چه خبر - خواص دلمه برگ مو
دلمه برگ مو سرشار از پروتئين، اسيد آمينه، آهن، روي، پتاسيم، فيبر، کلسيم، گوگرد، فسفر، منيزيم، قند، يد، سيليس، سديم، اسيد فوليک، کربوهيدرات، انواع ويتامينهاي A ، C ، E ، گروه ويتامينهاي B مانند B1، B2، B5، B6 و B12 است.
براي بررسي خواص دلمه برگ مو و اينکه مصرف اين غذا براي چه افرادي مفيد است با حيدر عظمايي محقق و پژوهشگر طب سنتي گفتوگو کرديم که در ادامه مشروح آن را ميخوانيد.
مهمترين خواص دلمه برگ مو
اين غذا انرژيزا بوده و براي تقويت عمومي بدن مفيد است؛ سبزيجات استفاده شده در تهيه اين غذا هم خاصيت آنتياکسيداني دارند و موجب تقويت سيستم ايمني بدن ميشوند.
دلمه برگ مو به علت داشتن کلسيم و منيزيم براي استحکام استخوانها و دندانها مفيد است؛ دلمه برگ مو خاصيت آنتيبيوتيکي هم دارد و عفونت بدن را رفع ميکند.
دلمه برگ مو براي رشد کودکان، تقويت معده و ازدياد شير مادران شيرده موثر بوده؛ اين غذا به علت داشتن آهن هم براي زنان مفيد است. پتاسيم موجود در دلمه برگ مو از ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي جلوگيري ميکند و فشار خون را هم کاهش ميدهد.
مبتلايان به چربي خون دلمه برگ مو را بهتر است به همراه آب ليموترش تازه ميل کنند؛ اين غذا به علت داشتن آهن، منيزيم و ويتامين B1 سبب رفع کمخوني ميشود.
طرز تهيه دلمه برگ مومواد لازم براي تهيه دلمه برگ مو (پنج تا 6 نفر)
برگ مو 500 گرم
گوشت چرخ کرده گوسفندي 200 گرم
لپه يا عدس يک استکان
برنج يک استکان
سبزي دلمه (ترخون، جعفري، گشنيز، شويد، نعناع، تره و مرزه) مجموعاً 300 گرم
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچين، زيره سياه، زعفران و هل سبز ساييده شده به مقدار لازم
روغن زيتون و کنجد به مقدار لازم
زرشک پلويي 2 تا سه قاشق غذاخوري
سير سه حبه
پياز 2 عدد
در ادامه طرز تهيه دلمه برگ مو را بيان مي کنيم.
- لپه يا عدس را در آب داغ خيس کنيد و بپزيد.
- برنج را هم به شکل کته بپزيد.
- پياز رنده شده را به همراه گوشت چرخ کرده در روغن کنجد تفت دهيد.
- ادويهجات، سبزيجات و سير خُرد شده را به پياز تفت داده شده اضافه کنيد.
- برنج و لپه يا عدس پخته شده، زرشک و روغن زيتون را به ساير مواد بيفزاييد.
- مواد را به خوبي با هم مخلوط کنيد.
- برگ مو را داخل آب جوش بريزيد و يک قاشق غذاخوري سرکه سيب به آن اضافه کنيد تا نرم و انعطافپذير شود.
- مخلوط برگ مو، آب جوش و سرکه سيب را از صافي عبور دهيد تا آب آن کشيده شود.
- مقداري از مواد را داخل برگ مو بگذاريد و برگ مو را بپيچانيد.
- کف قابلمه چند تا برگ مو بگذاريد تا هنگام پختن دلمهها، آنها به کف ظرف نچسبند.
-دلمهها را داخل قابلمه بچينيد، مقداري روغن کنجد و آب جوش به آنها اضافه و صبر کنيد تا در حرارت ملايم به خوبي بپزند.
منبع : yjc.ir