برنامه ويژه پيدا کردن موجودات فضايي آغاز شد
دوشنبه 24 ارديبهشت 1397 - 9:05:41 AM
چه خبر - برنامه استيون هاوکينگ براي يافتن حيات بيگانه

دانشمندان برنامه ابتکارت خط‌شکن(The Breakthrough Initiative) قصد دارند طي 60 روز آتي براي يافتن حيات بيگانه به صداي ميليون‌ها ستاره کهکشان راه شيري گوش فرا دهند.

ابتکارات خط‌شکن يا اهداف رخنه نام برنامه‌اي است که توسط يوري ميلنر و استيون هاوکينگ براي جستجوي هوش فرازميني تأسيس شده است.
اين بزرگترين پروژه در حمايت از جستجو براي يافتن موجودات هوشمند فضايي است. در اين برنامه 10 ساله، يک ميليون ستاره نزديک به زمين براي رديابي امواج هوشمند زير نظر گرفته خواهند شد.
وسعت منطقه جستجو 10 برابر برنامه‌هاي قبلي خواهد بود و طيف راديويي اسکن شده 5 برابر وسيع‌تر خواهد بود و 100 بار سريع‌تر هم انجام خواهد شد.
اين پروژه 100 ميليون دلاري را گروه بي.آي در انجمن رويال در لندن کليد زدند.
علاوه بر دريافت سيگنال‌هاي راديويي، دانشمندان تلاش خواهند کرد تا با بهره بردن از تلسکوپ رصدخانه کاليفرنيا به دنبال سيگنال‌هاي احتمالي نور نيز باشند.
اما چيزي که اکنون توجه رسانه‌ها را به شدت جلب کرده اين است که دانشمندان اين پروژه خود را آماده گوش دادن به صداي ميليون‌ها ستاره در کهکشان ما کرده‌اند.
اين بررسي 60 روزه با استفاده از تلسکوپ راديويي "CSIRO Parkes" در نيو ساوث ولز استراليا انجام مي‌شود.
اين پروژه همچنين به تازگي ارتقاء قابل توجهي را به دست آورده است، زيرا بودجه "گوش دادن" به قابليت‌هاي چندگانه اين برنامه اضافه شده است. اين افزايش بودجه اجازه خواهد داد که تلسکوپ با 13 پرتو به آسمان گوش دهند.
اين 13 پرتو به اين تلسکوپ راديويي اجازه مي‌دهد تا يک ميليون از نزديکترين ستاره‌ها و مرکز کهکشان راه شيري را بررسي کند. همچنين 100 مجموعه از نزديکترين کهکشان‌ها به راه شيري را اندازه‌گيري مي‌کند و به لطف ماهيت عمومي پژوهش، تمام داده‌ها براي عموم قابل دسترس خواهد بود.
"دني پرايس"، دانشمند اين پروژه در دانشگاه "يو سي برکلي" گفت: با استفاده از اين توانايي‌هاي جديد، ما کهکشان راه شيري را به صورت بي‌سابقه‌اي اسکن مي‌کنيم. با استفاده از اين مجموعه بزرگ اطلاعات براي يافتن نشانه‌اي از تمدن‌هاي تکنولوژيک، اميدواريم کشف کنيم که سياره ما در ميان صدها ميليارد ستاره کهکشان راه شيري، تنها سياره‌اي نيست که زندگي هوشمند در آن وجود دارد.
اين برنامه 100 ميليون دلاري به دنبال يافتن هوش فرازميني است که جامع‌ترين، متمرکزترين و حساس‌ترين جستجو تا به حال، با استفاده از راديوي مصنوعي و سيگنال‌هاي نوري است.
ارتقاي پرتويي تنها چيزي نيست توجهات را راجع به اين برنامه به خود جلب کرده است، چرا که ابزار جديد نيز اجازه مي‌دهد که سيستم تلسکوپ راديويي پارک، اطلاعات را با سرعت 130 گيگابيت در ثانيه انتقال دهد که تقريبا هزار برابر پهناي باند سريعترين اتصالات اينترنتي خانگي است.
اتصالات سريع به اين معني است که سيستم مشاهدات مي‌تواند 100 پتابايت(1024 ترابايت) داده را اداره کند. براي مقايسه بايد گفت که اين مقدار اطلاعات تقريبا برابر با اطلاعاتي است که فيسبوک در سال 2012 ذخيره کرده است.
پروژه گوش دادن به کهکشان يا ابتکار گوش دادن، تنها پروژه‌اي نيست که اين برنامه براي يافتن حيات بيگانه دنبال مي‌کند. 3 پروژه ديگر نيز در اين برنامه دنبال مي‌شود.
پروژه "ابتکار پيام"(Breakthrough Message) يک مسابقه 1 ميليون دلاري براي ايجاد يک پيام است که معرفي‌کننده زمين و بشريت باشد. اين چالش، دانشمندان و علم‌دوستان را تشويق مي‌کند تا بشريت را به عنوان يک گروه متحد ببينند و همچنين الهام بخش بحث عمومي در مورد اين است ما خود را چگونه مي‌بينيم و اين که بيگانگان احتمالي ما را چگونه مي‌بينند.
همچنين پروژه "ابتکار ديدن"(Breakthrough Watch)، يک برنامه نجومي چند ميليارد دلاري است که فناوري‌هاي مبتني بر فضا را توسعه مي‌دهد که مي‌تواند سيارات شبه‌زمين را کشف کند.
اما آخرين و بزرگترين پروژه، "ابتکار استارشات"(Breakthrough Starshot) است. اين پروژه تاکنون 6 ميني تراشه به نام "جن‌ها"(Sprites) را همراه ماهواره "ونتا"(Venta) و "مکس والير"(Max Valier) ارسال کرده است.
اين پروژه يک پروژه 100 ميليون دلاري به منظور توسعه يک ناوگان از کاوشگرهاي فضايي مفهومي با بادبان‌هاي نوري است که قادر است با سرعت 20 درصد سرعت نور (60 هزار کيلومتر بر ثانيه) به سمت منظومه ستاره‌اي آلفا قنطورس حرکت کند.
اين سفر حدود 20 سال طول خواهد کشيد و 4 سال طول مي‌کشد تا اولين تصاوير ثبت شده کاوشگر از اين منظومه به زمين برسد.
اين سفر بين ستاره‌اي ممکن است شامل پرواز به سياره پروکسيما قنطورس بي شود، که يک سياره فراخورشيدي است و در منطقه قابل سکونت از ستاره ميزبان خود که پروکسيما قنطورس نام دارد، قرار گرفته است.
اين ستاره يک کوتوله سرخ در سيستم ستاره‌اي آلفا قنطورس است. از فاصله 1 واحد نجومي (150 ميليون کيلومتر يا 93 ميليون مايل)، چهار دوربين در هر يک از اين فضاپيماها به طور بالقوه مي‌تواند تصويري با کيفيت به اندازه کافي بالا ضبط کرده و براي بررسي ويژگي‌هاي سطحي اين سياره تهيه کند.
اين برنامه در سال 2015 راه‌اندازي شده است.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/109094/برنامه ويژه پيدا کردن موجودات فضايي آغاز شد
بستن   چاپ