علت کشتار عمدي اسب هاي کولبران چيست؟
يکشنبه 16 ارديبهشت 1397 - 7:24:41 AM
چه خبر - يک اقدام عجيب: کشتن اسب‌هاي کولبران!

«ايران» نوشت: اين تعداد اسب به گفته کريم علي‌زاده فعال محيط زيست آذربايجان غربي در طول يک ماه گذشته و در سه نوبت معدوم شده‌اند.
عبدالکريم حسين‌زاده عضو مجمع نمايندگان استان کردستان نيز در توئيتر خود نوشت: «مسئولان بايد هر چه سريع‌تر از کشتن اسب‌هاي کولبران دست بردارند.»
او اين کشتار را پاک‌کردن صورت مسأله دانست.
عثمان مزين وکيل دادگستري هم در اين‌باره گفت: «چرا به جاي کشتار اسب‌ها، با حکم قضايي حيوان را به نفع دولت ضبط نمي‌کنند؟»
او «اسب» را وسيله اياب و ذهاب در مناطق کردنشين غرب کشور (مناطق کوهستاني و صعب‌العبور) دانست و گفت: «کشاورزان در اين مناطق براي حمل از اسب و قاطر استفاده مي‌کنند.»
مزين به کشتار اسب‌ها بدون اينکه کالاي قاچاقي توسط آنها حمل شود اشاره کرد و گفت: «استدلال مأموران نيروي انتظامي اين است که اين اسب‌ها براي حمل کالاي قاچاق استفاده مي‌شوند.»
وي درباره اين نظر اظهار کرد: «اولاً جرمي اتفاق نيفتاده است. چون اسب‌ها و قاطرها خارج از روستاها در حال چرا بودند. حتي بعضي از آنها را با طناب بسته بودند و کالايي توسط اسب‌ها حمل نمي‌شد. بنابراين ما نمي‌توانيم قصاص قبل از جنايت کنيم. از طرفي اگر جرمي محقق بشود، مجازات آن ضبط کالا و پرداخت جزاي نقدي است.»
وي در ادامه گفت: «مسأله ديگر اينکه هيچ نص شرعي و قانوني انهدام حيوانات چهارپا را توجيه نمي‌کند. بنابراين از بين بردن حيوانات شرعا داراي عقوبت دنيوي و اخروي است.»
مزين، کشتار اسب‌ها و قاطرها را در منطقه کردستان اتفاق تازه‌اي ندانست و گفت: «6 سال پيش هم 60 رأس اسب و قاطر در روستاي «قلعه رش» سردشت معدوم شد.»
او در ادامه اظهار کرد: «اگر با اين فرض که اين قاطرها در حال حمل کالاي قاچاق هم بودند، بايد به نفع دولت ضبط مي‌شدند و وجه ناشي از مزايده آنها بايد به حساب بيت‌المال واريز مي‌شد اما در عمل شاهد آلوده‌شدن محيط زيست و ايجاد بوي تعفن ناشي از لاشه‌هاي اين حيوانات هستيم.»
به گفته وي «پيش از اين لاشه سه قاطر کشته‌شده 11 روز در روستاي «دولا بيد» روي زمين ماند و بوي تعفن آن اجازه گردوچيني (در فصل برداشت محصول) را به روستاييان نمي‌داد. حتي بهداشت منطقه حاضر به انتقال لاشه قاطرها نشد. تا اينکه در نهايت مردم روستا مجبور شدند لاشه‌شان را بسوزانند.»
او اين قاطرها را وسيله کار و حمل و نقل اعضاي يک خانواده دانست و گفت: «تلف‌شدن اين قاطرها نتيجه‌اي جز بيکاري و ضرر و زيان مالي براي صاحبان آنها ندارد.»
مزين، قيمت هر قاطر را بين 15 تا 25 ميليون تومان دانست و خواستار رسيدگي به معدوم کردن اسب‌ها در منطقه غرب کشور شد.
اين وکيل دادگستري با بيان اينکه براي از بين بردن قاطرها هم بايد طبق قانون حکم قضايي داشت، گفت: «اسب مثل خودرو في‌نفسه مجرم نيست. همان‌طور که وقتي راننده جرم مي‌کند، خودروي آن ضبط و به کسب درآمد براي دولت منجر مي‌شود، اسب هم بايد ضبط شود.»
سردار سعيد منتظرالمهدي، سخنگوي نيروي انتظامي هم در واکنش به کشتار اسب‌ها در اشنويه با تأکيد بر اهميت جان حيوانات براي مأموران پليس گفت: «اگرچه پليس خود را موظف به تأمين امنيت و صيانت از جان و مال افراد جامعه مي‌داند، هرگز نسبت به حيوانات و حفظ جان آنها بي‌تفاوت نبوده است اما نبايد فراموش کنيم که در راستاي تأمين و استقرار امنيت جامعه، پليس نبايد و نمي‌تواند تهديدات و حتي خطرهاي احتمالي حداقلي را ناديده بگيرد.»


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/108350/علت کشتار عمدي اسب هاي کولبران چيست؟
بستن   چاپ