برندگان جشن بازيگر + گزارش مراسم جنجالي، پرحاشيه و پر انتقاد روز گذشته
يکشنبه 16 ارديبهشت 1397 - 6:27:24 AM
چه خبر - از تجليل از هنرمندان پيشکسوت تا جايزه دادن به هنرمندان خردسال

پانزدهمين جشن بازيگر خانه تئاتر، عصر امروز (شنبه 15 ارديبهشت) با حضور چهره‌هاي شاخص و هنرمندان پيشکسوت عرصه نمايش در تالار وحدت برگزار شد.
در اين جشن که به دبيري بهزاد فراهاني برپا شد، علاوه بر اختصاص بخش‌هايي براي بزرگداشت بازيگران مطرح و باسابقه تئاتر، برترين بازيگران از ميان هنرمنداني که در سال 1396 اثري روي صحنه داشتند، معرفي شدند.


آرزوي بازيگر با سابقه براي گرفتار شدن مقابل دوربين فيلمبرداري

در ابتداي اين مراسم پس از اجراي قطعات موسيقي و يادي از درگذشتگان حوزه تئاتر، عباس عظيمي رييس موسسه هنرمندان پيشکسوت براي تقدير از پنج هنرمند با سابقه تئاتر روي صحنه حاضر شد.


نخستين هنرمند محمدعلي کشاورز بود که در مراسم حضور نداشت، سپس نوبت به نصرت‌الله وحدت رسيد که پس از دريافت لوح تقدير در سخناني گفت:

«به همه شما دوستداران هنر تعظيم مي‌‌‌کنم که تشريف آورديد تا تني چند از هنرمنداني که هنوز باقي هستند را ببينيد. مرام‌ها چه رفت که زاينده‌رود پير خود را هنوز طعمه گرداب مي‌کند. يک آرزوي من اين است که دوباره گرفتار دوربين فيلمبرداري شوم و آرزوي ديگرم اين است که دوباره خاک صحنه تئاتر را بخورم. من قادر به تکلم زياد نيستم. از همه شما تشکر مي‌کنم.»


بهزاد فراهاني سومين هنرمندي بود که براي دريافت لوح تقدير روي صحنه حضور پيدا کرد و گفت:

«قطره درياست اگر با درياست. اين نهادي که دوستان با عرق جبين به همراه آقاي عظيمي پي‌ريزي کردند ياري‌گر صنوف هنري است که اميدواريم بالنده باشد.»
شهلا رياحي هنرمند با سابقه تئاتر و سينما و پري اميرحمزه، ديگر هنرمنداني بودند که در مراسم حضور نداشتند و مورد تقدير قرار گرفتند.


تجليل از چهار هنرمند پيشکسوت تئاتر ايران

در بخش ديگر اين مراسم نوبت به تجليل از هنرمندان پيشکسوت از سوي انجمن بازيگران خانه تئاتر رسيد.


کبري ملکي بازيگر پيشکسوت استان کردستان براي يک عمر فعاليت هنري مورد تقدير قرار گرفت. ملکي با حضور روي صحنه، ضمن تقدير از برگزارکنندگان اين مراسم گفت:

«چنين عملکردي فرصتي براي حذف انحصارطلبي‌ها، منيت‌ها، رقابت‌هاي ناسالم و مجال ندادن به نيروهاي فعال است و جنگ دروني را به انقلابي براي صلح و همراهي و ما شدن به تصوير مي‌کشد. باشد که همواره سبز سبز باشيم.»


سپس از سيدمحمد رييس‌زاده ضيابري چهره برجسته تئاتر گيلان تقدير شد، او در سخناني کوتاه بيان کرد:

«من از سال 1323 وارد تئاتر شدم و تئاتر گيلان را به شهرهاي ديگر بردم و شناساندم.»
فهميه رحيم‌نيا ديگر بازيگري بود که روي صحنه آمد و مداليوم خود را از دست پرويز پورحسيني دريافت کرد.


محمد مطيع آخرين هنرمندي بود که در اين بخش مورد تقدير قرار گرفت. مطيع که ساکن ايران نيست، در تماسي تلفني گفت:

«درود مي‌فرستم براي پيشکسوتان هنر به‌خصوص تئاتر، ياد آنها که درگذشتند و چراغ راه ما بودند را گرامي مي‌دارم.»


