بيوگرافي قاسم افشار: از مرگ دخترش تا خروجش از صدا و سيما
چهارشنبه 26 ارديبهشت 1397 - 3:07:10 PM
چه خبر - آنچه بر گوينده پيشکسوت خبر در سال هاي زندگي اش گذشت

قاسم افشار يا بهرام افشار (زاده 13 آبان 1330، تهران–درگذشته 26 ارديبهشت 1397، تهران) از گويندگان باسابقه خبر شبکه اول صدا و سيما بود. او که از ابتداي انقلاب 1357 گوينده اصلي اخبار سياسي در اين سازمان بود، پس از انتخابات رياست جمهوري 1388 ديگر در اخبار تلويزيون ايران ظاهر نشد. منابع مخالف حکومت ايران غيبت او را سياسي و در اعتراض به سرکوب‌هاي پس از انتخابات ارزيابي کرده و منابع نزديک به حکومت ايران اين مسئله را شايعه مي‌دانند.
قاسم افشار روز دوشنبه 13 آبان 1330 در تهران به دنيا آمد. تحصيلات ابتدايي و متوسطه را در تهران و قصرشيرين طي کرد. سپس براي ادامه تحصيل به مدرسه عالي پارس رفت و در رشته روانشناسي ادامه تحصيل داد. با وقوع انقلاب فرهنگي تحصيلات دانشگاهي او نيمه‌تمام ماند؛ ولي بعد از بازگشايي دانشگاه‌ها کارشناسي روانشناسي را از دانشگاه علامه طباطبايي دريافت کرد. او سپس کارشناسي ارشد خود را در همين رشته از دانشگاه آزاد اسلامي اخذ نمود.
او از کودکي و دوران مدرسه به اجراي برنامه علاقه داشت و در دوره دبيرستان اين علاقه به سمت گويندگي خبر کشيده شد. وي علاوه بر گويندگي اخبار صدا و سيما، به عنوان کارشناس ارشد با سازمان پژوهش‌هاي علمي نيز همکاري مي‌کرده‌است. در سالهاي پاياني دهه 60 ودر شرايطي که در اوج فعاليت حرفه اي بود، دخترش را در اثر خفگي از دست داد، براساس آنچه نقل شده مرگ فرزندش در اثر انسداد مجاري تنفسي به دليل بسته شدن با پاک کن بوده.


مرگ

قاسم افشار در 26 ارديبهشت 1397 در اثر عوارض ناشي از بيماري قند و ايست قلبي درگذشت.


حضور قاسم افشار از صدا و سيما

افشار از سال1358 يا 1360 کار گويندگي خبر را در صدا و سيما آغاز نمود او از قديمي‌ترين گويندگان صدا و سيما بود. سعيد فانيان مدير سابق شبکه سوم سيما در سايت شخصي خود گفته که قاسم افشار فقط در موارد اندکي با راديو همکاري کرده و همواره گوينده اصلي مشروح اخبار تلويزيون بوده‌است. به گفته فانيان، افشار همواره بعنوان چهره شاخص خبر سيما مطرح بوده و در کار خويش مسلط بود.


فؤاد بابان ديگر گوينده خبر پس از بازنشستگي دربارهٔ قاسم افشار گفته‌است:

تاثير خبري که مثلاً از زبان قاسم افشار شنيده مي‌شود با آنچه جواني تازه فارغ‌التحصيل مي‌خواند، خيلي متفاوت است… آقاي افشار از يکه‌تازان عرصه خبر بودند که به مدت 30 سال تنها در يک بخش خبري ماندند و خبر مشروح شبکه يک را خواندند در حالي که من، آقاي حياتي، سلطاني و… علاوه بر گويندگي بخش‌هاي مختلف خبري راديو و تلويزيون در ساير برنامه‌هاي مختلف زنده و توليدي ديگر هم فعاليت مي‌کرديم، اما ايشان حتي خبر نيم روز را هم با اين که متعلق به شبکه اول بود، نپذيرفتند. آقاي قاسم افشار در مدت خدمتشان حتي يک روز غيبت يا يک دقيقه تأخير نداشتند. يک گاف يا تپق در خبرخواني او ديده نمي‌شد حال آن که ما در اين مدت با صدها اشتباه، ايراد، تپق و مشکل مواجه بوديم


نظرات قاسم افشار

افشار به عنوان يکي از گويندگان باتجربه و پيش‌کسوت، نظرياتي در باب گويندگي خبر و حواشي آن دارد. بنا به تعريف او، «خبر تنها آگاهي رساندن است» به گفته او تجربياتي که در زمان گويندگي اخبار جنگ ايران و عراق به‌دست‌آورد، هيچگاه تکرار نخواهند شد. او دربارهٔ سانسور اخبار در ايران گفته‌است «در کشور ما بين خبر سقوط هواپيما در برزيل تا سقوط همين هواپيما در عربستان تفاوت زيادي است.» از ديد او مورد پسندترين اخبار، خبرهاي مربوط به سازندگي کشور ايران بوده و هميشه آرزو مي‌کرده که خبر سقوط صدام حسين را او اعلام کند و برعکس مايل نبوده که خبر درگذشت روح‌الله خميني را او اجرا کند.


خروج قاسم افشار از صدا و سيما


اگرچه در ارديبهشت 1387 خبرگزاري‌هاي داخلي ايران گزارش دادند که افشار آخرين روزهاي خود را در صدا و سيما سپري مي‌کند، ولي فانيان در دي ماه 1390 گفت که افشار دو سال است به همکاري خود با تلويزيون خاتمه داده‌است.
سايت خبري رويداد در آذر 1388 خبر داده بود که وي در اعتراض به پيامدهاي انتخابات رياست جمهوري دهم ايران و روند ضد ملي تلويزيون ايران و انتشار اخبار دروغ، از حضور در صداوسيما به عنوان گوينده خبر به نشان اعتراض خودداري کرده‌است. به گفته رويداد، پس از اين غيبت وي بارها توسط حراست صداوسيما احضار شده و براي حضور مجدد تحت فشار قرار گرفته‌است.سه روز بعد سايت‌هاي خبري شفاف و جهان نيوز اين ادعا را شايعه خواندند و با مقايسه غيبت افشار با غيبت مرتضي حيدري از تلويزيون، پيش بيني کردند که دروغ بودن اين شايعه (غيبت افشار از تلويزيون) به زودي آشکار خواهد شد. ولي دو سال بعد سعيد فانيان مدعي شد که افشار «هيچگاه در استخدام صدا و سيما نبوده‌است.»فؤاد بابان گفته‌است که در مورد خروج افشار از صدا و سيما بي‌مهري شده‌است.


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/109344/بيوگرافي قاسم افشار- از مرگ دخترش تا خروجش از صدا و سيما
بستن   چاپ