جسد کشف شده يا همان موميايي اکنون کجاست؟
چهارشنبه 5 ارديبهشت 1397 - 11:54:08 PM
چه خبر - جسد يا موميايي کجاست؟

گفته‌ها حاکي از آن بود که چهار روز پيش به دنبال اجرايي کردن طرح توسعه‌ي حرم حضرت عبدالعظيم (ع) در شهر ري، يک جسد در صحن غربي آستانه کشف شده، اما يک روز بعد يعني دوشنبه سوم ارديبهشت، نخست يک سايت خبري از اين کشف خبر داد؛ «کشف جسدي در صحن حرم حضرت عبدالعظيم (ع) که احتمالا موميايي است و متعلق به رضا شاه پهلوي». کشفي که بخشي از تصورهاي تاريخي ايرانِ معاصر را به هم زد.
تصورهايي که به نقل از برخي تاريخ‌دانان جسد رضا شاه، سرسلسله‌ي دوره پهلوي را دفن شده در کشوري ديگر مانند مصر يا يکي از کشورهاي اروپايي مي‌دانستند، اما اگر اين خبر از سوي مرجعي رسمي تاييد شود، مي‌تواند تاريخ دوره معاصر کشور را متحول کند.
بنابراين براي بررسي و رسيدن به پاسخي درست در اين زمينه، اگر بخواهيم به حرف‌هاي منتشر شده در فضاي مجازي توجه کنيم، آن‌قدر حرف و نقل زياد است که گاهي توجه به آن‌ها و باور کردن‌شان از عقل سليم دور مي‌شود، با اين جود يکي از پرسش‌هاي دائمي از زمان انتشار نخستين خبرها اين مي‌شود: «جسد به دست آمده يا همان موميايي، اکنون کجاست؟»
ايسنا تلاش کرد در تماس با مسئولان مختلف ميراث فرهنگي و توليت حضرت عبدالعظيم (ع) به اين پرسش پاسخ دهد.
محمدحسن طالبيان، معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تماس‌هاي خبرنگار ايسنا را بي‌پاسخ گذاشت.
تلفن‌ همراه سيدمحمد بهشتي، رييس پژوهشگاه ميراث فرهنگي و محمدرضا کارگر، مدير اداره کل موزه‌ها و روح‌الله مهدي‌نژاد مدير کل روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در دسترس نيست.
عبدالملکي، رييس دفتر علي‌اصغر مونسان - رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري - نيز تماس‌ خبرنگار ايسنا را بي‌پاسخ گذاشت.
دلاور بزرگ‌نيا، مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تهران اما در گفت‌وگو با ايسنا، اداره کل زيرمجموعه خود را داراي صلاحيت براي صحبت در اين زمينه ندانست.
سردار امير رحمت‌الهي، فرمانده يگان حفاظت ميراث فرهنگي نيز در ميانه‌ي جلسه‌ي خود براي پاسخگويي به خبرنگار ايسنا به رييس دفترش گفت: «براساس چيزهايي که در روزنامه‌ها خوانده‌ام، چنين چيزي - وجود موميايي منسوب به رضا شاه - اصلا صحت ندارد.»
ابراهيم شقاقي، مدير کل حقوقي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري هم در پاسخ به خبرنگار ايسنا بيان کرد: هيچ اطلاعي در اين زمينه ندارم. چيزي در اين زمينه به ما واصل نشده است که بخواهيم آن را پيگيري کنيم.
مصطفي آجرلو، معاون تبليغات و ارتباطات آستان حضرت عبدالعظيم (ع) نيز تماس خبرنگار ايسنا را براي رسيدن به اين پرسش را بي‌پاسخ گذاشت.
اين در حالي است که به‌رغم ساکت ماندن متوليان اصلي اين اتفاق به عنوان کساني که بايد پاسخگو باشند، يعني آستان عبدالعظيم و ميراث فرهنگي، دکتر حسن کريميان - کارشناس رسمي قوه قضاييه و مسئول کميته کارشناسان رسمي در بخش باستان شناسي و حفاظت آثار تاريخي - در گفت‌وگو با ايسنا يک راهکار دارد.
اصلح است که در مواقع اين چنيني از کارشناسان رسمي درخواست شود تا جسد به دست آمده يا موميايي را بررسي کنند.
وي با بيان اين‌که کارشناس رسمي دادگستري يک کارشناس مستقل از دولت است و مي‌تواند راحت‌تر در اين زمينه اظهار نظر کند، ادامه داد: اين اتفاق در کشورهاي ديگر هم در مواقع ضروري رخ مي‌دهد، اين کار براي قانع کردن افکار عامه بهتر است. بنابراين بهتر است هياتي از کارشناسان رسمي جسد به دست آمده را بررسي کرده و اظهار نظر کنند.
تا جايي که مي‌دانم، تا کنون هيچ نهاد يا دستگاهي از تيم کارشناسان قوه قضاييه درخواست بررسي يک موميايي يا جسد را نکرده است.
از سوي ديگر، مسعود قادي پاشا - رييس سازمان پزشکي قانوني استان تهران - نيز روز گذشته چهارم ارديبهشت به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرده است: «هنوز هيچ جسدي تحت عنوان موميايي به پزشکي قانوني استان تهران براي شناسايي تحويل داده نشده است. اگر جسد موميايي هم کشف شده و داراي قدمت تاريخي باشد، آن را به سازمان ميراث فرهنگي تحويل مي‌دهند.»
البته نمي‌توان از کنار اظهار نظر آجرلو در روز سوم ارديبهشت درگفت‌وگو با خبرگزاري فارس گذشت؛ او اين پرسش را آن زمان اين طور جواب داده است: «مسئولان مربوط به محض پيدا شدن بقاياي جسد طبق قواعد اسلامي آن را دفن کرده‌اند و تمام شايعاتي که در فضاي مجازي مربوط به موميايي بودن جسد پيدا شده بوده خالي از واقعيت است.»
حال مشخص نيست بايد به اين اظهار نظر جنبه‌ي رسمي بخشيد يا همچنان منتظر صحبتي رسمي از سوي مسئولان متولي اين زمينه شد.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/104589/جسد کشف شده يا همان موميايي اکنون کجاست؟
بستن   چاپ