مقايسه پاداش قهرمان ليگ برتر ايران با قهرمان ليگ هاي معتبر آسيايي
دوشنبه 3 ارديبهشت 1397 - 1:02:05 PM
چه خبر - پاداش قهرماني در ساير ليگ هاي جهان چقدر است؟

هر سال رقابت‌هاي باشگاهي ايران نزديک به 9 ماه از سال علاقه مندان را سرگرم مي‌کند و در نهايت غير از يک جام که ارزش مادي آن شايد به 20 ميليون تومان نرسد، چيز ديگري عايد تيم‌ها نمي‌شود.

در واقع مساله قهرماني در ايران حيثيتي است و سود مالي خاصي براي باشگاه‌ها ايجاد نمي‌کند. مساله درآمدزايي که امري جا افتاده در سراسر دنيا است به هيچ وجه در ايران شناخته شده نبوده و تيم‌ها به واسطه بودجه‌اي که بخش دولتي - که بيشتر باشگاه‌ها زير مجموعه آن هستند - خود را اداره مي‌کنند.

اين در حالي است که در فوتبال روز دنيا بين تيم‌ها تفاوت‌هاي مالي زيادي وجود دارد. همان طور که در ايتاليا بين يوونتوس و کيه‌وو تفاوت درآمدي وجود دارد. در اسپانيا، آلمان و ساير ليگ‌هاي معتبر جهان نيز چنين شرايطي را مشاهده مي‌کنيم.

پرداخت پاداش به تيم‌ها در هر تورنمتي يک رسم عادي است. در ليگ برتر انگليس تيم‌ها براساس محبوبيت و کيفيت تيمشان درآمدزايي دارند. حتي بدترين تيم جدول نيز مطمئن است که درآمدي از اين راه به دست مي‌آورد و در کنار حق پخش تلويزيوني، تبليغات و فروشگاه‌هاي گسترده و برپايي اردوها و بازي‌هاي دوستانه درآمد کلاني به دست مي‌آورند. چلسي قهرمان دوره گذشته ليگ برتر 38 ميليون پوند در کنار پاداش 153 ميليون پوندي دريافت کرد و اين رقم براي تيم‌هاي دوم تا بيستم جدول هم با رقمي پايين‌تر وجود داشته است.
منچستريونايتد موفق‌ترين تيم تاريخ انگليس بيشترين درآمد را از حق پخش تلويزيوني به دست مي‌آورد. مبناي پرداخت حق پخش در انگليس به موفقيت و محبوبيت تيم برمي‌گردد. يونايتد يک ميليارد پوند از اين راه توانست به دست بياورد و بالاتر از آرسنال، چلسي، ليورپول و منچسترسيتي قرار گرفت.

سعيد فتاحي،‌ مسئول برگزراي مسابقات سازمان ليگ، در گفت‌وگويي درباره پاداش تيم قهرمان ليگ برتر اظهار کرد: پاداش تيم قهرمان از محل درآمد باشگاه‌ها پرداخت مي‌شود، به اين صورت که 50 درصد اين درآمدها به طور مساوي بين همه باشگاه‌ها تقسيم و 50 درصد ديگر بسته به رتبه‌ تيم‌ها به آنها پرداخت مي‌شود. محل درآمد باشگاه‌ها هم، حق پخش تلويزيوني و درآمدهاي حاصل از تبليغات محيطي است که در حال‌ حاضر از حق پخش تلويزيوني چيزي عايد باشگاه‌ها نمي‌شود.
باشگاه‌هاي ليگ برتر در ليگ هفدهم به شدت به عدم پرداخت درآمدهايشان از محل تبليغات محيطي معترض بودند. سازمان ليگ فوتبال در راستاي احقاق حق باشگاه‌ها با شرکت امين سيماي کيش صحبت‌هايي انجام داده‌اند اما فعلا اين شرکت فقط مبلغي حدود 10 ميليارد تومان از 65 ميليارد تومان قرارداد را پرداخت کرده است.

* نمونه‌هاي مشابه در آسيا

مسئولان ليگ عربستان تصميم گرفتند تا تعداد تيم‌هاي ليگ اين کشور را از 14 به 16 تيم افزايش دهند. در ليگ عربستان تيم قهرمان از فصل آينده قرار شده 5 ميليون ريال سعودي معادل (1.3 ميليون دلار) پاداش دريافت کند. به عبارت ديگر پاداش تيم‌ها در عربستان شش برابر شده است. پيش‌تر رقم پاداش به تيم قهرمان در عربستان 750 هزار ريال سعودي بود.

همچنين تيم دوم ليگ عربستان به جاي 400 هزار ريال سعودي، از سال آينده 3 ميليون ريال سعودي دريافت خواهد کرد و به تيم سوم 2 ميليون ريال سعودي پرداخت خواهد شد.


در ليگ ژاپن که مي‌توان آن را برترين ليگ قاره آسيا نيز دانست، تيم قهرمان 1.5 ميليارد ين پاداش دريافت خواهد کرد. تيم نايب قهرمان 700 ميليون ين، تيم سوم 350 و تيم چهارم 180 ميليون ين دريافت مي‌کنند. همچنين پاداش جداگانه ديگري براي تيم‌هاي ديگر وجود دارد. تيم قهرمان 300 ميليون ين و تيم‌هاي دوم تا انتهاي جدولي نيز به ترتيب پاداش خود را که سير نزولي دارد دريافت مي‌کنند.
حتي قهرماني در جام حذفي و رقابت‌هاي دسته يک ژاپن نيز پاداش‌هايي را براي تيم‌ها در پي دارند که بيشتر اين منايع از طريق تبليغات محيطي و حق پخش تلويزيوني که در اختيار شبکه‌هاي ماهواره‌اي است تامين مي‌شود.
تقويت تيم‌هايي که رقيب نمايندگان ايران در ليگ قهرمانان هستند باعث مي‌شود تا متناسب با آن اقدام به خريد بازيکن و بهبود امکاناتشان کنند؛ اتفاقي که در ليگ ايران به ناشيانه‌ترين شکل ممکن ادامه دارد و حتي هواداران دو تيم پرطرفدار پايتخت انتظار دارند وزارت ورزش براي اين دو تيم - که البته مالکيت آنها را نيز بر عهده دارد - خرج و منابع مالي آنها را تامين کند.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/104340/مقايسه پاداش قهرمان ليگ برتر ايران با قهرمان ليگ هاي معتبر آسيايي
بستن   چاپ