مهم ترين مواد غذايي براي حفظ سلامت بعد از 40 سالگي
شنبه 15 ارديبهشت 1397 - 11:29:34 AM
چه خبر - 6 ماده مغذي مهم براي دوران پس از 40 سالگي

آيا تا به حال به اين فکر کرده ايد که پس از عبور از مرز 40 سالگي به چه مواد مغذي نياز داريد؟ پس از 40 سالگي، توجه به مقدار ويتامين ها، مواد معدني و مواد مغذي مصرفي اهميت بيشتري مي يابد. اگر توجه کافي به مواد مغذي مصرفي خود نداشته باشيد، احتمال مواجهه با تغييراتي منفي مانند از دست دادن توده عضلاني، آهنگ کند سوخت و ساز، و خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي بيشتر مي شود.

مهم ترين مواد غذايي براي حفظ سلامت بعد از 40 سالگي، ويتامين B12

ويتامين B12 به طور طبيعي در محصولات حيواني يافت مي شود. اين ماده مغذي براي عملکرد درست مغز، خون، و سيستم عصبي ضروري است. کمبود اين ويتامين مي تواند زمينه ساز شرايط زير شود
ضعف عمومي
بي اشتهايي
کاهش وزن
کم خوني مگالوبلاستيک
در شرايط عادي، انسان از يک رژيم غذايي متعادل و متنوع به ميزان کافي ويتامين B12 دريافت مي کند.
با اين وجود، پس از 40 سالگي، کاهش اسيد هيدروکلريک در معده موجب بروز مشکلاتي در جذب آن مي شود. از اين رو، بسياري از افراد مسن بايد از طريق غذاهاي غني شده يا مکمل هاي غذايي اين کمبود را جبران کنند.

مهم ترين مواد غذايي براي حفظ سلامت بعد از 40 سالگي، کلسيم

کلسيم يک ماده معدني مهم است که در مواد غذايي مانند شير، پنير، و ديگر محصولات لبني يافت مي شود.کلسيم يکي از عناصر کليدي براي حفظ سلامت و استحکام استخوان هاست. افزون بر اين، کلسيم در گردش خون، تعادل سيستم عصبي، و انقباض عضلاني نيز نقش دارد.بر همين اساس، کمبود کلسيم مي تواند به بيماري هايي مانند پوکي استخوان و نرمي استخوان منجر شود.استخوان ها بيشترين ميزان کلسيم مورد نياز شما را پيش از 30 سالگي جذب مي کنند، اما پس از 40 سالگي روند از دست دادن اين ماده معدني مهم به تدريج آغاز مي شود.بر همين اساس، براي پيشگيري از ابتلا به پوکي استخوان و ديگر بيماري هاي استخواني، توجه به ميزان کلسيم مصرفي اهميت دارد.

مهم ترين مواد غذايي براي حفظ سلامت بعد از 40 سالگي، ويتامين D

ويتامين D به راحتي و از طريق قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشيد و همچنين مصرف مواد غذايي مانند تخم مرغ و شير تامين مي شود. اين ويتامين براي جذب کلسيم در بدن ضروري است زيرا در رشد اسکلتي نيز نقش دارد.جذب ضعيف ويتامين D مي تواند به ديابت، ام اس، بيماري قلبي عروقي، و بيماري هاي مزمن منجر شود.
از آنجايي که توانايي پوست براي جذب ويتامين D با افزايش سن کاهش مي يابد، خطر مواجهه با سطوح کم اين ويتامين پس از 40 سالگي افزايش مي يابد.
اگر نمي توانيد ويتامين D مورد نياز بدن خود را از طريق قرار گرفتن در معرض نور خورشيد تامين کنيد، مصرف مواد غذايي حاوي اين ماده مغذي و يا مکمل ها را مد نظر قرار دهيد.

مهم ترين مواد غذايي براي حفظ سلامت بعد از 40 سالگي، پتاسيم

پتاسيم براي برخي عملکردهاي عضلاني پايه و سيستم عصبي نياز است. اگر پس از 40 سالگي به ميزان کافي پتاسيم مصرف نکنيد ممکن است با علائمي مانند موارد زير مواجه شويد
دردهاي عضلاني
ضعف عضلاني
کم آبي بدن
گرفتگي هاي عضلاني
اسهال
يبوست
بيماري هاي عصبي‌عضلاني
براي حصول اطمينان از مصرف پتاسيم به ميزان کافي، دنبال کردن يک رژيم غذايي متعادل و متنوع که شامل مغزهاي خوراکي، قهوه، شکلات، و سبزيجات برگدار سبز مي شود، اهميت دارد.
البته به خاطر داشته باشيد که سطوح بيش از حد پتاسيم در بدن مي تواند موجب شکل گيري برخي عوارض براي قلب و دستگاه گوارش شود. اگر قصد داريد از مکمل هاي پتاسيم استفاده کنيد، ابتدا با پزشک خود مشورت کنيد.

مهم ترين مواد غذايي براي حفظ سلامت بعد از 40 سالگي، منيزيم

مهم ترين مواد غذايي براي حفظ سلامت بعد از 40 سالگي

منيزيم يک ماده معدني کليدي است که به عنوان تنظيم کننده فشار خون عمل مي کند. همچنين، اين ماده مغذي در توليد انرژي و جذب کلسيم و ديگر واکنش هاي متابوليک ضروري نقش دارد.
از آنجايي که منيزيم بخشي از کلروفيل است، شما مي توانيد اين ماده مغذي را در سبزيجات برگدار سبز، غلات پالايش نشده، حبوبات، مانند سويا يا لوبياها، و گردو بيابيد.
شما بايد مواد غذايي که منبع خوبي براي منيزيم هستند را در رژيم غذايي خود بگنجانيد. اگر رژيم غذايي نمي تواند سطوح منيزيم مورد نياز شما را تامين کنيد، استفاده از مکمل منيزيم را مد نظر قرار دهيد.

مهم ترين مواد غذايي براي حفظ سلامت بعد از 40 سالگي، امگا-3

اگرچه اسيدهاي چرب امگا-3 نه ويتامين و نه ماده معدني هستند، اما افزودن آنها به رژيم غذايي، به ويژه پس از 40 سالگي براي حفظ سلامت بدن اهميت دارد.امگا-3 به روش هاي زير به دست مي آيد
حيوانات: از روغن ماهي و روغن کريل
سبزيجات: از گياهاني مانند بذر کتان، دانه هاي چيا، دانه هاي شاهدانه و روغن سويا
مصرف اين مواد مغذي به شما در کنترل فشار خون و کاهش سطوح کلسترول بد (LDL) کمک مي کند.
امگا-3 در حفظ عملکرد حافظه و عملکرد کلي مغز نيز نقش دارد.
به خاطر داشته باشيد که همواره مصرف ويتامين ها و مواد معدني از طريق مواد غذايي سالم و يک رژيم غذايي متعادل در مقايسه با مصرف مکمل ها گزينه بهتري محسوب مي شود. دنبال کردن يک سبک زندگي سالم شما را براي تغييرات پيش رو در زندگيتان آماده مي کند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : مهمترين مواد غذايي مورد نياز خانم هاي باردار

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 11 ماده غذايي که کلسيم بالايي دارند

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد :مواد غذايي که باعث بوي بد واژن و خوشبو شدن واژن مي شوند و چرا؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : مواد غذايي که بيشتر از گوشت قرمز آهن دارند


گردآوري : گروه سلامت سيمرغ
منبع : asriran.com

http://www.CheKhabar.ir/News/108279/مهم ترين مواد غذايي براي حفظ سلامت بعد از 40 سالگي
بستن   چاپ