دم و بازدهم‌هايتان بگذاريد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چگونگي درمان وسواس با مديتيشن!

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : همه آنچه در مورد مراقبه و مديتيشن بايد بدانيد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : روش هاي کاهش وزن با مديتيشن


منبع : roziato.com

http://www.CheKhabar.ir/News/112631/مديتيشن چيست؟ چگونه در خانه مديتيشن کنيم؟
بستن   چاپ