براي درمان افسردگي چي بخوريم؟
پنجشنبه 20 ارديبهشت 1397 - 11:28:17 AM
چه خبر - درمان افسردگي با تغذيه سالم

افسردگي يکي از بيماري‌هاي شايع در جوامع امروزي محسوب شده و معمولا در اکثر کشورها ازجمله ايران به‌صورت کم و بيش ديده مي‌شود؛ بيماري‌اي که درصورت عدم‌درمان به‌موقع مي‌تواند مشکلات بسياري را براي فرد ايجاد کند و زندگي او را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
بنابر گزارش ساينس ديلي، بيش از 350ميليون نفر در سراسر جهان از افسردگي رنج مي‌برند و بسياري از کساني که بيماري در آنها تشخيص داده مي‌شود، مصرف داروهاي تجويزشده، ديگر روش‌هاي درماني را براي مقابله با افسردگي دنبال مي‌کنند. اما براي درمان افسردگي علاوه بر مراجعه به پزشکان متخصص (روانپزشکان و روانکاوان) مي‌توان از رژيم غذايي مناسبي هم بهره برد؛ شايد از اين جمله تعجب کرده باشيد اما بايد بدانيد که مواد غذايي‌اي وجود دارد که مي‌تواند در درمان افسردگي مؤثر باشد.
ثابت شده که کمبود موادمغذي ضروري، براي سلامت روان، نقشي تعيين‌کننده دارد و ممکن است منجر به افسردگي شود. محققان ثابت کرده‌اند آنهايي که از رژيم غذايي مديترانه‌‌اي شامل آجيل، بنشن، ميوه‌جات و سبزيجات، استفاده مي‌کنند، احتمال ابتلا به افسردگي‌شان کمتر از کساني است که تغذيه‌شان دربرگيرنده شيريني‌جات فراوان و انواع گوشت است.
تحقيقي طي يک دوره 10ساله در آمريکا روي 15093 نفر انجام شده نشان مي‌دهد رژيم غذايي فرد، تأثير زيادي روي سلامت روان و شادي دارد.آلمودنا سانچز- ويله‌گاس که سرپرستي اين تحقيقات را برعهده داشته است، گفته: ما مي‌خواستيم بفهميم تغذيه چه نقشي روي سلامت روان دارد چون باور داريم عادات غذايي خاصي مي‌توانند از روان ما محافظت کنند. اين عادات تغذيه همگي فوايدي براي جسم دارند و حالا ما دريافته‌ايم که روي سلامت روان هم مي‌توانند اثرات مثبت داشته باشند.
نقش محافظت‌کنندگي آنها برمي‌گردد به ويژگي‌هاي تغذيه‌اي‌شان، يعني آجيل، بنشن، ميوه‌ها و سبزي‌ها مي‌توانند ريسک افسردگي را کاهش دهند. به گفته او، بعد از تغيير رژيم غذايي شرکت‌کنندگان در اين تحقيق، طولي نکشيد که آنها متوجه تغييراتي در وضعيت شادي‌شان شدند.

افسردگي و اثر آن بر اشتها

يکي از نکات مهم ديگري که بايد در ارتباط با افسردگي و رژيم غذايي خود بدانيد افزايش و يا کاهش اشتهاست؛ موضوعي که البته در افراد مختلف اثرات متناقضي مي‌تواند داشته باشد. شايد اين جمله را از برخي افراد شنيده باشيد که مي‌گويند وقتي افسرده مي‌شوند اشتهايشان زياد مي‌شود يا برعکس اشتهايشان کاهش پيدا مي‌کند. اين موضوع از سوي کارشناسان علمي پزشکي تأييد شده است که افسردگي روي تغذيه افراد اثر مي‌گذارد، بنابراين پزشکان به افراد توصيه مي‌کنند که وقتي دچار افسردگي مي‌شوند بايد به تغذيه خود دقت کنند؛ وعده‌هاي غذايي منظمي داشته باشند، حتي اگر احساس گرسنگي نمي‌کنند، سعي کنند چيزي بخورند، مثل ميوه.

درمان افسردگي با مواد معدني

براي درمان افسردگي چي بخوريم؟

علاوه بر رژيم غذايي خاص، استفاده از برخي مواد معدني هم مي‌تواند اثرات مثبتي روي کاهش افسردگي داشته باشد. سودمندي منيزيم در سلامت استخوان، سطوح انرژي و حتي اضطراب ثابت شده است و اکنون به لطف پژوهشي جديد که در مجله ساينس‌ديلي انتشار يافته، مشخص شده است که اين ماده معدني در مبارزه با افسردگي نيز مؤثر عمل مي‌کند. پژوهشگران دانشگاه ورمونت، طي پژوهش خود به بررسي نقش قرص‌هاي خوراکي منيزيم که بدون نسخه قابل خريداري هستند و اينکه چگونه مي‌توانند به‌طور بالقوه افسردگي خفيف تا متوسط را درمان کنند، پرداختند. طي يک بازه زماني 6هفته‌اي، آنها هر روز به بيش از 100بزرگسال که افسردگي خفيف تا متوسط در آنها تشخيص داده شده بود 248ميلي گرم منيزيم دادند.
پژوهشگران هر 2 هفته به بررسي علائم افسردگي شرکت‌کنندگان مي‌پرداختند. در پايان اين پژوهش، پژوهشگران دريافتند افرادي که مکمل خوراکي منيزيم دريافت کرده بودند بهبود در علائم افسردگي و اضطراب را نشان داده‌اند. در حقيقت، برخي از شرکت‌کنندگان تنها پس از گذشت 2هفته بهبود علائم را تجربه کردند. در نهايت، پژوهشگران به اين نکته اشاره کردند که اثرات منيزيم در درمان افسردگي مي‌تواند به اندازه داروهاي ضد‌افسردگي مفيد باشد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : اگر احساس افسردگي يا اضطراب داريد بايد تيروئيد خود را چک کنيد!

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : علائم روحي و جسمي افسردگي

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : افسردگي خندان چيست؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : نشانه هاي افسردگي کدامند؟ چگونه مي توان متوجه اين علائم شد؟


منبع: hamshahrionline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/108776/براي درمان افسردگي چي بخوريم؟
بستن   چاپ