آيا با ديابت مي شود روزه گرفت؟
يکشنبه 30 ارديبهشت 1397 - 7:18:29 AM
چه خبر - ديابت و روزه داري

استثنائاتي در مورد افرادي که در ماه رمضان روزه مي گيرند، وجود دارد. به عنوان مثال افراد بيمار يا مبتلا به برخي شرايط خاص نمي توانند روزه بگيرند. ديابت يکي از اين بيماري هاست. روزه گرفتن طولاني مدت بدن را در معرض خطر هيپوگليسمي hypoglycaemia يا کاهش قند خون و کم آبي قرار مي دهد.
اگر مبتلا به ديابت هستيد، قبل از روزه گرفتن حتما بايد با پزشک مشورت کنيد و روش هاي صحيح مراقبت از خود را در اين شرايط ياد بگيريد. به هرحال آسيب رساندن به بدن هم از نظر قرآن ناپسند است، بنابراين نبايد به شکلي عمل کنيد که به بدن خود آسيب بزنيد.
اگر مبتلا به ديابت هستيد و تصميم گرفته ايد روزه بگيريد، اين مقاله به شما کمک مي کند خطرات بيمار شدن در زمان روزه گرفتن را به حداقل برسانيد. اما باز هم تاکيد بر اين است که قبل از روزه گرفتن با پزشک مشورت کنيد.
- اگر انسولين مصرف مي کنيد، قبل از شروع روزه انسولين کمتري نياز داريد.
- در زمان روزه گرفتن نوع انسولين هم ممکن است با انسولين معمول فرق کند.
- در زمان روزه داري مخلوط انسولين توصيه نمي شود.
- در اين دوران غذاهايي که با سرعت کمتري جذب مي شوند را به همراه ميوه و سبزي بيشتر در رژيم غذايي خود استفاده کنيد.
- سطح گلوکز و قند خون خود را بيشتر از حد معمول چک کنيد.
- زماني که روزه خود را باز مي کنيد، مقدار کمي غذا بخوريد و از خوردن شيريني و غذاهاي چرب اجتناب کنيد.
- در زمان افطار و اتمام روزه، مقدار زيادي مايعات بدون قند و بدون کافئين بنوشيد تا از کم آب شدن بدن اجتناب کنيد.

خطرات روزه داري براي مبتلايان به ديابت

آيا با ديابت مي شود روزه گرفت؟

اگر دچار پيامدهاي مربوط به روزه داري هستيد، مانند بينايي ضعيف يا مشکلات قلب و کليه، خطر بدتر شدن اين شرايط بسيار بالا و جدي است و بايد از روزه گرفتن اجتناب کنيد.
براي افراد مبتلا به ديابت که داروهاي خاص يا انسولين مصرف مي کنند، روزه گرفتن خطر بروز کاهش قند را به همراه دارد. اگر فکر مي کنيد دچار افت قند خون شده ايد، روزه خود را باز کنيد و مقداري مايعات قندي و بعد از آن کمي غذاي نشاسته دار بخوريد. در اين شرايط اگر به روزه خود ادامه دهيد، به بدن خود آسيب زده و نياز به مراقبت هاي اورژانسي خواهيد داشت.
اگر در زمان روزه گرفتن داروهاي تجويز شده را مصرف نکنيد ، ممکن است دچار افزايش قند خون شويد، و يا اگر کمتر از حالت معمول فعاليت جسمي داشته باشيد، احتمالا دچار کتواسيدوز ديابتي diabetic ketoacidosis شويد که شرايط خطرناکي است و نياز به مراقبت هاي اورژانسي دارد.

*کتواسيدوز ديابتي diabetic ketoacidosis :شرايط کشنده اي است که از پيامدهاي حاد ديابت محسوب مي شود. نشانه هاي کتواسيدوز ديابتي عبارتند از: استفراغ، درد شکم، نفس نفس زدن عميق، افزايش ادرار، ضعف، سردرگمي و گاهي از دست دادن هوشياري. نفس فرد مبتلا بوي خاصي مي دهد (بوي کتون) و شروع علائم آن سريع است.

کنترل ديابت در ماه رمضان

بررسي هايي که در اين زمينه انجام شده اند، نشان داده اند تغيير در الگوي غذا خوردن در ماه رمضان خطر کاهش شديد قند خون را به ميزان چشمگيري افزايش مي دهد. در صورت بروز هر گونه نشانه غير عادي يا نگرا ن کننده بلافاصله روزه خود را باز کنيد و به پزشک مراجعه کنيد. کاهش ناگهناي قند خون پيامدهاي خطرناکي در پي دارد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : سحري و افطاري چي بخوريم؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چه بيماراني نبايد روزه بگيرند؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آيا تمام کساني که ديابت دارند نمي توانند روزه بگيرند؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بخورنخورهاي افطاري و سحري


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/111585/آيا با ديابت مي شود روزه گرفت؟
بستن   چاپ