پرداخت ريالي هزينه صدور ويزا به سفارتخانه ها چگونه است؟
چهارشنبه 26 ارديبهشت 1397 - 7:07:06 PM
چه خبر - جزئيات پرداخت ريالي هزينه صدور ويزا به سفارتخانه‌ها

دولت از ٢١ فروردين ماه سال جاري، سياست جديدي در حوزه ارزي به مرحله اجرا درآورد که طي آن کنترل ورود و خروج ارز و نظارت بر جريان ارزي متفاوت از قبل انجام شود، بر اين اساس مسير عرضه و تامين ارزي تغيير کرده و از کانال‌هاي مشخص شده و خارج از روال قبلي که عمدتا از طريق بازار آزاد و صرافي‌ها بود، انجام مي‌شود. اما در اين بين هستند تقاضاهاي ارزي اغلب خردي که محلي براي تامين آن در سياست فعلي پيش‌بيني نشده و بانک مرکزي به مرور در حال پوشش آن‌هاست.
‌اخيرا بانک مرکزي حذف پرداخت ارز از سوي مسافران به سفارتخانه‌ها را براي هزينه ويزا در دستور کار قرار داده است، سياستي که ابعاد آن در گفت‌وگو با مهدي کسرائي پور - مديرکل سياست‌هاي ارزي بانک مرکزي- مورد بررسي قرار گرفت.
‌مدير کل سياست‌هاي ارزي بانک مرکزي با اشاره به دلايل پيشنهاد اخير اين بانک به وزارت امور خارجه در رابطه با ارز تحويلي اتباع ايراني به سفارتخانه‌ها و نمايندگي‌هاي کنسولي مقيم به منظور صدور ويزا يا ساير خدمات کنسولي گفت: پس از اجرايي شدن سياست جديد ارزي دولت و بانک مرکزي و پيش‌بيني مصارف ارزي کشور در مقررات جديد، برخي نيازهاي خرد، جزو مصارف پيش‌بيني نشده و از اين رو پس از دريافت بازخوردهاي ذيربط، بانک مرکزي حتي‌الامکان سعي کرده است راهکارهايي براي پاسخ به اين تقاضاها بيابد. در ارتباط با اين تقاضا پس از مذاکراتي با مسئولان وزارت امور خارجه، ابتدا تصميم بر اين بود که سفارتخانه‌هاي مقيم در ازاي خدمات کنسولي خود، ريال دريافت کنند که اين موضوع بنا به برخي دلايل اجرايي نشد.
از جمله به دليل الزامات داخلي برخي کشورها، سفارتخانه مقيم‌ بايد خدمات کنسولي خود را در قبال دريافت ارز ارائه کند که نمونه آن خدمات صدور ويزا است. از سوي ديگر مردم به دليل الزامات جديد ارزي امکان خريد ارز از صرافي‌ها را نداشته و نمي‌توانند اين گونه مصارف را به راحتي تامين کنند، پس بايد به اين تقاضاها پاسخ داده مي‌شد.
بانک مرکزي راهکاري را پيشنهاد کرد و با در نظر گرفتن ابعاد مختلف آن، مذاکراتي را با وزارت امور خارجه انجام داد تا بتواند اين مشکل را برطرف کند؛ به طوري که هم متقاضي خدمات کنسولي (صدور ويزا، ...) در تامين ارز کمترين مشکل را داشته باشد يعني بتواند با پرداخت ريال، امور خود را در سفارتخانه مربوطه انجام دهد و هم اينکه چنانچه سفارتخانه ذيربط که مايل به دريافت ارز است، بتواند ارز خود را در قبال ارائه خدمات کنسولي دريافت کند.
‌وي با بيان اين که نتيجه مذاکرات بانک مرکزي با وزارت امور خارجه که در قالب يادداشتي به سفارتخانه‌ها و نمايندگي‌هاي کنسولي مقيم ايران اعلام شد گفت: سياست از اين قرار است که ساز و کاري فراهم شده تا هر سفارتخانه که خواهان دريافت ارز بابت خدمات خود باشد، بتواند به بانک مرکزي و يا يکي از بانک‌هاي عاملي که اين سرويس را ارائه مي‌کند مراجعه کرده و يک حساب ارزي مثلا به ارز يورو افتتاح کند. اين حساب به يک پايانه فروش (POS) ارزي متصل مي‌شود که در اختيار سفارتخانه متقاضي قرار خواهد گرفت. هنگامي که متقاضي دريافت خدمات کنسولي (ويزا، تاييد اسناد، ...) به سفارتخانه مراجعه مي‌کند، براي پرداخت وجه خدمات مورد نظر، کارت بانکي ريالي وي که مي‌تواند متعلق به هر بانک عضو شبکه شتاب باشد، در پايانه فروش با وارد کردن مبلغ ارزي استفاده مي‌شود.
متعاقب اين امر معادل ريالي مبلغ ويزا به نرخ روز اعلامي بانک مرکزي از حساب متقاضي، به ريال کسر شده و در مقابل حساب سفارتخانه خدمات دهنده به ارز بستانکار مي‌شود. براي مثال اگر هزينه صدور ويزاي کشور سفارتخانه مورد نظر 60 يورو باشد، با وارد کردن مبلغ 60 يورو در پايان فروش معادل ريالي آن به نرخ روز اعلامي بانک مرکزي از حساب متقاضي (دارنده کارت) کسر شده و بلافاصله 60 يورو به حساب سفارتخانه واريز مي‌شود.
‌به گفته مدير کل سياست‌هاي ارزي بانک مرکزي هرگاه که سفارتخانه بخواهد مي‌تواند با مراجعه به بانک عامل، تا سقف مبلغ موجودي حساب ارزي درخواست صدور حواله يا دريافت اسکناس ارز کند.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/109367/پرداخت ريالي هزينه صدور ويزا به سفارتخانه ها چگونه است؟
بستن   چاپ