روحاني: زمان جنگ آقايي چيزي ساخته بود که نزديک بود خيلي ها بميرند
سه شنبه 18 ارديبهشت 1397 - 7:29:36 PM
چه خبر - روحاني: اساس سياست ما تعامل سازنده با دنيا است

حجت الاسلام حسن روحاني در نمايشگاه بين المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي، با ابراز اميدواري براي افتتاح فازهاي جديد پارس جنوبي گفت: با بهره گيري از فناوري، بايد توليد از منابع فعال انرژي افزايش يابد.
اهم اظهارات روحاني به شرح زير است:
*نفت به طور کلي صنعتي کاملا راهبردي براي ما، منطقه و دنياي صنعتي است. هيچگاه در ايران نفت يک مسئله اقتصادي نبوده بلکه در ابتدا به عنوان يک موضوع سياسي مطرح بوده و در مراحل بعدي مسائل اقتصادي، اجتماعي و ديگر مسائل را در پي داشته است.
*ممکن است صنايع مهم و ارزشمند ديگري در کشور وجود داشته باشد اما نفت داراي جايگاه ويژه است. امروز بسياري از مسائل حتي نان روزانه مردم نيز وابسته به انرژي است و اگر روزي مشکلي براي گاز پيش بيايد، نانوايي‌ها نيز با مشکل مواجه خواهند شد.
*اگر دولت و شرکت‌هاي بخش خصوصي به هم اعتماد داشته باشيم و به يکديگر کمک و دقيق باهم صحبت کنيم و راست بگوييم و درست حرف بزنيم بسياري از مسائل برطرف مي شود. اعتماد و اتکا کردن يک دستگاه اجرايي به يک فناوري موضوعي بسيار مهم است. در مسائل حساس از جمله بخش نفت، دقت اهميت زيادي دارد.
*زمان جنگ آقايي مدعي بود چيزي درست کرده؛ فرمانده‎ها ماه‌ها منتظر ‌ بودند که اين درست شود. او مي‌گفت اگر اين وسيله درست شود سرنوشت جنگ تغيير خواهد کرد. همه آقايان منتظر بودند اين دستگاه را آزمايش کنند. اول مي‌گفتند خود آقاي هاشمي هم در روز افتتاح بيايد. من گفتم شما نيا، من هم نمي‌روم. اصلا معلوم نيست اين چيست. فرمانده‌هاي رده بالا هم نروند. خلاصه آزمايش که شروع شد اولين کسي که فرار کرد، کسي بود که اين وسيله را درست کرده بود! نزديک بود فاجعه‌اي رخ دهد و عده زيادي جانشان را از دست بدهند!
*در مساله صنعت نفت هم جان و هم سرمايه عظيم ملي در ميان است. دقت مهم است. ما در فناوري داخلي نبايد بي‌اعتماد باشيم يا ريسک نکنيم؛ ما چاره‌اي نداريم، بايد ريسک کنيم. ولي جايي که سرمايه کوچک است ريسک قابل قبول است. جاهاي ديگر بيشتر بايد اعتماد کرد. در بعضي از حوزه‌ها در پيش‌برد امور چاره‌اي جز ريسک کردن نداريم.
*مي‌خواهيم کاري بکنيم، يک شرکتي سال‌ها تجربه دارد و اين کار را کرده و صنعتي در هزاران چاه در دنيا به کار برده مي‌شود؛ اين قابل اعتماد است. جايي که حساس نيست خودمان برويم کار را پيش ببريم. وگرنه با شرکت‌هاي معروف قابل اعتماد در آسيا و اروپا مشارکتي کار را شروع کنيم. شايد راه ميانبري باشد که سريع‌تر بتوانيم به نتيجه برسيم. شرکت‌ها بايد اعتماد کنند و بدانند که دولت و دستگاه هاي اجرايي هرکجا ببيند که ساخت داخلي مطمئن ايجاد شده، خريد خارجي را در آن زمينه قطع مي‌کند. ممکن است جنس داخلي عمرش 15 سال باشد خارجي 20 سال. اين مهم نيست. يا قيمت خارج 100 باشد داخل 110 باشد. مهم نيست اشکالي ندارد. به اين دليل که به غير اين نمي‌شود صنعت داخلي را متحول کرد و روي ريل سرعت انداخت.
*وزارت نفت مصمم است که از توان داخلي استفاده کند؛ اينکه مي‌گويند تحريم نعمت مي‌شود، يعني رابطه صميمانه خودمان نعمت باشد؛ نه اينکه چون تحريم مي‎شويم مجبوريم در داخل کاري کنيم. تحريم شويم يا نه، بايد روي پاي خودمان بياستيم. اين ضرورت است.
*کارهاي مهم و ارزشمندي مانند ساخت لوله بدون درز، باکيفيت است. يا سکوهاي دريايي يا فازهايي که در پارس جنوني با اتکا به تکنولوژي خودمان مي‌سازيم يا کمپرسور‌ها. همه اين‌ها بسيار با اهميت است و تحول خوبي را در کشور ايجاد مي‌کند. اما از اين بالا‌تر اميد و نشاط و غرور ملي است. ملت بايد به آينده مطمئن باشد و با نشاط کار کند و به آينده و شرکت‌هاي دانش بنيان و کارآفرين خود در داخل کشور اعتماد کند. کاري که احساس غرور بياورد سرمايه‌اي بزرگ است. اين غرور و اميد و شتاب و قدرت و روحيه مي‌دهد و همه کار‌ها اينچنين انجام مي‌شود.
*طرح‌هاي مهمي داريم. نفت و گازي که توليد مي‌کنيم بايد نگه داشته شود. اگر به طور طبيعي به استخراج آن ادامه دهيم، ذخاير کاهش پيدا مي‌کند و يک زمان ديگر نمي‌صرفد. دومين قدم استفاده بهتر است. اينکه يکي از شرکت‌ها گفت ما نياز نداريم چاه جديد بزنيم و اگر مخزن پيدا شد از جاهاي مختلف به مخزن وارد مي‌شويم، خيلي مهم است. يعني وارد تکنولوژي‌هاي روز مي‌شويم که در دنيا استفاده مي‌شود. مرحله بعد بهره‌وري است. اينکه چاه داريم با اين تعداد توليد مي‌کنيم. اگر 20 هزار بشکه بشود 30 هزار بشکه براي ده سال و 15 سال باشد خيلي مهم است. به جاي اينکه برويم اکتشاف کنيم و مخزن پيدا کنيم همين که داريم را درست استفاده کنيم.
*ايجاد فضاي مناسب براي سرمايه‌گذاري در داخل و خارج از کشور از کارهاي مهم دولت است. اين دولت از روز اول مبناي برنامه‌اش بر اين بوده که تعاملي درست، صحيح و سازنده و موثر و به تعبير خودمان برد-برد با دنيا داشته باشد. ممکن است شرايطي استثنايي در هر زماني پيش بيايد و آدم خاصي در کشور حاکم شود اما اين موضوع همواره در دنيا بوده اما الان عبور خواهيم کرد. ممکن است دو ماه يا سه ماه درگير آن مشکل باشيم اما از آن عبور خواهيم کرد.


منبع: dolat.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/108627/روحاني- زمان جنگ آقايي چيزي ساخته بود که نزديک بود خيلي ها بميرند
بستن   چاپ