خواص دلمه برگ مو + طرز تهيه دلمه برگ مو
يکشنبه 16 ارديبهشت 1397 - 11:29:21 AM
چه خبر - خواص دلمه برگ مو

دلمه برگ مو سرشار از پروتئين، اسيد آمينه، آهن، روي، پتاسيم، فيبر، کلسيم، گوگرد، فسفر، منيزيم، قند، يد، سيليس، سديم، اسيد فوليک، کربوهيدرات، انواع ويتامين‌هاي A ، C ، E ، گروه ويتامين‌هاي B مانند B1، B2، B5، B6 و B12 است.
براي بررسي خواص دلمه برگ مو و اينکه مصرف اين غذا براي چه افرادي مفيد است با حيدر عظمايي محقق و پژوهشگر طب سنتي گفت‌و‌گو کرديم که در ادامه مشروح آن را مي‌خوانيد.

مهم‌ترين خواص دلمه برگ مو

اين غذا انرژي‌زا بوده و براي تقويت عمومي بدن مفيد است؛ سبزيجات استفاده شده در تهيه اين غذا هم خاصيت آنتي‌اکسيداني دارند و موجب تقويت سيستم ايمني بدن مي‌شوند.
دلمه برگ مو به علت داشتن کلسيم و منيزيم براي استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها مفيد است؛ دلمه برگ مو خاصيت آنتي‌بيوتيکي هم دارد و عفونت بدن را رفع مي‌کند.
دلمه برگ مو براي رشد کودکان، تقويت معده و ازدياد شير مادران شيرده موثر بوده؛ اين غذا به علت داشتن آهن هم براي زنان مفيد است. پتاسيم موجود در دلمه برگ مو از ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي جلوگيري مي‌کند و فشار خون را هم کاهش مي‌دهد.
مبتلايان به چربي خون دلمه برگ مو را بهتر است به همراه آب ليموترش تازه ميل کنند؛ اين غذا به علت داشتن آهن، منيزيم و ويتامين B1 سبب رفع کم‌خوني مي‌شود.

طرز تهيه دلمه برگ مومواد لازم براي تهيه دلمه برگ مو (پنج تا 6 نفر)

خواص دلمه برگ مو + طرز تهيه دلمه برگ مو

برگ مو 500 گرم
گوشت چرخ کرده گوسفندي 200 گرم
لپه يا عدس يک استکان
برنج يک استکان
سبزي دلمه (ترخون، جعفري، گشنيز، شويد، نعناع، تره و مرزه) مجموعاً 300 گرم
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچين، زيره سياه، زعفران و هل سبز ساييده شده به مقدار لازم
روغن زيتون و کنجد به مقدار لازم
زرشک پلويي 2 تا سه قاشق غذاخوري
سير سه حبه
پياز 2 عدد

در ادامه طرز تهيه دلمه برگ مو را بيان مي کنيم.
- لپه يا عدس را در آب داغ خيس کنيد و بپزيد.
- برنج را هم به شکل کته بپزيد.
- پياز رنده شده را به همراه گوشت چرخ کرده در روغن کنجد تفت دهيد.
- ادويه‌جات، سبزيجات و سير خُرد شده را به پياز تفت داده شده اضافه کنيد.
- برنج و لپه يا عدس پخته شده، زرشک و روغن زيتون را به ساير مواد بيفزاييد.
- مواد را به خوبي با هم مخلوط کنيد.
- برگ مو را داخل آب جوش بريزيد و يک قاشق غذاخوري سرکه سيب به آن اضافه کنيد تا نرم و انعطاف‌پذير شود.
- مخلوط برگ مو، آب جوش و سرکه سيب را از صافي عبور دهيد تا آب آن کشيده شود.
- مقداري از مواد را داخل برگ مو بگذاريد و برگ مو را بپيچانيد.
- کف قابلمه چند تا برگ مو بگذاريد تا هنگام پختن دلمه‌ها، آنها به کف ظرف نچسبند.
-دلمه‌ها را داخل قابلمه بچينيد، مقداري روغن کنجد و آب جوش به آنها اضافه و صبر کنيد تا در حرارت ملايم به خوبي بپزند.


منبع : yjc.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/108376/خواص دلمه برگ مو - طرز تهيه دلمه برگ مو
بستن   چاپ