گفتگوي جنجالي جيراني و افخمي و کنايه به پرويز پرستويي!
1 آذر 1394 - 11:08:22 ق.ظ
مناظره داغ در برنامه سينمايي هفت

شامگاه گذشته 29 آبان ماه ششمين قسمت از برنامه سينمايي «هفت» با موضوع نقش دولت در سينماي ايران و با حضور فريدون جيراني روي آنتن شبکه سه سيما رفت.

فريدون جيراني (کارشناس و کارگردان سينما) در استفاده از نظرات مخالفان در برنامه «هفت» تاکيد کرد که بهروز افخمي گفت: ما دعوت مي‌کنيم اما نمي‌آيند، همچنان که از آقاي اسعديان دعوت کرديم به برنامه بيايد اما در نامه‌اي که براي رياست سازمان نوشت گفت که به برنامه نخواهم آمد.

جيراني با اشاره به حواشي اخير برنامه و نامه همايون اسعديان به رييس سازمان صدا و سيما گفت: درست نيست سخنگوي کارگردانان عليه آقاي کرم پور که عضو کانون است اين طور صحبت کند اما (خطاب به افخمي هم گفت) شما هم نبايد جمله‌اي را که قبل و بعد دارد به طور گزينشي انتخاب مي‌کرديد.


افخمي در دفاع اظهار داشت: صحبت‌هاي اسعديان به طور کامل پخش شد و تنها بريده‌اي از صحبت‌هايش در ميانه برنامه به منظور تاکيد، هر چه بيشتر مجددا پخش شد.

وي تاکيد کرد: سخنان اسعديان مقدمات غلطي هم داشت، چراکه گفت ما نبايد چشم‌مان به دست مخاطب باشد تا او بليت بخرد و به سالن سينما بيايد، اين در حالي است که سينما يعني سالن سينما و فيلمي که پخش ويدئو دارد را نمي‌توان سينما محسوب کرد و اين نوع نگاه است که منجر به تعطيلي سينما شده است.

جيراني در دفاع از اسعديان گفت: اسعديان مخالف سالن سينما نيست، چون اصلا فيلمسازي نيست که آثاري از جنس «هنر و تجربه» ساخته باشد. هرچند که به جمله‌ي او نقد وارد است اما حرف او اين است که اگر ما همه منابع را از سينما بگيريم و فقط به گيشه وابسته باشيم غلط است.

افخمي در ادامه با تاکيد براي اينکه اين برنامه را براي مخاطب عام علاقه‌مند به سينما مي‌سازد، در عين حال خاطرنشان کرد: گروهي از تماشاگران که حوصله‌شان از شوراي راهبردي و خانه سينما سر رفته است، اگر کانال تلويزيون خود را عوض کنند و تنها اهالي سينما مخاطبان اين برنامه باقي بمانند اصلا برايم مهم نيست.

وي با اشاره به نحوه‌ي شکل‌گيري شوراي راهبردي در دفتر جامعه صنفي گفت: از ابتداي بهار امسال هر سه شنبه يک مشت پيرمرد و آدم‌هايي که الک شان را آويخته‌اند و برايشان مهم نيست، فيلم بسازند دور هم جمع شده‌اند و قرار است درباره سينماي ايران هر چه به عقل ناقص‌شان مي‌رسد، مشاوره بدهند.

جيراني با انتقاد به عدم پوشش‌دهي اين شورا از همه طيف‌هاي سينما بيان کرد: شوراي راهبردي عنوان دهن پرکني است که براي خودتان گذاشتيد و اعضاي آن نماينده همه‌ي طيف‌ها نيستند. ضمن اينکه که شما متهم هستيد که به جريان سياسي خاصي وابسته هستيد و مخالف خانه سينما هستيد.

افخمي در پاسخ تصريح کرد: نه ما با خانه سينما مشکلي نداريم و از عسگرپور (مديرعامل پيشين خانه سينما) هم دعوت مي‌کنيم، البته اگر بيايد. هرچند فکر نمي‌کنم الان هم اعضا به يک طيف خاص وابسته باشند، مثلا کسي مثل خانم درخشنده يا رسول صدعاملي به کدام طيف وابستگي دارند؟

در ادامه فريدون جيراني از مواضع شوراي راهبردي نسبت به معاونت سينمايي و دولت فعلي پرسيد و افخمي پاسخ داد: فکر نمي کنم شورا هيچ جهتي در اين‌باره داشته باشد، البته من شخصا سه ماه قبل از اينکه از حضورم در اين برنامه، صحبتي به ميان آيد، گفتم اگر اوضاع بر همين منوال بماند، ايوبي بايد استعفا دهد که در جواب من گفتند فکر نمي‌کنيد بخشي از اين نا به‌ساماني‌ها به دولت قبل مربوط است و من در جواب گفتم که خيلي بد است که بعد از سه سال نابه‌ساماني‌ها را به گردن دولت قبل بياندازيم. مگر عمر يک دولت بيشتر از چهار سال است، در حالي که شما در سومين سال مديريت خود هستيد!

