غذاي سحري ماه رمضان چي بخوريم؟
شنبه 29 ارديبهشت 1397 - 12:19:03 PM
چه خبر - سحري ماه رمضان چي بخوريم؟

_ زمان سحر بايد طوري وقت بگذاريد که علاوه بر زمان عبادت وقت کافي براي خوردن سحري داشته باشيد. يکي از موارد اشتباه غذايي در اين مرحله، غذا خوردن زياد و با سرعت است که بلافاصله بعد از چند روز سيستم گوارشي فرد را تخريب مي‌کند. سنگيني معده، طي نشدن روند طبيعي مراحل هضم غذا در طول روز، ترشي معده و در ادامه آن ناراحتي‌هاي معده و روده از عواقب اين کار هستند.
_ سحري را پس از نيمه شب ميل کنيد. اين کار باعث مي‌شود مقاومت فرد روزه‌دار را به ويژه در روز‌هاي اول ماه رمضان، در برابر تشنگي و گرسنگي بالا برود. بهترين نوشيدني براي جلوگيري از تشنگي در روزه‌داري، آب است که البته مي‌توان آن را با کمي آب‌ليموي تازه طعم دار کرده و نوشيد.
_ استفاده از غذا‌هاي پر پروتئين مثل تخم مرغ، سويا، گوشت، مرغ، ماهي، لبنيات و حبوبات در وعده سحري باعث مي‌شود که قند خون ديرتر افت پيدا کند و فرد کمتر احساس ضعف کند. از مصرف مواد غذايي پر فيبر مانند سبزي و ميوه دريغ نکنيد.
_ برخي افراد به دليل خستگي و دير بيدار شدن ترجيح مي‌دهند بدون سحري روزه بگيرند. تا جايي که ممکن است اين کار را نکنيد. هنگام سحري آب زياد ننوشيد. نوشابه‌هاي گاز‌دار اصلاً مصرف نکنيد. از مصرف ته ديگ و غذا‌هاي بسيار چرب و شور مانند آش شور، برنج و ماکاروني پرچرب در وعده سحري پرهيز کنيد.
_ برخلاف تصور مواد قندي و شيرين مثل زولبيا و باميه در هنگام سحر باعث افت سريع قند خون و احساس گرسنگي در طول روز مي‌شود. براي اينکه ديرتر و کمتر احساس تشنگي کنيد نبايد غذا‌هايي مثل بادمجان، سوسيس و کالباس، سس مايونز، سير، پياز و فلفل در وعده سحري مصرف کنيد. براي پيشگيري از بوي آزار‌دهنده دهان در طول روز، از مصرف سير و پياز در وعده سحر بپرهيزيد.
_ نکته مهم ديگري که بايد در اين ماه به آن دقت کنيد ميزان غذايي است که مي‌خوريد. يکي از مشکلات در سيستم غذايي بسياري از افراد که روزه مي‌گيرند اين است که ميزان غذا از کنترلشان خارج مي‌شود. آن‌ها با اين تصور که چند ساعت گرسنه بودند و معده‌شان خالي است به خودشان فرصت مي‌دهند تا حد ممکن غذا بخورند و اين کار کاملاً اشتباه است. مثلاً در زمان افطار، چون به وقت شام نزديک است، حجم غذا بايد بسيار کم باشد تا قبل از شام خوردن از معده خارج شده و امکان خوردن غذاي اصلي بدون اثر مضر جانبي وجود داشته باشد. از طرف ديگر حجم شام بايد به نحوي کنترل شود تا هم امکان خوردن ميوه و تنقلات بعد از شام باشد، هم مشکلي در روند خواب پيش نياورد و هم مانعي بر غذا خوردن در وقت سحر نشود.
_ يکي از معضلات غذا خوردن در ماه رمضان که معمولاً بنا بر کمبود وقت يا استرس داشتن وقت سحر اتفاق مي‌افتد سريع غذا خوردن است. اين کار به هر دليل که باشد تأثيرات مضرش بر روي معده بسيار شديد خواهد بود و عواقبي ناگوار به دنبال خواهد داشت؛ بنابراين با آرامش غذا خوردن و نخوردن آن در شرايط نگراني، استرس و ناراحتي، بسيار در تأمين سلامتي دستگاه گوارش مؤثر است.
_ نکته ديگر در مورد تغذيه در ماه رمضان اين است که بايد به زمان صرف افطار و شام توجه داشت. نبايد بدون در نظر داشتن حجم غذاي خورده شده در افطار وارد مرحله شام خوردن شد.
_ فاصله زماني افطار و شام بايد آن‌قدر باشد که در موقع صرف شام غذاي هضم نشده در معده نباشد. بهتر است براي افطار خوراکي‌هاي سبک بخوريد که بتوانيد زمان شام غذاي کافي ميل کنيد. زمان شام خوردن هم بايد طوري برنامه‌ريزي شود که تا قبل از خواب زمان کافي براي هضم وجود داشته باشد و نبايد با شکم پر به رختخواب رفت.
_ يادتان باشد نوع غذايي که هم مي‌خوريد خيلي مهم است. غذا‌هايي که ما مي‌خوريم مهم‌ترين فاکتور تعيين کننده سلامتي و بيماري‌هاي ماست. عوامل متعددي، چون عدم اطلاع از مواد غذايي، قدرت هوس در انتخاب، انتخاب غذا در تنوعات مکاني-زماني، تبليغات توليدکننده‌ها و انتخاب بر اساس قدرت اقتصادي در انتخاب نادرست غذايي ما دخالت دارند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : سحر ، افطار و بين افطار تا سحر ماه رمضان چي بخوريم؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : نکات تغذيه اي مهم در ماه رمضان

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : کباب نگيني، يک غذاي مقوي براي سحري ماه رمضان


منبع : rooziato.com

http://www.CheKhabar.ir/News/111529/غذاي سحري ماه رمضان چي بخوريم؟
بستن   چاپ