معرفي برگزيدگان جشن بازيگر تئاتر

در ادامه اين مراسم پس از تقدير از هيات انتخاب اوليه جشن، برگزيدگان پانزدهمين جشن بازيگر تئاتر به شرح زير معرفي شدند:


جايزه ويژه بازيگر خردسال (استعداد آينده):

محمد شاکري بازيگر نمايش «اليورتوئيست»
جايزه بازيگري زن (اولويت ندارد):
الهام شعباني براي نمايش «قندخون»
آوا شريفي براي نمايش «در انتظار آدولف»
گلچهره سجاديه براي نمايش «سونات پاييزي»


جايزه بازيگري مرد (اولويت ندارد):

فرزين محدث براي نمايش «شب دشنه‌هاي بلند»
بهنام شرفي براي نمايش «آبي مايل به صورتي»
رضا بهبودي براي نمايش ماجراي «مترانپاژ»


جايزه ويژه هيات داوران هم به هوتن شکيبا براي نمايش «اليورتوئيست» رسيد.
چند نکته درباره مراسم

- با وجود بودجه بسيار اندکي که براي برپايي اين جشن در اختيار انجمن بازيگران بود، جشني قابل قبول و صميمانه در تالار وحدت برگزار شد. جشن بازيگر از آنجا که از سوي صنف بازيگران برگزار مي‌شود همواره داراي فضايي صميمانه است که کمتر در جشن‌هاي مشابه پر زرق و برق و داراي بودجه‌هاي کلان مشاهده مي‌شود.
- به اين دليل که قرار بود مراسم ديگري ساعت 20 در تالار وحدت برگزار شود، ساعت شروع مراسم جشن بازيگر 17 اعلام شد و از مدعوين درخواست شده بود ساعت 16 در تالار وحدت حضور داشته باشند، اما با اين وجود مراسم حدود ساعت 17.30 در حالي کار خود را آغاز کرد که هنوز تعدادي از مهمانان از راه نرسيده بودند و با شروع مراسم مهمان‌ها در صندلي‌هاي خود مستقر مي‌شدند.
- در اجراي برنامه تلاش شده بود ريتم تندي انتخاب شود، اما اين ريتم تند بيش از هر زماني وقتي نوبت به اهداي جوايز بازيگران رسيد خودنمايي کرد، و به اين ترتيب در جشني که براي قدرداني از جايگاه بازيگران بود، خود بازيگران کمترين فرصت را در اختيار داشتند.
- جوايز جشن بازيگر هر سال حواشي زيادي به همراه دارد و امسال اين حواشي پيش از شروع مراسم و با معرفي کانديداها شروع شده بود، تا آنجا که فراهاني در مقام دبير جشن روي صحنه اعلام کرد، صاحبان اثري که نسبت به داوري اعتراض دارند، مي‌توانند فرصت آن را داشته باشند که سال بعد اثرشان را براي داوري ارائه کنند.
- نکته‌اي که بعد از معرفي برگزيدگان جشن بازيگر جلب توجه مي‌کرد، تکرار اسامي برخي بازيگران در ميان منتخبان بود. در حالي که از يک جشن صنفي توقع مي‌رود با کشف استعداد و يا نگاه صنفي و حمايتي تفاوتي چشمگير در نتيجه داوري‌هاي خود با جشن‌ها و جشنواره‌هاي معمول داشته باشد، اما نتايج تکراري در جشن بازيگر نشان داد، چندان انرژي صرف جاري کردن نگاه‌هاي تخصصي و حرفه‌اي در داوري‌ها، نشده است. تکرار اعطاي جايزه به برخي اسامي در جشن بازيگر در سال‌هاي پياپي موجب شده حتي بعضي از بازيگران برگزيده رغبتي براي حضور در اين مراسم نداشته باشند و بر همين اساس تعدادي از جوايز بدون صاحبان خود در تالار وحدت باقي ماندند.
- يکي از نکاتي که به وضوح روي صحنه جشن بازيگر جلب توجه مي‌کرد، تعدد لوح‌ها و مداليوم‌هايي بود که به دست برگزيدگان و يا تقديرشدگان سپرده مي‌شد. به نظر مي‌رسد با مديريت کردن اين قضيه و کاهش تعداد مداليوم‌ها و لوح‌ها فرآيند اعطاي جوايز حداقل به لحاظ تصويري، شکلي قابل قبول‌تر به خود خواهد گرفت.
- در بخشي از مراسم بهزاد فراهاني تاکيد کرد شهرام کرمي در مقام مدير دولتي تئاتر به ياري جشن بازيگر آمده و در اعطاي جوايز نقدي با انجمن بازيگران همراهي کرده است.
- در روزهاي برگزاري نمايشگاه کتاب، اعطاي بن‌هاي خريد کتاب به جاي کتاب‌هاي حجيم روي سن جشن، مي‌توانست راهکار مناسب‌تري براي هديه دادن به هنرمندان باشد.


منبع: khabaronline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/108348/برندگان جشن بازيگر - گزارش مراسم جنجالي، پرحاشيه و پر انتقاد روز گذشته
بستن   چاپ