سبزي هايي که نبايد مصرفشان را کنار بگذاريد
پنجشنبه 13 ارديبهشت 1397 - 10:29:16 AM
چه خبر - سبزي هايي که مصرفشان را نبايد قطع کنيد

اين سبزي بهاري، يکي از بهترين سبزي‌هايي است که همواره بايد در سبد غذايي شما وجود داشته باشد. مارچوبه سرشار از فولات، مس، تيامين و ريبوفلاوين است. هر فنجان مارچوبه بيش از 100 درصد نياز روزانه بدن به ويتامين K را هم تامين مي‌کند. محققان به‌طور خاص بر فيتوکميکال‌هاي (مواد شيميايي گياهي) موجود در مارچوبه تاکيد دارند که مي‌توانند بسياري از بيماري‌ها را دفع کنند.

1. سبزي هايي که نبايد مصرفشان را کنار بگذاريد، سيب‌زميني

اگر از خوردن سيب‌زميني به علت اين تصور که سرشار از کربوهيدرات‌هاي نشاسته‌اي است، خودداري مي‌کنيد، بايد در اين تصورتان تجديد نظر کنيد. سيب‌زميني، منبع عالي‌اي از کربوهيدرات‌هاي پيچيده است و مقدار مناسبي هم فيبر، پتاسيم و ويتامين C است. درواقع، هر عدد سيب‌زميني حدودا 20 گرم کربوهيدرات پيچيده دارد. البته نبايد در مصرف سس‌ها، روغن‌ها و چاشني‌هاي مختلف همراه با سيب‌زميني زياده‌روي کنيد، چون اين کار مي‌تواند چربي و کالري سيب‌زميني را شديدا افزايش بدهد. شما مي‌توانيد از فلفل چيلي، سير، گوجه‌فرنگي تازه و آووکادو همراه با سيب‌زميني استفاده کنيد تا غذاي کاملا سالم و مغذي‌اي داشته باشيد.

2. سبزي هايي که نبايد مصرفشان را کنار بگذاريد، مارچوبه

سبزي هايي که نبايد مصرفشان را کنار بگذاريد

اين سبزي بهاري، يکي از بهترين سبزي‌هايي است که همواره بايد در سبد غذايي شما وجود داشته باشد. مارچوبه سرشار از فولات، مس، تيامين و ريبوفلاوين است. هر فنجان مارچوبه بيش از 100 درصد نياز روزانه بدن به ويتامين K را هم تامين مي‌کند. محققان به‌طور خاص بر فيتوکميکال‌هاي (مواد شيميايي گياهي) موجود در مارچوبه تاکيد دارند که مي‌توانند بسياري از بيماري‌ها را دفع کنند. شما مي‌توانيد از مارچوبه در تهيه پاستا، غذاهايي که در فِر تهيه مي‌شوند و... استفاده کنيد.

3. سبزي هايي که نبايد مصرفشان را کنار بگذاريد، کلم بروکسل

بسياري از افراد به کلم‌هايي مانند کلم بروکسل علاقه ندارند،‌ اما مشکل آنان بيشتر به انتخاب شيوه نادرست براي آماده‌سازي اين کلم‌ها برمي‌گردد. يکي از بهترين شيوه‌ها براي خوردن کلم بروکسل، تفت دادن اين سبزي همراه با روغن زيتون و کمي نمک است، چون حالت کاراملي و تردي به کلم بروکسل مي‌دهد. هر فنجان از کلم بروکسل بيش از 100 درصد از نياز روزانه بدن به ويتامين C را تامين مي‌کند و همچنين 173 درصد از اين نياز به ويتامين K. مطالعات نشان داده‌اند که فيتوکميکال‌هاي موجود در کلم بروکسل، يعني سولفورافان و ايندول، با کاهش خطر ابتلا به سرطان‌هاي مختلف مرتبط هستند.

4. سبزي هايي که نبايد مصرفشان را کنار بگذاريد، چغندر

چغندر از سبزي‌هايي نيست که جايگاه ثابتي در سبد غذايي بسياري از افراد داشته باشد، اما محققان مي‌گويند که بايد چنين جايگاهي را براي چغندر قائل شد. طبق مطالعه منتشرشده در مجله Nutrients، چغندر مي‌تواند اثرات ضدالتهابي و محافظت‌کننده در مقابل مواد شيميايي داشته باشد، چون سرشار از ترکيب ويژه‌اي به‌نام بتالائين است. اين رنگدانه غني،‌ رنگ تيره و غليظ چغندر را به‌وجود مي‌آورد و خاصيت آنتي‌اکسيداني قدرتمندي دارد. مصرف چغندر به‌طور منظم مي‌تواند به تنظيم فشار خون کمک کند، چون نيترات درون اين سبزي به انبساط رگ‌هاي خوني منجر مي‌شود.

5. سبزي هايي که نبايد مصرفشان را کنار بگذاريد، کرفس

کرفس، با اين‌که بسيار کم‌کالري است، مقدار زيادي ويتامين K و فولات دارد. شما مي‌توانيد از کرفس همراه با پياز و هويج در تهيه بسياري از غذاها کمک بگيريد. هر ساقه بزرگ از کرفس کمتر از 10 کالري به بدن مي‌رساند، درحالي که تراکم مواد مغذي در اين مقدار از کرفس واقعا بالا است.

6. سبزي هايي که نبايد مصرفشان را کنار بگذاريد، تربچه

اگرچه تربچه‌ها به انواع مختلفي تقسيم مي‌شوند، ‌اما تربچه‌هاي قرمز بيشتر از همه شناخته شده‌اند و محبوبيت بيشتري دارند. تربچه‌هاي قرمز هم ترد و هم تُند هستند و گزينه فوق‌العاده‌اي براي تهيه سالادها به‌شمار مي‌روند. شما مي‌توانيد تربچه‌ها را به‌صورت خام، گريل‌شده، بخارپز يا سرخ‌شده مصرف کنيد. تربچه‌ها واقعا کم‌کالري هستند (کمتر از 10 کالري در هر نصف فنجان)، درحالي که همين مقدار مي‌تواند 11 درصد از نياز روزانه بدن به ويتامين C را تامين کند. به‌علاوه، تربچه‌ها حاوي سولفورافان هستند که نوعي فيتوکميکال است و با کاهش رشد سلول‌هاي سرطاني ارتباط دارد.

7. کنگر فرنگي

کنگر فرنگي سرشار از فيبر است و هر تکه از آن حدودا 10 گرم فيبر به بدن مي‌رساند. بنابراين، کنگر فرنگي را مي‌توان از بهترين گزينه‌ها براي افزودن به وعده غذايي شام تلقي کرد. کنگر فرنگي، ‌منبع خوبي براي دريافت فولات، ويتامين K و منيزيم محسوب مي‌شود و همچنين پلي‌فنول‌هاي مهمي دارد که در کاهش خطر ابتلا به سرطان موثر هستند. شما مي‌توانيد کنگر فرنگي را به صورت پخته‌شده، تفت‌داده يا گريل‌شده مصرف کنيد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : مصرف اين سبزيجات براي شما عوارض دارد!

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : انواع سبزيجاتي که بايد کمتر مصرف کنيد!!

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چطور ميوه‌ها و سبزيجات آلوده به نيترات را تشخيص دهيم؟


گردآوري : گروه سلامت سيمرغ
منبع : salamatism.com

http://www.CheKhabar.ir/News/108134/سبزي هايي که نبايد مصرفشان را کنار بگذاريد
بستن   چاپ