4 دليل براي اينکه هرگز گوشي خود را روت نکنيد!
يکشنبه 23 ارديبهشت 1397 - 11:05:23 AM
چه خبر - معايب روت کردن گوشي موبايل

با روت کردن گوشي شما به گزينه هاي زيادي در دستگاه اندرويدي خود دست خواهيد يافت، اما معايب اين دسترسي ها چيست؟

خطرات امنيتي
با روت کردنِ گوشي، شما کنترل کل سيستم را به دست خواهيد گرفت. با مهارت ها و ابزارهاي مناسب، مي توانيد تقريبا هر پارامتري را در دستگاه خود بخوانيد و تغيير دهيد، به همين دليل است که برخي از نرم افزارها مانند SuperSU براي اينکه کار کنند درخواست دسترسي به روت را مي کنند.
با اين حال، اين نوع دسترسي يک شمشير دو لبه است. با دسترسي پيدا کردن برنامه هاي مخرب به روت هيچ چيز براي جلوگيري از اجراي برنامه هاي مخرب روي دستگاه شما وجود ندارد. اگر برنامه اي مضر به روت گوشي شما دسترسي پيدا کند مي تواند فايل هاي سيستم را خراب کند، يا آن ها را حذف کند و يا مي تواند اطلاعات شخصي را نابود کند و حتي شايد گوشي شما را دچار سافت بريک کند (سافت بريک: اينگونه بريک شدن فقط مرتبط به نرم افزار مي باشد و در اين حالت گوشي روشن ميشود ولي Boot-loop که اولين عنصر براي بالا آمدن رام ميباشد به مشکل برخورده است و ممکن است با زدن فايل فلش مرتبط با گوشي بريک آن برطرف شده و گوشي شما Unbrick شده و همانند سابق شروع به کار کند).
بنابراين بهتر است قبل از اينکه برنامه اي درخواست دسترسي به روت را بکند از ماهيت برنامه و بدون خطر بدون آن آگاهي کسب کنيد.

خداحافظي با گارانتي گوشي
بديهي است که دسترسي به روت چيزي نيست که توسط کمپاني ها پشتيباني شوند، در غير اين صورت ما گوشي هايي را مي ديديم که در کارخانه روت شده بودند.
همانطور که مي دانيم شرکت ها مشتاق به تعويض دستگاه هايي نيستند که توسط مشتريان خود تغيير يافته اند. اين موضوع شامل تغييرات سخت افزاري و نرم افزاري مي شود که روت کردن گوشي شامل تغييرات نرم افزاري مي شود.
همه سازندگان دستگاه هاي اندرويدي گارانتي گوشي شما را باطل مي کنند، اگر گوشي را روت کرده باشيد.

روت کردن گوشي آسان و بدون دردسر نيست
روش روت کردن براي توليدکنندگان و گوشي هاي مختلف، متفاوت است. هيچ روش رسمي براي روت کردن گوشي وجود ندارد. به عنوان مثال براي روت کردن گوشي هاي نکسوس بايد مجموعه اي از ابزارهاي مختلف را دانلود کنيد، سپس از دستورات CMD در کامپيوتر استفاده کنيد، يا براي روت کردن گوشي هاي سامسونگ شما بايد از نرم افزار Odin بر روي کامپيوتر استفاده کنيد تا بتوانيد گوشي را روت کنيد. به اين ترتيب دستور العمل هاي خاص و متفاوتي براي گوشي هاي مختلف وجود دارد.
البته نرم افزارهايي مانند King Root و Kingo Root و Root my Device و نرم افزارهايي مشابه وجود دارند که روت کردن گوشي را آسان تر کرده است، اما اين نرم افزارها بر روي بعضي از گوشي ها به درستي کار نمي کنند و عمل روت کردن را نمي توانند به خوبي انجام دهند.
کاربري که احتياج به روت کردن گوشي دارد، بايد درک درست و مناسبي از کامپيوتر و نرم افزار ها داشته باشد، در غير اين صورت شانس بسيار بزرگي براي اشتباه کردن وجود دارد و احتمالا گوشي شما را غير قابل استفاده مي کند.

مشکل با بروزرساني هاي گوشي
يکي ديگر از مشکلاتي که با روت کردن گوشي به وجود مي آيد اين است که اپديت هاي گوشي متوقف مي شوند. براي مثال، شما ديگر نمي توانيد گوشي خود را از طريق OTA اپديت کنيد (واژه OTA مخفف عبارت Over The Air بوده و به روشي از بروزرساني اندرويد گفته مي‌شود که به طور مستقيم و از طريق ارتباط بي‌سيم توسط کمپاني منبع ارائه شده و هر کاربري بدون نياز به استفاده از هيچ لوازم جانبي خاصي قادر به استفاده از آن خواهد بود. به منظور استفاده از بروزرساني اندرويد به روش OTA لازم است که دستگاه اندرويدي شما به شبکه اينترنت واي‌فاي يا موبايل ديتا متصل باشد).
پس از روت کردن گوشي شما بايد به صورت دستي اقدام به اپديت گوشي کنيد، که اين روش هم نسبتا گران و هم زمان بر و فرسايشي مي باشد.


منبع: click.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/109012/4 دليل براي اينکه هرگز گوشي خود را روت نکنيد!
بستن   چاپ