فريدون جيراني هم نا به‌ساماني سينماي ايران را از جمله پي‌آمدهاي وضعيت نامناسب اقتصادي در دولت قبل دانست و گفت: شوراي راهبردي هم با تفکري که در دولت قبلي وجود داشت، همراه شده است و افرادي که در شوراي راهبري نقش موثري دارند، از جمله کساني هستند که با خانه سينما مخالف بودند و در تصور خيلي‌ها خانه سينما در کنار دولت فعلي قرار گرفته است ،در حالي که شورايي که مي‌خواهد براي سينماي ايران استراتژي تعيين کند بايد همه‌ي طيف‌هاي سينماي را پوشش دهد، اگر نه، ما مي‌توانيم فکر کنيم که اين شورا گرايشات خاصي دارد.

افخمي در پاسخ مطرح کرد: شما قبل از اينکه چنين برچسبي بزنيد بايد نگاه کنيد اين شورا چه حرفي مي‌زند. يعني کلماتي که در آن بيانيه به کار رفته نشان از جهت سياسي دارد يا نظر کارشناسانه است اما در ديدگاه شما کلمات کارکرد خود را از دست داده‌اند و هر بيانيه‌اي با هر محتوايي که صادر شود، اول نگاه مي‌کنند، ببينند شما از نظر سياسي به کدام طيف وابسته‌ايد و اين يعني کلا به کار سياسي بپردازيد و تشکيلات بازي راه بياندازيد.

جيراني در توضيح ديدگاهش خاطرنشان کرد: اين يک واقعيت است. در شرايط فعلي که دولت قرار است برجام را اجرا کند و تحت فشار قرار دارد و اين فشار از جانب گروه‌هاي مختلف وارد مي‌شود، در حالي که دولت در تلاش است از طريق اجراي برجام ما را از يک بحران عبور دهد. تفکر من اين است که موضوعاتي مثل مستقل سازي سينما از دولت اولا ضرورت ندارد و دوم به صلاح نيست و ما بايد صبر کنيم دولت اين بحران را پشت سر بگذارد و بعد از آن تازه مي‌توانيم، وعده‌هاي دولت را از آن مطالبه کنيم و حرف‌هايي جدي درباره فرهنگ بزنيم.

وي افزود: من همه‌ي فيلم‌هايم را با سرمايه خصوصي ساخته‌ام و هيچ وقت از دولت وام هم نگرفته‌ام پس من طرف آن‌ها نيستم. من معتقدم شرايط را بايد در نظر گرفت در شرايط فعلي ديدگاه تو طبيعي جلوه نمي‌کند و طبيعي است که من در نسبت با حرف تو به اين نتيجه برسم که کساني که همراه با دولت قبلي بودند، انتقادات دولت قبلي به دولت فعلي را در شکل بيانيه‌اي ارائه دهند، اگر چه در بيانيه شما نکات مثبت هم وجود دارد.

جيراني خطاب به افخمي ادامه داد: تو مي تواني از معاونت سينمايي دعوت کني، هرچند به ايشان هم اين انتقاد را دارم که وقتي آن بيانيه را از شما خواند، نبايد آن طور پاسخ مي‌داد. بايد خيلي صبورانه پاسخ مي‌داد. اما در شرايط فعلي اگر دولت پايش را کنار بکشد و پروانه ساخت برداشته شود، اصلا شرايط خوبي ايجاد نخواهد شد. چرا که دولت وسط ما و گروه‌هاي فشار قرار گرفته است. اما وقتي دولت مجوز ساخت مي‌دهد من با اتکا به اين تضمين پس فردا مي‌توانم پروانه ساخت اکران فيلم‌ام را مطالبه کنم.

در ابتداي اين برنامه بهروز افخمي با اشاره به انتقاد اينستاگرامي پرويز پرستويي، بازيگر سينما از رويکرد برنامه «هفت»، گفت: از ايشان دعوت مي‌کنيم به برنامه بيايند چرا که گفته‌اند، برنامه سينماي ايران را کوچک و سخيف کرده است، براي همين از ايشان مي‌خواهيم ضمن حضور در برنامه به ما ياد بدهند چطور سينماي ايران را بزرگ و بليغ کنيم!




منبع : isna.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/10805/گفتگوي جنجالي جيراني و افخمي و کنايه به پرويز پرستويي!
بستن   چاپ